Bayraktar TB3 ve ANKA-3 ilk uçuşlarını TEKNOFEST Adana'da yapacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bayraktar TB3 ve insansız savaş uçaklarımızdan ANKA-3 halka açık ilk uçuş gösterisini TEKNOFEST Adana'da yapacaklar."

GİRİŞ 01.10.2024 11:52 GÜNCELLEME 01.10.2024 12:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Kacır'ın açıklamaları şöyle:

Bayraktar TB3 ve insansız savaş uçaklarımızdan ANKA-3 halka açık ilk uçuş gösterisini TEKNOFEST Adana'da yapacaklar. İlk TEKNOFEST'imizde 14 teknoloji yarışması düzenlemiştik. Bu yılın TEKNOFEST'inde 790 bin takımda 1 milyon 650 bin gencimiz projeleriyle yarışıyorlar.

İsrail soykırım düzenliyor. Hiç umulmadık teknolojik ürünler saldırı aracına dönüşebilir. Siber güvenlik açıklarının olması, tedarik zincirlerinde güvensiz halkaların olması ülkeleri tehdit ve tehlikeyle karşı karşıya bırakabilir. Devlet olarak endüstriyel ürünlerde siber güvenlik tedbirlerimizi artırıyoruz. Bu cihazların patlayıcı hale gelebilir gibi algılanmasın.

"262 MİLYAR DOLARLIK İHRACATIN 100 MİLYARINI AVRUPA'YA YAPIYORUZ" 

Siber riskler açısından kontrol ve denetim açısından yeni adımlar atıyoruz. 262 milyar dolarlık ihracatın 100 milyarını Avrupa'ya yapıyoruz. TÜBİTAK bünyesinde hizmetleri kamu kurumlarına sunmaya devam ediyoruz. Endüstriyel ürünlerin siber güvenliğine ilişkin üzerimize düşecek görevleri hazırlamadayız.

Türkiye doğrudan sermaye yatırımları açısından önemli başarılar elde etti. Küresel doğrudan sermayede payımız yüzde 0.2'yken yüzde 1'in üzerine çıktı. Yeni teknolojilerin Türkiye'de üretilmesini önemsiyoruz. Sadece batılı ülkelerden değil, son dönemde yüksek teknoloji alanında atak yapan Çin'den de doğrudan yatırımları artırma gayretimiz var. Çin seyahati yapmıştım, ana hedefi elektrikli araç ve batarya teknolojilerinde Türkiye'ye yatırım çekmekti. 93 milyon otomobil üretildi, 30 milyonu Çin'de üretildi.

Özellikle elektrikli araçların toplamının 25 milyonu Çin'de. Ölçek ekonomisinin getirdiği verimlilikle ileri seviyede kullanarak liderlik düzeyine gelmiştir. 35 milyar dolar Türkiye'nin yıllık otomotiv ihracatı var. 100'den fazla tedarikçi var. Türkiye'de bu sektörün kuvvetini sürdürmesi çok önemli.

Ekiplerimizin yürüttüğü çalışmalar BYD'nin Türkiye'de yatırım kararını ilan etmesiyle sonuçlandı. BYD'ye Manisa'da yer tahsisini tamamladık. İzin başvurularını gerçekleştirdik. 160 hektarlık alandan söz ediyoruz. Ar-Ge merkezi, 150 bin araçlık fabrika hem de tedarikçi parkı olacak. Nihayetinde Türkiye yüksek teknolojide çok önemli adım atmış olacak. BYD 4 milyona yakın araç üretecek, yeni nesil araçlar. 

CHERY, TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPACAK MI?

Chery'nin uluslararası başkanı toplantıya katılmak üzere Dolmabahçe Ofisi'ne gelen yatırımcılar arasındaydı. Türkiye'de potansiyel yatırımı nasıl gerçekleştireceğimize ilişkin istişarelerde bulunduk. Diyalog halindeyiz, yatırım için son basamaklara geldik. Orada da inşallah neticeye erişeceğiz.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Vatandas 2 saat önce Şikayet Et
    Elhamdülillah...
    Cevapla
  • Zeynep 2 saat önce Şikayet Et
    Uçuş modunu actik, kemerlerinizi sıkı baglayin. Dunya duragan ve hantal bir goruntu verirken, biz tam gaz ilerliyoruz. Farki cok actik, tam faz devam...
    Cevapla
  • bülent duman 2 saat önce Şikayet Et
    allah razı olsun yapanlardan ama maneviyat olmassa yapılanların hiç önemi yok.15 temmuz da gördük.halka kullandılar yapılanları
    Cevapla
  • EDE 4601 2 saat önce Şikayet Et
    adamsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 ve ANKA-3 ilk uçuşlarını TEKNOFEST Adana'da yapacak!
Alanın yüzü gülmüyor! Sürekli sanayiye düşen otomobiller