Rusya'dan S-400'lerin Türkiye ile ortak üretimi açıklaması
Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, Türkiye ile helikopter mühendisliği, havacılık ve hava savunma sistemleri alanında temasları genişletmeyi planladıklarını belirterek, 'Ankara ile S-400'ün belirli parçalarının lisanslı bir şekilde Türkiye'de üretilmesine yönelik görüşmeler devam ediyor' dedi.
Miheyev, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, S-400 sistemlerinin teslimatıyla Türkiye ile Rusya arasındaki stratejik iş birliğinin güçlendiğini söyledi.
"TÜRKİYE İLE ARAMIZDA 'TAM BİR GÜVEN' OLUŞTU, YENİ PROJELERLE TEMASLARIMIZI GENİŞLETMEK İSTİYORUZ"
Türkiye ve Rusya arasında "tam bir güven" oluştuğunu anlatan Miheyev, "Rosoboroneksport olarak Türkiye ile helikopter mühendisliği, havacılık ve hava savunma sistemleri dahil, karşılıklı çıkarlarımıza uyan projelerde temaslarımızı mümkün olduğu kadar genişletmek istiyoruz." şeklinde konuştu.
"ORTAK ÜRETİM İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR"
Miheyev, S-400'lerin ortak üretimine ilişkin istişare sürecinin ise devam ettiğini belirterek, "Ankara ile S-400'ün belirli parçalarının lisanslı bir şekilde Türkiye'de üretilmesine yönelik görüşmeler devam ediyor." ifadelerini kullandı.
Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'in Başkanı Sergey Çemezov da bir süre önce AA'ya yaptığı açıklamada, S-400 hava sistemlerinin belirli parçalarının Türkiye'de üretilmesine yönelik görüşmelerin devam ettiğine dikkati çekerek, "Rakiplerimizin ilişkilerimize yönelik müdahale girişimlerini başarıyla aşıyoruz. Türkiye ile havacılık, helikopter üretimi ve enerji alanlarında iş birliğini genişletmeye hazırız." değerlendirmesinde bulunmuştu.
Milli Savunma Bakanlığından (MSB), S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Ankara'daki Mürted Hava Meydan Komutanlığı'na intikalinin tamamlandığı bildirilmişti.
-
Tachiwaza 5 yıl önce Şikayet EtABD çatladı çatlayacak kıskancından.Beğen
-
Ankara 5 yıl önce Şikayet EtTeknoloji üretme teklifi çok güzel. Ortaklık yapılmalı. İnsanlarımız binlerce dolar masraf ederek yurtdışında oldukça uzun süreler eğitim görmeye gidiyor ki bu çoğunlukla kağıt üzerinde bir eğitim ve bunun üretime yansıması senelerce sürüyor. Burada hem üretim hem tecrübe fırsatları doğmuş durumda. İşbirliği yapılmalı...Beğen Toplam 1 beğeni
-
İşçi 5 yıl önce Şikayet Et60-70 senedir ne kadar geri kalmışız askeri sanayide. Uğraş ki aynı seviyeye gelesin. Hep sloganla insanların gözünü boyadılar. Bundan sonra iyi olur inşallahBeğen
-
Ülkeci 5 yıl önce Şikayet EtRusya bu tür güven vs. gibi söylemlerle Türkiye'nin gözünü boyayıp sonrasında sesi çıkmaz diye coğrafyasındaki Türk devletlerini işgal etme cihetine gidebilir. Bunu gözardı etmemek lazım.Beğen
-
bulent 5 yıl önce Şikayet Etmantık çerçevesinde gelişmeler neden olmasın abd gibi davranilmadikça hertürlü ilişkiye açığızBeğen Toplam 7 beğeni