Vodafone'dan Gaziantep'e 36 milyon liralık yatırım
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, son 5 yılda Gaziantep’e yaklaşık 36 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, "Gaziantep’te 80 mağazayla faaliyet gösteriyoruz ve toplam 167 kişiye istihdam sağlıyoruz" dedi.
Aksoy, Gaziantep'te bir otelde düzenlenen basın toplantısında, "Dijital Dönüşüm Hareketi" kapsamında Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasını hedeflediklerini ve kesintisiz yatırımlarının Türkiye'nin dört bir yanında sürdüğünü söyledi.
Kentteki şirketlerin dijitalleşme endeksinin yüzde 55 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna işaret eden Aksoy, şöyle devam etti:
"Vodafone olarak, dijitalleşmenin, yenilikçi ve dönüştürücü gücüyle, geleceğin dünyasında belirleyici olacağına inanıyor, Türkiye'de de Dijital Dönüşüm'ün lideri olma hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Beş yıllık bir dönemi kapsayan stratejik yatırım programımız 'Dijital Dönüşüm Hareketi'nin ilk 2 yılında 5 milyar liralık yatırım yaptık. Böylece, Türkiye için toplam yatırımlarımız 17 milyar liraya ulaştı. Vodafone olarak, Gazianteplilere en ileri mobil teknolojileri sunarak Gaziantep ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Son 5 yılda Gaziantep’e yaklaşık 36 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Gaziantep'te 80 mağazayla faaliyet gösteriyoruz ve toplam 167 kişiye istihdam sağlıyoruz."
Gaziantep'te sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerine vurgu yapan Aksoy, "MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz 'Geleceğe İlk Adım' projemiz kapsamında, Gaziantep'te 10 ana sınıfımız bulunuyor ve 2 bin 455 çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek veriyoruz. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile yürüttüğümüz 'Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak' projemiz kapsamında, Gaziantep'te 9 bin 572 gencimize ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık" diye konuştu.
- "Dijitalleşme endeksinde hedefimiz yüzde 75"
Dijitalleşmenin, her ölçekten şirketin pazardaki varlığı ve konumu açısından sürdürülebilirliğin garantisi olacağını dile getiren Aksoy, günümüz iş dünyasının çok hızlı bir şekilde değiştiğini ifade etti.
İşletmelerin de bu değişime ayak uydurarak yarına hazır olması gerektiğini vurgulayan Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:
"KOBİ'lerin de işlerini büyütmek ve başarılarını sürdürmek için dijitalleşmeye ayak uydurması gerekiyor. Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedeflerine erişmesi için KOBİ'lerin dijitalleşmesi bir zorunluluk. Aynı zamanda KOBİ'lerin dijitalleşmesi, 4,5G’li yeni geleceğe hazır olmak açısından da önem taşıyor. Türkiye’de de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve üstün rekabet için ihtiyaçlarını belirlemek üzere 'Yarına Hazırım Platformu'nu geliştirdik. İşletmeler, www.yarinahazirim.com sitesindeki uygulamayı kullanarak, Vodafone kullanıcısı olsun veya olmasın, hiçbir ücret ödemeden dijitalleşme endeksini hesaplayabiliyor. Lansmanımızdan bu yana yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de işletmelerin dijitalleşme endeksini yüzde 48'den yüzde 53'e çıkardık. Hedefimiz daha büyük. Türkiye'nin dijitalleşme endeksini yüzde 75'e çıkarmak için çalışıyoruz. Yarına Hazırım Platformumuz kurulduğu günden bugüne 2 milyon defa ziyaret edildi. Toplam 36 bin işletme dijitalleşme endeksini hesapladı ve ihtiyaçlarını öğrendi. Yarına Hazırım Platformu’nda Gaziantep’teki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. Gaziantep’teki şirketlerin dijitalleşme endeksinin yüzde 55 olduğunu gördük."
YORUMLAR