Ünal: Bir gözüm hala Gazze'de!

Suriye'deki 90 günlük hücre mahkumiyetinden sonra özgürlüğüne kavuşan Gazeteci Cüneyt Ünal yaşadıklarını anlattı... Kendisi tutsak iken yayınlanan RPG 7 ile çekilmiş o fotoğrafı da yalanladı.

GİRİŞ 19.11.2012 11:47 GÜNCELLEME 19.11.2012 12:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye'de tutuklu bulunan ve CHP heyetinin çabalarıyla 90 gün sonra kurtarılan gazeteci Cüneyt Ünal NTV'nin sorularını yanıtladı.

Beşşar Fehmi Kaddumi'yi en son ne zaman gördün sorusuna, Beşşar Fehmi Kaddumi ile birlikte güvenli bölge diye gösterilen yerde çekim yaparken bir anda çatışmanın ortasında kaldıklarını ve bu çatışmada Kaddumi'nin yaraladığını belirten Ünal, ''Çatışma sonrası Kaddumi'yi bir apartmanın içine doğru çektim. Apartmanın içinde bir yandan yarasına tampon yaparken bir yandan da çekim yapmaya devam ediyordum. Çatışma bittiğinde yardım istedim Halepli halk geldi ve Beşşar'ı alıp götürdü onu bir daha göremedim. Ondan sonra ise beni götürüp hücreye attılar.'' dedi.

RPG7 ile çekilmiş fotoğraf ile ilgili, söz konusu fotoğrafın kendisine ait olmadığını dile getiren Ünal, ''Böyle bir fotoğrafım yok. Bunu orda da söylediydim. O fotoğraf orjinal değil diye. Ama bana bu fotoğraf san ait dediler. Zaten resime baktığınızda bu çok net belli oluyor. O resimdeki kol benim kolum dahi değil. Elimde kamera olan kısmı kesip O bölüme silahlı olan bir kolu montajlamışlar.'' dedi.

'İçerideyken Türkiye'ye döneceğini ne zaman öğrendin?' şeklindeki soruya, Beşar Esed'in başyaverinin odasında kendisine aynı gün söylediğini belirten Ünal, o anı şu sözler ile anlattı, ''Bana bir şeyler söylenilenlerden bana o gün tatbikat yaptıracaklarını anladım. Daha sonra bana bir metin verdiler Suriye devlet televizyonunda okumam için, ben ise 'bunu okumam dedim', 'o zaman ölürsün' dediler ama ben yine kabul etmedim. Bu olaydan 5 dakika sonra  CHP heyetini karşımda görünce gözlerime inanamadım. Başyavere 'özgür müyüm dedim, o da bana Beşşar Esad'ın beni Türk halkı için affetiğini söyledi'''

Öncelikle bir müddet eşi ve çocuğu ile hasret gidereceğini ondan sonra ise mesleğine devam edeceğini söyleyen Ünal, hala gözünün bir yandan da Gazze'de olduğunu belirtti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Bora TUNCER 11 yıl önce Şikayet Et
    .... ''daha sonra bana bir metin verdiler suriye devlet televizyonunda okumam için, ben ise 'bunu okumam dedim', 'o zaman ölürsün' dediler ama ben yine kabul etmedim.''.. ya arkadaş bu nasıl iştir ya ?? yani adam korkup tamam okurum dese teslim etmeyecekler. hemde türk heyeti kapıdayken. hele şu hainlerin cüretine bakın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci siber saldırıda ABD uçağı detayı! Abdullah Ağar açıkladı
Uzmanlar açıkladı! Bu ürünler bombaya dönüşebilir