Gençlere ustadan fotoğraf eğitimi
Küçükçekmece Yeşilyuva İlköğretim Okulu öğrencileri Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan fotoğraf sanatçısı Mehmet Çağlarer’in “Başka Dünyanın İnsanları” sergisini gezdi.
Eserler hakkında bilgi alan öğrenciler, Mehmet Çağlarer ve sanat danışmanı Önder Taşyürek’le birlikte bir de atölye çalışması yaptı.
Küçükçekmece Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında birbirinden değerli eserlerin yer aldığı sergileri ilçeye getiriyor. Birçok sanatseverin gezdiği sergilerden en çok faydalanan ise öğrenciler oluyor.
Yeşilyuva İlköğretim Okulu öğrencileri de bu kapsamda Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan fotoğraf sanatçısı Mehmet Çağlarer’in “Başka Dünyanın İnsanları” sergisini gezdi. Eserler hakkında bilgi alan öğrenciler, Mehmet Çağlarer ve sanat danışmanı Önder Taşyürek’le birlikte bir de atölye çalışması yaptı.
Sergiye kendi fotoğraf makineleriyle birlikte gelen öğrenciler sanat danışmanı Önder Taşyürek’le birlikte sergiyi gezdi. Aynı zamanda fotoğrafçılık konusunda da önemli bilgiler alan öğrenciler, bol bol fotoğraf çektiler.
Öğrencilerle birlikte geziye katılan sergi sahibi Mehmet Çağlarer kendi fotoğraflarını yorumladı. Fotoğrafları oldukça beğenen Çağlarer, öğrencilere farklı bakış açıları geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin çektiği fotoğrafları da değerlendiren usta fotoğrafçı, “Fotoğrafın ilk özelliği belge olmasıdır. İnsanlara yaşanan olayları gösterir ve durum belirtir. Ancak bunun yanında bir de sanattır. Fotoğrafı sadece bir belge ve anı olarak görmeyin.” dedi.
DOĞALLIĞI YAKALAMAYA ÇALIŞIYORUM
Sergide yer verdiği eserleri oluştururken doğallığa önem verdiğini söyleyen Mehmet Çağlarer kompozisyon, çerçeveleme, ışık gibi fotoğraf teknikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Çağlarer, “Profesyonellik, kişinin icra ettiği mesleği en iyi şekilde yapmasıdır. Ancak sanat bir meslek değildir.
Sanatta profesyonellik yerine “ustalık” demek daha uygundur” diye konuştu. Sanatçıların hayatı farklı görüp, farklı anlamlar kattıklarını belirten Çağlarer, eserlerinde doğallığı yakalamaya çalıştığına dikkat çekti.