Google yine işten çıkarmaya gidiyor!

Google’ın, en hızlı büyüyen işlerinden biri olan bulut birimindeki çeşitli ekiplerden çalışanları işten çıkardığını öğrenildi.

GİRİŞ 04.06.2024 10:55 GÜNCELLEME 04.06.2024 11:47

CNBC tarafından görüntülenen şirket içi yazışmalara göre, şirket geçen hafta satış, danışmanlık, "pazara açılma" stratejisi, operasyonlar ve mühendislik alanlarındaki rollerin ortadan kaldırıldığı kesintilerini çalışanlarına bildirdi.

Konuya yakın kaynaklara göre, en az 100 pozisyonda kesinti yapıldı.

Bir Google sözcüsü CNBC'ye yaptığı açıklamada, pazara açılma organizasyonunu daha iyi hizalamak için ekipler arasında kesintilerin arttığını söyledi.

Sözcü, "Daha önce de paylaştığımız gibi, müşterilerimizin önceliklerini ve önümüzdeki önemli fırsatları karşılamak için işimizi geliştirmeye devam ediyoruz. İşimiz için kritik olan ve uzun vadeli başarımızı garantileyen alanlara yatırım yapma taahhüdümüzü sürdürüyoruz" dedi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Taraftarı yüzünden Euro 2024'te en fazla ceza alan takım açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada
Kamera açıları, silah sesleri ve yüksek cesaret... Savaş filmi değil Kassam pususu!