İbadete açılmasına sevindiği "Ayasofya"nın üç boyutlu ahşap tablosunu yaptı
Sanatını icra ederken her türlü ağaç çeşidini kullandığını vurgulayan Çelebi, şunları kaydetti:
"Bazı eserlerde 'tropikal ağaçlar' dediğimiz, desenleri güzel, renkleri güzel, oldukça geniş yelpazeye yayılmış ağaçları kullanıyorum. Yerli ağaçları da kullanıyorum ve yaklaşık 30-40 çeşit ağaç kullandığım eserlerim var. Ayasofya eserimde 22 çeşit ağaç var. Maun, ceviz, dişbudak, sapelli, akçaağaç gibi birçok çeşidi kullanıyorum. Renklerine, desenine, yerine göre kullanmak zorunda olduğum ağaçlar var. Ayasofya'nın açılışının coşkusuyla bir İstanbul silüeti yapayım istedim. Tasarımları yaklaşık 3 ay sürdü. Ayasofya'nın anısına bir eserimiz olsun dedik ve ortaya bu eser çıktı. Ayasofya ön planda, Galata Kulesi, Balat evleri ön plana çıkmış. İstanbul'un özgün bir yapısıyla keşmekeşliğini ortaya koymak istedim. Eser, 15 ayda tamamlandı."
Eserlerinde ağaçların orijinal renklerinden faydalanmaya çalıştığını dile getiren Çelebi, mavi veya bayrak kırmızısı rengi ağaçlarda bulunmadığından, bu aşamada boyaları emprenye ederek ahşaba işlediğini belirtti.
Semih Çelebi, ilerleyen dönemlerde Kabe ve Mescid-i Nebevi'nin üç boyutlu tablosunu yapma hayalinin olduğunu sözlerine ekledi.