Yurt dışından getirilen cep telefonları için sevindiren karar: 2 defaya mahsus izin çıktı!

CB Dijital Dönüşüm Ofisi, X üzerinden yaptığı paylaşımda yurt dışından telefonlar için sevindiren kararı paylaştı. Karara göre 120 günlük kayıtsız kullanım süresi e-Devlet üzerinden 180 güne çıkarılabilecek.

GİRİŞ 01.04.2024 15:43 GÜNCELLEME 01.04.2024 17:19
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

CB Dijital Dönüşüm Ofisi, X üzerinden yaptığı paylaşımda yurt dışından telefonlar için sevindiren kararı paylaştı. Yapılan paylaşımda:

"Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilirler." ifadelerine yer verildi.

IMEI KAYDI NASIL YAPILIR?

IMEI Numarasını Öğrenme: Cihazınızın IMEI numarasını *#06# tuşlayarak öğrenebilirsiniz.

Türkiye'ye Giriş Tarihi: Cihazınızı yurt dışından getirdiyseniz, Türkiye'ye ilk giriş yaptığınız tarihten itibaren 180 gün içinde IMEI kaydını yapmanız gerekmektedir.

e-Devlet Üzerinden İşlem: IMEI kaydı için e-Devlet portalına giriş yapın ve ilgili hizmetten "Mobil Cihaz Kayıt" işlemini seçin.

Kayıt Harcı ve Vergiler: IMEI kaydı yapabilmek için belirlenen kayıt harcını ve varsa ilave vergileri ödemeniz gerekir. Bu tutarlar zamanla değişiklik gösterebilir, güncel bilgiyi Maliye Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) web sitelerinden alabilirsiniz.

Bilgilerin Girilmesi: Cihazınızın IMEI numarası, pasaport bilgileriniz ve diğer gerekli bilgileri sisteme girin. Bilgilendirme ekranında yurda giriş yapılan belge türünü “Nüfus cüzdanı veya ID kart” olarak seçerek ilerleyin.

Onay ve Aktivasyon: Gerekli ödemeleri yaptıktan ve bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra, IMEI kaydınız işleme alınır ve cihazınızın yerel ağlarda kullanımı aktif hale gelir.

e-DEVLET IMEI KAYDI AŞAMALARI

  • BTK IMEI kayıt hakkı sorgulama sitesine girerek, yurtdışı telefon kayıt hakkınız olup olmadığını öğrenin.
     
  • Bankalar, vergi daireleri veya sisteme entegre ödeme kuruluşlarına harç ücretini yatırın. (T.C. kimlik numaranız ve cihazın IMEI numarası yazmalı)
     
  • e-Devlet üzerinden “BTK IMEI kayıt” sayfasına girip gerekli bilgileri doldurarak (IMEI no, yurda giriş yapılan belge türü, yurda giriş tarihi gibi) IMEI kayıt işlemini gerçekleştirin.
     
  • IMEI sorgulama sayfasında “Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz” yazıyorsa, IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilmiştir.
KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR 29
  • Erkan 9 ay önce Şikayet Et
    Türist geldimi uygulama yok Gurbetci Türke var. Simdiye kadar oylar Sayin Cumhurbaşkanimizin partisine verdik. Hmmm ya siz napiyorsunuz. Gariplezmeye basliyorlar.
    Cevapla
  • tekin 9 ay önce Şikayet Et
    avrupa cep al uc kati actirma parasi ver bu kadar kazik mi olur sonra halk avrupa derler cok bekleyin oy icin
    Cevapla
  • Gurbetçi 9 ay önce Şikayet Et
    Devlet eliyle vatandası, gurbetçi yi resmen soyuyordunuz. Telefon 10 bin lira, telefonu açtırmak 20 bin lira... Yuh artık, yuh olsun... Eşkıyalığa soyunmuş bir devlet anlayışı.
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir hırsızlık yok nedir bu ya Allah gözünüzü doyursun doymak bilmediniz yazıklar olsun
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    iyicene saçmalamaya başladılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Solskjaer dokunuşu! Beşiktaş, Athletic'i fena dağıttı
Otel faciasında sıcak gelişme: Belediye Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdürü gözaltında