Erzincan

Avladığı keçinin cezası 650 bin TL: Görüntülendiğini görünce ölü taklidi yaptı

09:17 27 Şubat 2025 11 Yorum Var
Avladığı keçinin cezası 650 bin TL: Görüntülendiğini görünce ölü taklidi yaptı

Erzincan'da koruma altında olduğu için yasaklı listede yer alan ve avlama cezası 650 bin TL olan dağ keçisini avlayan bir kişi dron kamarasına yakalandı. Kaçak avcı kendini kamufle etmek için dağ keçisinin iri cüssesini kullandı.

Olay, Kemah ilçesine bağlı Dereköy Yaylası'nda meydana geldi. 

Alınan bilgiye göre, bir vatandaş karlı araziyi dron ile görüntülerken kadrajına kaçak avcı takıldı.

AVLAMA CEZASI 650 BİN TL

Kaçak avcının, Dünya Doğa Koruma Birliğinin (IUCN) yayımladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde bulunan ve avlama cezası 640 bin TL olan dağ keçisi avladığı görüldü.

Dağ keçisi avlayan kaçak avcı.

SAKLANMAYA ÇALIŞTI 

Avcı dronu fark edince kendini gizlemeye çalıştı. Bir süre dağ keçisinin yanında hareketsiz halde duran avcı, daha sonra karlı arazide izini kaybettirmeye çalıştı.

Bu anlar havadan görüntülendi.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Şenol karacan 1 ay önce Şikayet Et
    Amcacım pazardan o parayla 50 keçi alabilirdin neden kaçak av yapıyorsun aldığın keçiler yavrulasa yaklaşık 150 keçi yapar kes kes ye sat para kazan daha mantıklı bence
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kaşıntılı Avcı 2 ay önce Şikayet Et
    Yani bütün uyarılara rağmen kaşınmış. Bana hayatımın en büyük cezasını yazın, ocağıma incir ağacı dikin ben kaşınıyorum ne olur beni kaşıyın demiş. Merak etme dayı seni para cezasıyla öyle bir kaşıyacaklar ki kalan ömründe avcılık kelimesi andığında bir taraflarına sancılar girecek.
    Cevapla
  • benim ben 2 ay önce Şikayet Et
    Gülermisin aglarmisin? Kacmaya calistigina göre biliyor yasak oldugunu!
    Cevapla
  • Ejder 2 ay önce Şikayet Et
    dron neredeyse vesikalık cekecek, Avcı avlandı
    Cevapla
  • Mert 2 ay önce Şikayet Et
    5-10 Bin lira verip, bir keçi almadın. Şimdi 640 bin lirayı, bayıl bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.