Katili bulana 50 bin TL ödül

8 ay önce suçsuz yere tutuklandıkları iddia edilen 3 kişinin ailesi, gerçek suçluları bulanlara 50 bin lira ödül verecek.

Katili bulana 50 bin TL ödül
Katili bulana 50 bin TL ödül
GİRİŞ 01.05.2011 10:47 GÜNCELLEME 01.05.2011 10:47

Kayseri'de kız istemeye gittikleri aile fertlerinden baba ile babaannenin 8 ay sonra kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından öldürülmesinin ardından suçsuz yere cezaevinde yattıkları iddia edilen 3 kişinin ailesi, katili bulana 50 bin TL para ödülü verecek.

Edinilen bilgiye göre, 14 Şubat 2010 tarihinde Kayseri'nin İncesu ilçesi Karakoyunlu Mahallesi'ndeki bir evde, anne Ş.S. (70), baba S.S. (76) ve oğulları İ.S. (45), kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından darp edilmişti. Olaydan sonra ağır darp alan İ.S. ve Ş.S. hayatını kaybederken, baba S.S. ise ağır yaralanmıştı. Oğlunun ölümünden sonra S.S., olayı gerçekleştirdikleri kişinin, oğlu İ.S.'nin kızı E.S.'yi (22) 8 ay önce istemeye gelen aile olduğu şeklinde ifade verdi. Olaydan sonra 8 ay önce kız istemek için gittikleri erkek tarafından baba H.Ş. (70), ve oğulları O.Ş. (31) ile M.Ş. (29) tutuklanarak Kayseri Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Katil zanlıları olan 3 kişinin ailesi ise, bu kişilerin suçsuz olduğunu iddia ederek, gerçek katilin bir an önce yakalanmasını istediklerini belirtti. E.S.'nin konuştuğu M.Ş.'nin amcasının oğlu Fahrettin Ş. İHA muhabirine yaptığı açıklamada, amcasının ve oğullarını böyle bir cinayet işlemediklerini, kızın dedesi olan S.S.'nin yalan ifade verdiğini iddia etti. Fahrettin Ş., "M.Ş. ile E.S. uzun zamandır konuşuyorlardı. Sonra kızı istemek için aileye gidildi.

Kızın ailesi araştırmak ve düşünmek için zaman istedi. O günden sonra bir daha 2 tarafta da birbirini aramadı, ama kızla çocuk kendi aralarında görüşüyorlardı. Bu isteme olayından 8 ay sonra, sabah ezanında kızın dedesinin evine 4 kişi geliyor. Evde babası da var. Hepsini dövüyorlar. Kızın babası ölüyor, babaannesi de 2-3 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra o da ölüyor. Dedesi, oğlu ölmeden önce kişileri tanımadığını söylüyor.

Oğlu öldükten sonra, darp edenlerin kızı isteyen aile olduğu şeklinde ifade veriyor. Darp edenler 4 kişi, bizim ailemizden gözaltına alınan 3 kişi. Yaklaşık 14 aydır Kayseri Kapalı Cezaevi'nde yatıyorlar. Suçsuz yere yatan yakınlarımız için adaletin tecelli etmesini istiyoruz" dedi. Ortada hiçbir delil olmadığını ve suçsuz yere cezaevinde yattıklarını iddia eden Fahrettin Ş., Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a seslenerek, olayın özel bir ekiple araştırılmasını istediklerini söyledi.

Fahrettin Ş., olayı gören, katili tanıyan veya bulan kişiye 50 bin TL para ödülü vereceklerini de belirterek, herkesi konuya duyarlı olmaya davet etti. Cezaevinde yatan O.Ş.'nin eşi Arzu Ş. (21) ise, olayın gerçek katillerinin bir an önce bulunmasını istediklerini, eşi, eşinin kardeşi ve kayınpederinin suçsuz yere cezaevinde yattığını iddia ederek, Kayseri'deki kayıp çocukların katilini bulan ekibin, bu olayın da gerçek katilinin bulmasını talep etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Satın almak istiyor! Endonezya Donanması, Türk savaş gemileriyle güçlenecek!
Kuzey cephede kılıçlar çekildi! Eksi ikinci katta suikast