AB'den Meta'ysa 102 milyon dolarlık ceza!

ABD'li Meta, Facebook kullanıcılarının şifreleriyle ilgili bir güvenlik açığı nedeniyle AB tarafından 100 milyon dolardan fazla para cezasına çarptırıldı.

AB'den Meta'ysa 102 milyon dolarlık ceza!
AB'den Meta'ysa 102 milyon dolarlık ceza!
GİRİŞ 27.09.2024 17:27 GÜNCELLEME 27.09.2024 17:27

AB bünyesinde yer alan İrlanda Veri Koruma Komisyonu, soruşturmanın ardından Facebook'un çatı şirketi olan Meta'ya 91 milyon euro (101,6 milyon dolar) ceza kestiğini duyurdu.

AP'nin haberine göre denetleyici kurum, 2019 yılında Meta'nın bazı parolaların yanlışlıkla düz metin ve dahili olarak saklandığı, yani şifrelenmediği ve çalışanların bunları kullanabildikleri yönündeki bildiriminin ardından soruşturmaya başladı.

Başkan Yardımcısı Graham Doyle, kötüye kullanım riskleri göz önünde bulundurulduğunda kullanıcı şifrelerinin düz metin olarak saklanmaması gerektiğini söyledi.

Meta, yapılan bir güvenlik incelemesinde Facebook kullanıcı şifrelerinin bir alt kümesinin "okunabilir bir biçimde geçici olarak kaydedildiğini tespit ettiğini söyledi.

Şirket bir bildiride, "Bu hatayı düzeltmek için hemen harekete geçtik ve bu parolaların kötüye kullanıldığına veya uygunsuz bir şekilde erişildiğine dair hiçbir kanıt yok. Bu sorunu baş düzenleyicimiz İrlanda Veri Koruma Komisyonu'na proaktif bir şekilde bildirdik ve bu soruşturma boyunca onlarla yapıcı bir şekilde etkileşim kurduk." dedi

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İmama saldıranın sonu! Yaradana sığındı ve etkisiz hale getirdi
28 Şubat hortlatılmaya çalışılıyor! Sözcü orduevinde oturan çarşaflı kadına nefret kustu