Türkiye'nin en büyüğü! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak

Türkiye'nin en büyük lise yerleşkesi olma özelliği taşıyan Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

Video Player
GİRİŞ 02.02.2025 14:52 GÜNCELLEME 02.02.2025 15:38
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İstanbul'da bulunan Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi'nin inşaat çalışmaları tamamlandı.

Türkiye'nin en büyük lise yerleşkesi olacak Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi'nde eğitim binalarının her birinde 40 derslik olmak üzere toplam 345 derslik, 2 fizik laboratuvarı, 2 biyoloji laboratuvarı, 1 bilgisayar laboratuvarı, 2 görsel sanatlar atölyesi, 2 müzik dersliği, 3 destek eğitim odası, 3 zümre odasının yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği odası, kız ve erkek mescitleri ve doktor odası bulunuyor.

Külliyede, 3 Anadolu Lisesi, 1 Fen Lisesi, 2 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Atölyesi, 1 İmam Hatip Lisesi, 1 Spor Lisesi, 1 Bilim ve Sanat Merkezi, 1 Özel Eğitim Uygulama Okulu, 50 oda ve 151 öğrenci kapasiteli kız yurdu, 50 oda ve 151 öğrenci kapasiteli erkek yurdu, 600 kişilik uygulama camisi, 2 kapalı spor salonu, 10 açık spor sahası, 2 konferans salonu, 1 merkez kütüphane, 1 amfi tiyatro, idari hizmet binası ve anasınıfı, 456 araçlı kapalı otopark ve 46 araçlı açık otopark yer alıyor.

Ayrıca Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi, 147 kişilik Türkiye'nin güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı planetaryuma da ev sahipliği yapıyor.



'İLİM YUVASI OLACAK'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle, ülkemizin eğitim vizyonuna yön verecek Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi'nin açılışını büyük bir gururla gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin en büyük lise eğitim yerleşkesi olma özelliği taşıyan bu külliye, sadece bir eğitim yapısı değil, bilimin, kültürün ve geleceğin temellerinin atıldığı bir ilim yuvası olacaktır."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • İslam Sancağı 1 ay önce Şikayet Et
    Bu okul tasarımı harika olmuş. Mescidleri olması muhteşem. Materyalist eğitim sistemi ülkeye büyük zararlar verdi çünkü, materyalist eğitim sistemi ile yetişen nesiller devlet ve İslam düşmanı haline geliyorlar.
    Cevapla
  • Ahmet özbek 1 ay önce Şikayet Et
    Hayırlara vesile olması temennisiyle selamlar
    Cevapla
  • halıl 1 ay önce Şikayet Et
    Chp Dem ve havarılerı ortaklığı iktıdara gelırse buraları kım bılır ne yaparlar..sınemaya tıyatroya çevırırıler..memleketı batırırlar..ortaya bırşey de koyamazlar..
    Cevapla
  • Erhan 1 ay önce Şikayet Et
    Onlar AK PARTİ nin RECEP TAYYİP ERDOĞAN nın BU ÜLKE İÇİN YAPTIK LARI NI HAYAL BİLE EDEMEZ LER.. Onlar da o AKIL yok çünkü TÜRK Değil ler ASIL ları ya ERMENİ ya YAHUDİ ya BİZANS RUM PONTUS Artık ları dır lar.. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TÜRK LERİN DİR KIYAMET GÜNÜ NE KADAR TÜRK LERİN KALACAK TIR...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Hizmetler mükemmel fakat çocuklarımız a milli ve manevi değerlere yakışır şekilde eğitim verilsin istiyoruz okularda en az diz altı geleneklerimize uyumlu kıyafet olması gerekir ahlaksızlığa sed çekilsin istiyoruz çocuklarımıza dini ve ahlaki derslere ağırlık verilsin din kültürü öğretmenleri diyanet işleri başkanlığına bağlansın dini bilgisi olmiyanlar başka branjlara atansın
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 ay önce Şikayet Et
    Reis bina yaptığın kadar, vizyon sahibi öğretmen de yetiştir. Yılda sadece 183 gün okula gelen öğretmenlerin durumu ortada. Bu yeni cahil nesil, Atatürkün dediği gibi öğretmenlerin eseridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zelenskiy geri adım attı! Trump'a özür mektubu
Beşiktaş - Gaziantep FK maçına damga vuran pozisyonlar!