Haluk Bayraktar müthiş başarıyı duyurdu! Tarihte bir ilk gerçekleşti...

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykar'ın Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçı firmasından biri olduğunu belirterek, "Türkiye ihracat tarihinde ilk kez bir savunma ve havacılık firması ilk 10 ihracatçı arasına girdi." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 08.06.2024 19:16 GÜNCELLEME 09.06.2024 12:13
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) ev sahipliğindeki "İhracatın Şampiyonları" ödül töreni, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Savunma ve havacılık sanayi sektöründe ihracat şampiyonu olan Baykar, Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçı firmasından da biri oldu. Baykar'ın ödülü, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Haluk Bayraktar'a takdim edildi.

BAYKAR SAVUNMA VE HAVACILIK SEKTÖRÜNDE AÇIK ARA İHRACAT LİDERİ

Haluk Bayraktar, konuya ilişkin X'teki açıklamasında, Baykar'ın Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçı firmasından biri olduğunu, son 3 yıldır ise savunma ve havacılık sektöründe açık ara ihracat lideri olduklarını belirtti.

Yüksek teknolojiye sahip SİHA'lar alanında ise dünyanın en çok ülkesine ihracat gerçekleştiren firma olduklarını aktaran Bayraktar, "Türkiye ihracat tarihinde ilk kez bir savunma ve havacılık firması ilk 10 ihracatçı arasına girdi. Peki, İHA teknolojisi alanında bir girişim olarak yola çıkan Baykar, bu başarıya nasıl ulaştı? 2000'li yılların başında 6 kilogramlık bir uçak olan Bayraktar Mini İHA ile yola çıktık. 7 yıl boyunca AR-GE yatırımı yaptık. Bu 7 yılda bir kuruş dahi gelir kazanmadık." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜM PROJELERİMİZİ TAMAMEN ÖZ KAYNAKLARIMIZLA YÜRÜTTÜK"

Bayraktar, bütün sermayelerini AR-GE faaliyetlerine harcadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ancak İHA'ların muharebe sahasında paradigma dönüşümü yaşatacağına ve geleceğin teknolojisi olacağına inanıyorduk. Yola çıktığımız bu serüvenin ülkemiz için bir kıvılcım etkisi oluşturacağına inanarak ekibimizle gece gündüz çalıştık. Adım adım çıktık merdivenleri. Araştırdık, milli ve özgün olarak geliştirdik, ürettik, envantere girişlerine ve milli İHA'larımızın dünyayı değiştirmelerine şahit olduk. Tek bir matkapla başlayan çalışmalarımız büyüdü. Bugün 4 bin 500 kişilik büyük bir aile haline geldik. Tüm projelerimizi tamamen öz kaynaklarımızla yürüttük. Sadece tek bir ürün olan Bayraktar TB2 SİHA ile ihracat lideri olduk. Şimdi Bayraktar AKINCI için de ihracat anlaşmaları yapıyoruz. Şimdiye kadar 34 ülke ile ihracat sözleşmesi imzaladık. Savunma ve havacılık alanında dünyanın en büyük 100 firmasından biri haline geldik. Mutluyuz ve gururluyuz. Bu gurur aynı zamanda desteğini hep hissettiğimiz milletimize ait. Milletimize ve insanlığa faydalı olabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü sırada asırlara sığmayan rüyamız ve hedefimiz Bayraktar KIZILELMA var."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 138
  • Serdar 2 ay önce Şikayet Et
    Zaten Türkiye'nin bütün devletler arası ticaret anlaşmalarına sadece bunlar çağrılıyor. TUSAS cagrilsa bunlardan iki kat fazlasını satar, çünkü daha kabiliyetli ve de kaliteli insansız hava araçları var.
    Cevapla
  • Vural 2 ay önce Şikayet Et
    Bayraktar şahıs firmadır bunlardan sonra gelen torunlar firmayı satabilir. Bayraktar tüm sihaları tsk ya mehmetçiğe ve istkbarat teşkilatına ücretsiz bağışlamalıdır. Zaten bayraktara devlet tarafından verilen desteğin maddi manevi çok yüksek.
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    Önce sen ev arabanı devlete ver
    Cevapla
  • Bolulu 2 ay önce Şikayet Et
    Kimsin, nesin belli oluyor.. Akıl vereceğine sen de mesleğinde Bayraktar’lar gibi olduğun zaman onlara akıl ver.. “Bayraktar şahıs firmadır” ne demek? Yazmasını bile bilmiyorsun. “Firmayı satabilirlermiş” Sana ne, babanın malı mı da, karışıyorsun... Şirket olursa satılamaz mı? Türkiye’de yüzlerce firma yabancılara satılınca karıştın mı?
    Cevapla
  • Ufuk 2 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı bir imparatorluktu çok stratejik bölgede Avrupa Asya Afrika bölgelerinde büyük kara parçalarına sahipti bunun bölünmesine rağmen Türkiye haritası da stratejik bir noktada büyük bir ülke bu kadar büyük olunca nüfusun içerisinde milyonlarca hain vatan düşmanı münafık da olabiliyor inşallah Allah nurunu tamamlayacak Baykal Bayraktar’a ve diğer firmalarlarımıza teşekkür ediyorum
    Cevapla
  • Gamdi tüter 2 ay önce Şikayet Et
    Siz bu milletin yüzüne akı gururu geleceği oldunuz elhamdülillah Rabbım adetlerinizi arttırsın inşallah
    Cevapla
  • Serdengeçti 2 ay önce Şikayet Et
    İnşaallah 10 devlet gücüne sahip olacaz . İnanmayanlara inat . Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah kardeşim
    Cevapla
  • Hayrettin akıl 2 ay önce Şikayet Et
    Amin inşallah daha güçlü bir Türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?