Hazır giyim ve penye federasyon ve derneklerinden GTO'ya ziyaret

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Başkanı Hüseyin Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret etti.
GTO'dan yapılan yazılı açıklmaya göre, GTO Başkanı Bartık, ziyarette yaptığı konuşmada, sektörün kendi gücünün farkında olmadığını belirtti.
Göreve başladığı ilk gün dört sektör tespit ettiğini kaydeden Bartık, bunların penye-konfeksiyon, triko-örme, ayakkabı ve mobilya olduğunu aktardı.
Bunların Gaziantep'in geleceğinde söz sahibi olacağını belirten Bartık, "Sektörün ihracatta daha etkili olması için GTO'nun da içinde olduğu sektörel dış ticaret şirketi kurduk. Sektörün sorunlarını da biliyoruz. Bu sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunuyoruz. Alan sorunuyla ilgili son noktaya gelindi. Ara elaman da ihtiyaçlar arasında dikkat çekiyor. Bunu da yapacağımız meslek lisesiyle çözeceğiz" ifadelerini kullandı.
Eyüp Bartık, sektörün gelişmesi için üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk de Gazianteplilerin işini aşkla yaptığını belirterek, bu yönüyle Gaziantep'i örnek aldıklarını vurguladı.
Gaziantepli iş adamlarının girişimciliğinin örnek alınması gerektiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:
"Ülkemizin değişik illerinden sektör temsilcilerimizle Gaziantep'te buluştuk. Gaziantep sektörümüz açısından önemli bir şehir, son dönemde ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de bazı sorunlar yaşandığını biliyoruz. Bunların çözümü için Gaziantep'te ilgili kuruluşlarla istişare toplantıları gerçekleştirdik. Sektörümüzü ön plana çıkarmak için çalışıyoruz."
GHGF Başkan Yardımcısı Mukadder Özden de Gaziantep'in her alanda olduğu gibi hazır giyim ve tekstil alanında da giderek büyüdüğünü belirtti.
Ziyarete katılan Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PEN-KON) Başkanı Mehmet Haskaya da sektörün geliştirilmesi için kurulan dış ticaret şirketinin Gaziantep'in penye ve triko sektörüne katkı sağlayacağını kaydetti.
YORUMLAR