Erzurum

20 yıldır Türk bayrağını sırtında taşıyan adamın vatan sevgisi duygulandırdı

14:12 30 Ağustos 2024 7 Yorum Var
20 yıldır Türk bayrağını sırtında taşıyan adamın vatan sevgisi duygulandırdı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Erzurum'da büyük bir coşkuyla kutlanırken, törende dikkat çeken isimlerden biri yine Yasin Karbuz oldu. Karbuz, yaklaşık 20 yıldır elinde ve sırtında Türk bayrağı taşıyarak törenlere katılıyor.

Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törenler, Hastaneler Caddesi'nde devam etti.

Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, törene katılan askerler ile vatandaşların Zafer Bayramı'nı kutladı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi mehteran bölüğü marşlar söyledi. Erzurum bar ekibi gösteri yaptı. Törenler asker ve gazilerin geçişi ile sona erdi. Resmi geçitte yer alan ve yaklaşık 20 yıldır askeri kıyafet ile törenlere katılıp, elinde ve sırtında Türk bayrağı taşıyan bedensel engelli Yasin Karbuz, protokol ve vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Evli ve 4 çocuk babası Karbuz, hasta olsa bile hiçbir bayramı kaçırmadığını belirterek, "Her bayrama asker kıyafetimi giyer, sırtıma ve elime bayrağımı alır; askerimin yanında olurum. Asker olmak, tek hayalimdi. Ben de bu gibi törenlerde asker kıyafetimi giyerek hayalimi gerçekleştiriyorum" diye konuştu. 

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Paşa Rajabli 2 hafta önce Şikayet Et
    Canım Dadaşım... Yaptıklarından çok etkilendim ve gözlerim yaşardı.
    Cevapla
  • Anonim 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne kadar gösteri yapmayı seven bir ülkeyiz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Paşa Rajabli 2 hafta önce Şikayet Et
    Engelli bir insan... elinde silahlarla vatanını savunamayacağı için, Bu şekilde vatanına olan sevgisini ifade ediyor. Senin anladığın "gösteri yapma sevgisi" değil bu, bu Vatan Sevgisi...
    İlk beğenen sen ol
  • Asya vatan 2 hafta önce Şikayet Et
    Sizce bu gösterişse pes diyorum bu türk milletinin kurtuluşu bayramı cumhuriyet bayramı
    İlk beğenen sen ol
  • Hakan KAYA 3 hafta önce Şikayet Et
    Çok duygulandım Helal Olsun Dadaşlar diyarına.Baskent Ankara'dan İstanbul'dan Selamlar Ellerimden öperim o dayının.Canim Türkiyem
    Cevapla
  • Dadaş erhan 3 hafta önce Şikayet Et
    Kurban olurum dadaşıma
    Cevapla
  • Hakan 3 hafta önce Şikayet Et
    Normalde saygısız biriyim Saygı duydum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.