Tekirdağ'ın turistik yerleri
Tekirdağ Şehitler Abidesi
Tekirdağ’ın fethi sırasında şehit düşen askerlerimiz anısına 1949 yılında yapılan Tekirdağ Şehitler Abidesi, şehrin turizmini hareketlendiren bölgeler arasında…
Muratlı Caddesi üzerinde bulunan Tekirdağ Şehitler Abidesi, her yıl şehre gelen yüzlerce turistin ilgisini görmekte. Tekirdağ’ın fethinde şehit olan askerlerimizin anısına yapılan bu alana uzun bir merdivenle çıkılıyor. Merdivenlerin tam ortasında taşlarla Türk bayrağı yapılmış. Bayrağın olduğu yerin tam önünde ise bir yazıt bulunuyor.
Yeşillikler arasında saklanan Tekirdağ Şehitler Abidesi, anlamlı bir gezinin başlangıcı. Yolunuz yakın bir zamanda Tekirdağ’a düşerse eğer, şehitler abidesini mutlaka ziyaret edin.
Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
1967 yılında ziyaretçilere kapısını açan Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, yıllarca küçük bir salonda sergilenmiştir. Zaman içerisinde koleksiyonların artmasıyla zenginleşen müze 1976 yılında Kültür Bakanlığı’nın tahsis etmiş olduğu Vali Konağı’na taşınmıştır.
Tekirdağ’da yüzyıllar boyu yaşayan medeniyetlere dair heykeller, mızrak uçları, savaş aletleri, süs eşyaları, madeni paralar ve birçok başka buluntunun bulunduğu bu müze görmenizi tavsiye ederiz.
Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde taş eserler salonu, arkeolojik küçük eserler salonu, etnografik salon ve açık teşhir bölümü var. Müzede tarih öncesi birçok kalıntıya şahit olabileceğiniz gibi Bizans dönemiyle tarihlendirilen ana tanrıça kabı, kapları, heykelcikleri, mızrak uçlarını ve süs eşyalarını da görme şansı yakalayacaksınız.
Etnografik salonda yakın dönemlerin kesici silahları, Tekirdağ yöresinin kadın ve erkek kıyafetleri ve el işlemeleri karşılayacak sizleri. Açık teşhir bölümü olarak düzenlenen bahçede ise mimari parçalar, lahitler, yazıtlar, heykelcikler ve sütunlar bulunuyor.
Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Vali Konağı Caddesi üzerinde olup, Pazartesi günleri hariç her gün ziyaret edilebilmekte