KAAN'ın diğer prototipleri daha fazla uçacak!

TUSAŞ CEO’su Mehmet Demiroğlu, KAAN savaş uçağının mevcut durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. KAAN’ın ‘asıl’ prototipleri montajda.

GİRİŞ 26.07.2024 12:53 GÜNCELLEME 27.07.2024 13:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Farnborough Airshow sırasında SavunmaSanayiST’nin sorularını yanıtlayan TUSAŞ CEO’su Mehmet Demiroğlu, Milli Muharip Uçak KAAN hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Demiroğlu, KAAN’ın ‘asıl prototiplerinin’ montaj aşamasında olduğunu belirtti.

Demiroğlu tarafından yapılan açıklamada, “Bu prototip ile şu ana kadar iki kere uçtuk. Üçüncüye hazırlanıyoruz. Yakınlarda üçüncü kez uçarız ama esas testleri yoğunlukla yapacağımız bir prototip değil. O, önümüzdeki senenin ikinci yarısında ortaya çıkacak P-1 ve P-2 prototipleri şu anda hızlı bir çalışmayla devam ediyor. Önümüzdeki senenin ikinci yarısında uçaklar ortaya çıkar.

Herhalde sene sonuna doğru veyahut da 2026’non başında biz KAAN’ın her gün olmasa bile gün aşırı uçtuğunu görürüz inşallah. Yoğun bir programımız var. Çünkü kısa bir takvimimiz var.

Verilmiş sözlerimiz var. Onları elimizden geldiğince yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız. 2026 KAAN için çok yoğun bir yıl olacak diyebilirim.” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Temel kotil e ne oldu nerede?
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah gücünüzü artırsın
    Cevapla
  • Kızıl Elma 1 ay önce Şikayet Et
    Temel Kotil in eseri lakin kendisi yok Bu kadar başarılı biri neden görevden alınır şuan aklim almıyor
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 ay önce Şikayet Et
    Çin'den alınacak titanyum malzemede kandırılmış diye söyleniyor.
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Istikbal goklerdedir
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah, ALLAH C.C yardımcınız olsun inşallah. Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir