KPDS sona erdi

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için düzenlenen Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) sona erdi.

KPDS sona erdi
KPDS sona erdi
GİRİŞ 22.05.2011 14:59 GÜNCELLEME 22.05.2011 14:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sınav, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van ile Lefkoşa'da gerçekleştirildi.

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunanca dillerinden yapılan sınavda, adaylara 80 soru için 3 saat süre verildi. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden KPDS puanları hesaplanacak.

ÖSYM tarafından daha önceki sınavlarda alınan güvenlik önlemleri, bu sınavda da uygulandı.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • emin 13 yıl önce Şikayet Et
    çeviri sorularından biri. Çeviri sorularından biri yanlıştı...
    Cevapla
  • yunus sirin 13 yıl önce Şikayet Et
    Dün bu sınava girdim.. Tepeden tırnağa arama yaptılar, hiçbir şekilde metal takı, kemer gibi, cüzdan, sigara paketi, çakmak, kalem, ... müsade etmediler. Sıraların üzerinde kişiye özel cevap anahtarları vardı. Ancak sorular rastgele dağıtıldı. OSYM hangi adayın hangi kitapçıkla sınava girdiğini asla bilemiyor. Cevap anahtarının kod bölümüne sınav kitapçığının kodunu işaretliyoruz. ben daha önce "kişiye özel soru kitapçığı" olayını eleştiriyordum. Bu durum ösym nin sınav stratejisi kısmında bana güven verdi. Okuma ve değerlendirme sürecinde neler oluyor buna birşey diyemem.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BM'den çarpıcı açıklama...  "Gazze'nin kuzeyinde 400 bin kişi mahsur"
İçişleri'nden Discord operasyonu! Hepsi evinden alındı