Türkiye'nin projesi Çin'i korkuttu: Türkler Hint Okyanusu ve Atlantik'e kadar uzanacak!
Türkiye'nin Mavi Vatan Projesi, Çin'in ordu gazetesinde geniş yer buldu. Haberde, Türkiye’nin denizlerdeki gücünü artırma hedefi vurgulanırken, büyük bir uçak gemisiyle Türk Donanması’nın küresel operasyon kabiliyeti kazanacağı belirtildi.
Türk savunma sanayisinin milli uçak gemisi projesi Mavi Vatan, Çin'de ordu gazetesinde geniş yer buldu. Türkiye'nin Ege ve Akdeniz'de Yunanistan ile yaşadığı ihtilaflar nedeniyle denizlerdeki kontrolünü güçlendirmek istediği belirtilen haberde, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi küresel ölçekte etkili bir ülke haline getirmeyi amaçlıyor. Büyük bir uçak gemisiyle Türk Donanması, Hint Okyanusu ve Atlantik gibi uzak bölgelerde operasyon yapabilecek' denildi.
Çin Halk Kurtuluş Ordusunun yayın organı "PLA Daily" gazetesinde yayımlanan makalede, Türkiye'nin büyük bir uçak gemisinin yapımına başladığını duyurduğu bildirildi.
Makalede, 60 bin tonluk geminin, Türkiye'nin halen sahip olduğu en büyük savaş gemisi olan 28 bin tonluk TCG Anadolu'dan iki kat büyük olacağı belirtilerek, "Türkiye, çift uçak gemisi grubu oluşturmaya başladı" başlığı kullanıldı.
Türkiye gücüne güç kattı: 'Mavi Vatan'ın yılmaz bekçileri denizle buluştu
"TÜRKİYE'NİN BİRKAÇ ÜLKEDEN BİRİ OLMASINI SAĞLAYACAK"
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in yeni uçak gemisi ile bir denizaltı ve bir muhribin inşasını da içeren üç yeni savaş gemisinin yapımına başlandığını açıkladığı kaydedilen makalede, "Bu hamle, Türkiye'nin çift uçak gemisi grubuna sahip birkaç ülkeden biri olmasını sağlayacak." ifadesine yer verildi.
Makalede, İstanbul Tersanesi'nde yapılan geminin, 285 metre uzunluğunda, 72 metre genişliğinde ve 10,1 metre batma mesafesine sahip olacağı; 25 knot azami hıza ve 10 bin deniz mili menzile ulaşabileceği; uçuş güvertesinde 20, hangarında ise 30 uçakla toplam 50 savaş uçağını taşıyabileceği belirtildi.
Yeni gemide yerlilik oranının TCG Anadolu'ya kıyasla yüzde 80'in üzerine çıkmasının beklendiğine işaret edilen makalede, geminin, Türk savunma sanayisinin geliştirdiği 32 hücreli dikey fırlatma sistemi, 4 yakın hava savunma sistemi ve 7 uzaktan kumandalı silah istasyonu ile donatılacağı, Türkiye'nin kendi geliştirdiği uçak fırlatma sisteminin de bu gemiye entegre edilmesinin hedeflendiği bilgisine yer verildi.
"SAVUNMA SANAYİNİ BAĞIMSIZ HALE GETİRME HEDEFİYLE ÖRTÜŞÜYOR"
Makalede, Türkiye'nin girişiminin savunma sanayisini bağımsız hale getirme hedefleriyle uyuştuğu vurgulanarak, yeni uçak gemisi projesine 40'tan fazla Türk savunma şirketinin katkı sağladığı aktarıldı.
Türkiye'nin Ege ve Akdeniz'de Yunanistan ile yaşadığı ihtilaflar nedeniyle denizlerdeki kontrolünü güçlendirme ihtiyacının yanı sıra küresel etkisini artırmak için de deniz gücünü kuvvetlendirmeye yöneldiğine dikkat çekilen makalede, şu değerlendirmeye yer verildi:
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi küresel ölçekte etkili bir ülke haline getirmeyi amaçlıyor. Büyük bir uçak gemisiyle Türk Donanması, Hint Okyanusu ve Atlantik gibi uzak bölgelerde operasyon yapabilecek."
-
Fatih 11 dakika önce Şikayet EtÇinin korktuğunu nereden anlamışlar? Gayet güzelnyazılmış bir konu. Bizim lehimize açıklamalar. Bizde bile böyle güzel anlatım zor bulunur.Beğen
-
Misafir 12 dakika önce Şikayet EtBir ülkenin kamuoyu yoklamasında güvenlik 5.-6. Sıradaysa Soğan patates fiyatı güvenliğin önüne geçiyorsa o ülkede felaketi bekleyin Güvenlik ve savunma bu kadar madem önemsiz gazzenin,suriyenin,ırakın neden başına bu felaketler niye geldi Eğer aklımızı başımıza almazsak Patates ve soğan fiyatını değil nerede bulunacağını konuşur oluruzBeğen
-
Misafir 15 dakika önce Şikayet Et3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin deniz kuvvetlerinin bu kadar geri kalması nasıl açıklanabilir ki heryer hain doluBeğen
-
kemal karabacak 17 dakika önce Şikayet EtAllah razı olsunBeğen
-
Abdulbari 21 dakika önce Şikayet EtCin, abd,avrupa ve Rusyayi ayni anda panikletebilen tek ulke Lider ve merkez Ulke Turkiyedir masaAllahbarekAllahBeğen