Bursa'da soba zehirlenmesi: 4 ölü

Bursa'da soba zehirlenmesi faciası... Sobadan zehirlenen aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti. 3 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Bursa'da soba zehirlenmesi: 4 ölü
Bursa'da soba zehirlenmesi: 4 ölü
GİRİŞ 04.05.2011 12:44 GÜNCELLEME 04.05.2011 12:44

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde aynı aileden 4 kişi, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Ulus Mahallesi Ova Sokak'ta oturan 8 kişilik Çoban ailesinden Mehmet (46) ve Makbule Çoban (47) çifti ile çocukları Recep (12) ve Nurcan (9), sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

Çoban ailesinden 2 kişinin de karbonmonoksit gazından etkilenerek hastanede tedavi altına alındığını belirten yetkililer, 2 kişinin ise sobadan sızan gazdan etkilenmediğini kaydetti. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 kişinin ''soba zehirlenmesinden hayatını kaybettiği''ni bildirdi.

HAVA SICAK OLMASINA RAĞMEN, AİLE FERTLERİNDEN BİRİ ÜŞÜDÜĞÜ İÇİN KUZİNE SOBANIN TALAŞ TOZUYLA YAKILDIĞI, AİLENİN ÇIKAN DUMANDAN ETKİLENDİĞİ BELİRTİLDİ

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde aynı aileden 4 kişinin sobadan sızan gazdan yaşamını yitirdiği evde, havanın sıcak olmasına rağmen, aile fertlerinden biri hastalık nedeniyle üşüdüğü için kuzine sobanın talaş tozuyla yakıldığı, ailenin çıkan dumandan etkilendiği belirtildi.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybettiği olay şöyle gelişti:

Merkez Yıldırım ilçesinde Bingöl'ün Solhan ilçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet (49) ve Mahbube (47) çifti ile kızları Gülfer (16), Nurcan (9) ve Zeynep (7), oğulları Recep (12), Hami (17) ve Sami (16) Çoban'ın yaşadığı 3 katlı bir binanın zemin katındaki dairede, gece hava sıcak olmasına rağmen, çocuklardan biri üşüdüğü için odadaki kuzine talaş tozu atılarak yakıldı. Diğer odada yatan Hami ve Sami Çoban kardeşler, sabah kalktıklarında, kardeşleri Gülfer ve Recep ile bitişik odadaki anne ve babalarını baygın halde buldu.

İki kardeşin haber vermesi üzerine, anne ve baba ile biri ikiz 6 çocuğu hastaneye kaldırıldı. Bu arada, bölgede dün gece lodos olmadığı kaydedildi.

Cenazelerin, Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemin ardından Yıldırım Belediyesince Bingöl'ün Solhan ilçesine gönderileceği bildirildi.

Ulus Mahallesi Ova Sokak'ta oturan Mehmet ve Mahbube Çoban çifti ile 6 çocuğu, sobadan çıkan gazdan etkilenmişti. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi, Mehmet Çoban'ı Yüksek İhtisas, anne Mahbube Çoban, çocuklardan Recep, Nurcan ve diğer 4 çocuğu Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine kaldırmıştı. Mehmet ve Mahbube çifti ile çocukları Recep ve Gülfer, kaldırıldıkları hastanelerde müdahalelere rağmen yaşamlarını yitirmişti. Tedavisi tamamlanan 4 çocuktan ikisi ise taburcu edilmişti.

SON GECELERİ OLDU

Baba Mehmet Çoban'ın Vakıfköy Mahallesi'nde yeni ev yaptırdığı, ev eşyalarının yarısını oraya taşıdığı öğrenildi. Dün gece ailenin evlerinde son kez kalmak istediği ifade edildi. Polis, evde yaptığı incelemede, sobanın ön kapağının açık olduğunu ve bacanın tıkalı olduğunu tespit etti.

BİRİ HASTALANINCA, DİĞERİ ABLASINA GİDİNCE, İKİSİ İSE AYRI ODADA YATINCA KURTULDU 

Hayatını kaybeden baba Mehmet Çoban'ın 9 çocuğunun olduğu belirtildi. Çocuklardan 24 yaşındaki Nurhayat'ın hastalığı sebebiyle iki gündür hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. 17 yaşındaki Hami'nin ise evli olan ablası Ayfer'in yanına misafirliğe gittiği bildirildi. 24 yaşındaki Nurhayat ile 16 yaşındaki Sami Çoban'ınsa ayrı odalarda yattıkları için kurtuldukları öğrenildi.

MİLLETVEKİLİ ADAYINDAN TAZİYE ZİYARETİ

Olayın ardından cenazelerin çıktığı eve ailenin yakınları akın etti. Komşuları ve akrabaları dua ederken, bazı vatandaşlar ise gözyaşlarına hakim olamadı. AK Parti milletvekili adayı Mustafa Öztürk ailenin yakınlarına taziyede bulundu. Cenazeler Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere Bingöl'ün Solhan ilçesine gönderildi.  

4 KİŞİNİN CENAZESİ BİNGÖL'ÜN SOLHAN İLÇESİNE GÖNDERİLDİ

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen 4 kişinin cenazesi memleketlerine gönderildi.

Olayda yaşamımı yitiren Baba Mehmet, anne Mahbube ile çocukları Gülfer ve Recep Çoban'ın cenazeleri, Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alındıktan sonra evlerinin bulunduğu Ulus Mahallesi'ne götürüldü.

Cenazeler daha sonra Abitler Camii'nin önüne götürüldü. Buradaki törene Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de katıldı.

Keskin, burada yaptığı konuşmada, üzücü haberi sabahın erken saatlerinde aldığını söyledi.

Yıldırım Belediyesi olarak cenazeleri defnedilecekleri Bingöl'ün Solhan ilçesine götüreceklerini dile getiren Keskin, ''Ayrıca cenaze törenine katılmak isteyenler için bir otobüs tahsis ettik. Tahsis ettiğimiz otobüs gitmek isteyenleri Bingöl'e götürecek, bir gün orada kaldıktan sonra yeniden Bursa'ya dönecek'' dedi.

Daha sonra, cami önünde okunan duanın ardından cenazeler Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Bingöl'e doğru yola çıktı.

Bu arada, konfeksiyon atölyesinde çalışan ve sabah eve gelen 17 yaşındaki Hami Çoban'ın ailesini baygın halde bulduğu, komşularından yardım istemesi sonucu 2 kardeşinin hayatta kaldığı belirtildi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hatay’da depremin ortadan iki yardığı bahçede zeytin hasadı
Filistinli gruplar ilan etti! Gazze'de ateşkes gelişmesi! Tüm İslam alemine savaş çağrısı