Resmen başladı! Öğretmen ve öğrencilere ücretsiz olacak

Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneğinin (BTİDER) Google ile yaptığı işbirliği sonucunda gençlerin yapay zeka alanında beceri kazanmasını desteklemek amacıyla verilecek eğitimin ilk ayağı 12-13 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Resmen başladı! Öğretmen ve öğrencilere ücretsiz olacak
Resmen başladı! Öğretmen ve öğrencilere ücretsiz olacak
GİRİŞ 11.04.2025 13:46 GÜNCELLEME 13.04.2025 13:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

BTİDER Başkanı Ömer Faruk Sorgun, Google DeepMind ve Raspberry Pi Vakfı tarafından "Experience AI: Öğretmenler İçin Yapay Zeka Eğitim Programı"nın Türkiye'de yürütülmesi için derneğe finansal destek sağlandığını söyledi.

Ülke için önem taşıyan bu programla eğitimcilerin, gençlerin yapay zeka becerilerini geliştirmesini sağlayacağını belirten Sorgun, "Bu eğitimle Türkiye'nin dijital geleceğine katkı sağlıyoruz. Dijitalleşmenin hız kazandığı bu dönemde, gençlerimizin yapay zeka konusunda bilgi sahibi olması ve bu alanda yetkinlik kazanması ülkemizin küresel ölçekte rekabet gücünü artıracak" dedi.



400 BİN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENE EĞİTİM VERİECEK

Dernek olarak Google ile yapılan işbirliği sayesinde eğitimcilere bu alanda ihtiyaç duydukları becerileri kazandırdıklarını aktaran Sorgun, şunları kaydetti:

"BTK Akademi ev sahipliğinde 12-13 Nisan'da gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim programıyla, ilk ve ortaokul düzeyinde eğitim veren 400 öğretmene ulaşılması hedefleniyor. Ankara'nın başlangıç noktası olacağı programda sırasıyla İstanbul, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Erzurum, İzmir ve Kayseri'de eğitim düzenlenecek. Bu eğitimlerle öğretmenlerimizin dijital dünyada güvenle yer almasını sağlayacağız. Amacımız, yapay zekayı doğru ve etik şekilde kullanarak toplumda daha bilinçli genç bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak. Yıl sonuna kadar 81 ilde 2 bin öğretmene, iki yılda da 400 binden fazla öğretmen ve öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor."



ÖĞRETMENLER, ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN SERTİFİKA ALACAK

Sorgun, eğitimlerin BTİDER, Raspberry Pi Vakfı ve Google ile ortaklaşa yapıldığına dikkati çekerek, "Önümüzdeki yılların en büyük değerlerinden biri olacak yapay zeka, geleceğin gündemini belirleyecek. Eğitici eğitimleriyle öğretmenlerimizin bu alandaki yeniliklerle tanışması ve o yenilikleri birçok ilde yansıtması sağlanacak. Eğitimlerin ardından uluslararası geçerliliği olan sertifika alan öğretmenlerimiz, dünyanın her yerinde yapay zeka eğitimi verebilecek." diye konuştu.

Öte yandan, programa "https://www.btider.org.tr" sitesinden başvuru yapılabiliyor.

 

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Ali 5 gün önce Şikayet Et
    Bir tane farklı kökeni olan şehir yok. Seçim olunca hadi doğu ve güneydoğu dersiniz tabi
    Cevapla
  • Bera 5 gün önce Şikayet Et
    Lise son sınıf öğrencileri de katılabiliyor mu
    Cevapla
  • Murat 1 hafta önce Şikayet Et
    Yazı yazma eğitimi de veriliyor mu?
    Cevapla
  • Büşra 6 gün önce Şikayet Et
    Ne alaka
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin şaibeli kurultayından itiraflar: Delegelere çekyatın altından 2 milyon dolar...
Avrupa Ligi'nde peri masalı! Bodo Glimt, tarih yazıyor: Turnuva favorisine kabus oldular