Organları 5 kişiye hayat oldu

Tedavi gördüğü Gaziantep Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 44 yaşındaki Hayri Yıldırım'ın bağışlanan organları 5 kişiye hayat oldu.

Organları 5 kişiye hayat oldu
Organları 5 kişiye hayat oldu
GİRİŞ 17.05.2011 04:48 GÜNCELLEME 17.05.2011 04:48

Edinilen bilgiye göre, 2 çocuk babası 44 yaşındaki Hayri Yıldırım, aniden geçirdiği beyin kanaması sonucu komaya girdi. Yakınları tarafından Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım, burada tedavi altına alındı. Bir süre yoğun bakımda doktorlar tarafından gözetim altında tutulan Yıldırım'ın beyin ölümü gerçekleşince ailesi tarafından organları bağışlandı. Ankara'dan gelen özel bir ekip yaklaşık 5 saat süren operasyonla organları aldı.

Alınan, 2 böbrek Adana Başkent Üniversitesi'ne, karaciğer Adana Balcalı Hastanesi Çukurova Üniversitesi'ne, pankreas Antalya Üniversitesi'ne, kalp ise Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Özel kutularda muhafaza edilen organların bir kısmı 112 ekipleri tarafından havaalanına getirilerek burada bekletilen özel jetle gönderilirken, diğer kısmı ise karayolundan ambulansla götürüldü.

Organların 5 kişiye nakil edileceğini söyleyen Özel Düztepe Yaşam Hastanesi Uzman Dr. Gıyasettin Fidan, "Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organ dönörü oldu. Hastanın bugün ekipler tarafından alınan 2 böbreği Adana Başkent Üniversitesi'ne, karaciğeri Adana Balcalı Hastanesi Çukurova Üniversitesi'ne, pankreası Antalya Üniversitesi'ne, kalbi ise Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Hasta 44 yaşında ve 2 çocuk babasıydı. Hasta kendiliğinden gelen beyin kanaması sonucu komaya girdi. Daha sonra ise beyin ölümü gerçekleşti" dedi.

İHA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den son dakika İran kararı! İsrail ordusu açıkladı! Savaş ilanı gibi THAAD adımı...
Son dakika haberi... İsrail şokta! Peş peşe duyurdular: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü