Özcan Deniz'in dolandırıcılık davası başladı

Kurduğu aile şirketi aracılığıyla piyasayı 2 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla haklarında dava açılan Özcan Deniz'in de aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

Özcan Deniz'in dolandırıcılık davası başladı
Özcan Deniz'in dolandırıcılık davası başladı
GİRİŞ 25.05.2011 14:06 GÜNCELLEME 25.05.2011 14:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Ercan Deniz, Nalan Güldü, Varol Ilgar, Zahit Timur Güldü, Adem Zeren katılırken, Özcan Deniz gelmedi. Duruşmada, müşteki Hüseyin Kızılelma ve ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada söz alan tutuksuz sanıklardan Ercan Deniz, Özgün Turizm Şirketini, 2004 yılında devraldığını belirterek, ''Bu şirketi, 2008 yılına kadar gayet iyi yönettim. 2008 yılında kardeşim Özcan Deniz silahlı saldırıya uğrayınca şirkete gidip gelmem güçleşti. İşlerini takip edemeyeceğimden şirketi devretme kararı aldım'' dedi.

Diğer sanıklar Varol Ilgar'ın İzmit'teki şubeden sorumlu olarak çalıştığını ifade eden Deniz, tutuksuz sanıklardan Adem Zeren'in de araba temin işlerinde çalıştığını ve şirketin bütün işlerini bildiğini söyledi.

Ilgar ve Zeren'in kendisine şirketi birlikte devralıp işletebileceklerini anlattığını ifade eden Deniz, şunları söyledi:

''Ayda 50 bin TL ödemek kaydıyla şirketi 500 bin liraya bu kişilere devrettim. Ödemelerde sıkıntı çıkınca elimdeki senetlerle icra takibine giriştim. Özcan Deniz'in, Özgün Turizm Şirketi ile hiçbir ilgisi yok. Özcan Deniz, şirket çalışanları ve şirket işleriyle hiçbir bağlantıda bulunmamıştır. Şirketin bulunduğu binayı Özcan Deniz, 2006 yılında satın almıştır. O tarihten itibaren Özcan Deniz'e aylık 2 bin 500 TL kira ödemekteydim. Aramızda kira sözleşmesi de vardır.''

Çalışanlarına kredi kullandırıp şirkete aktardığı iddialarının asılsız olduğunu ifade eden Ercan Deniz, o tarihlerde şirketi devrettiğini kaydetti.

ENT Turizm Şirketiyle de ilgisinin bulunmadığını belirten Deniz, ''ancak her şirket, ihalelerdeki ihale yasaklarını bertaraf edebilmek için kendilerine yan şirket kurar. O zaman Özgün Turizmde şirket yasağı söz konusuydu. Bu şirket o amaçla kurulmuştur. Şuçlamaları kabul etmiyorum'' şeklinde konuştu.

Tutuksuz sanık Nalan Güldü de Özgün Turizm'de Ercan Deniz'in ricası üzerine işleri takip etmek üzere vekaletle çalıştığını belirterek, şirkette herhangi bir hissesinin veya müdürlük görevinin bulunmadığını söyledi.

SSK ihalesinde yasaklı olmaları nedeniyle ENT isimli bir şirket kurmaya karar verdiklerini ve bu şirketi kendisinin, kardeşi Zahit Timur Güldü'nün ve Ali Özmen Özdilek'in kurduğunu ifade eden Güldü, söz konusu şirketi, kurulduktan 9 ay sonra devraldığını, ancak tek başına yürütemediği için bir süre sonra şirket çalışanı Hüseyin Arı'ya devrettiğini söyledi.

Sanıklar Varol Ilgar ise 500 bin lira karşılığında senet vererek Ercan Deniz'den şirketi devraldıklarını belirterek, ''Ancak bu şirketin devrinden dolayı hiçbir ödeme yapmadık. Şirketi devraldıktan sonra ödeme güçlüğüne düştük. Daha sonra senetlerin bir kısmı icra yoluyla ödendi. Sonra şirket kapanmak zorunda kaldı'' dedi.

Diğer tutuksuz sanık Zahit Timur Güldü de söz konusu turizm şirketine ortak olduğu süre içinde herhangi bir ticari faaliyete katılmadığını kaydetti.

Duruşmaya şikayetçi olarak katılan Hüseyin Kızılelma, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, kendi adına alınan kredinin 7-8 ay dışında ödenmediği için mağdur olduğunu söyledi.

Mahkeme Heyeti, sanık Özcan Deniz'in savunmasının alındığını belirterek, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Deniz'in bir sonraki celse duruşmada hazır edilmesi için avukatına süre verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Özcan Deniz'in maddi katkıları ve yönlendirmesiyle kardeşi olan Ercan Deniz'in, yasal zorunluluk nedeniyle sembolik bir hisse miktarını da annesi Kadriye Deniz adına göstererek 25 Ekim 2005 tarihinde Özgün Turizm şirketini yasal olarak devraldığı belirtilerek, şirketin yasal sorumlusunun Ercan Deniz olarak atandığı, şüpheli Nalan Güldü'ye de hukuki işleri yapmak üzere tam yetkiyle ile vekaletname verildiği anlatılıyor.

Şüpheliler Nalan Güldü ve Ercan Deniz'in şüpheli Özcan Deniz'in unvan ve sıfatından kaynaklanan kamuoyu nezdinde güvenilirliğinden de istifade ederek, çok sayıda ihaleye girdikleri ve kazandıkları anlatılan iddianamede, şirketin Renk Petrol'a yönelik ödemelerini aksattığı, şirkette alacaklıların paralarını almalarını imkansız hale getirmek için Ercan Deniz'in hisseleri bedelsiz olarak şirkette sigortalı çalışan Varol Ilgar'a, Kadriye Deniz'in hisseleri de yine bedelsiz olarak Adem Zeren'e devredildiği belirtiliyor.

İddianamede, şirketin görünmeyen ortağı olarak belirtilen şüpheli Özcan Deniz'in şahsına, 137 bin 396 lira ödeme yapılmasının yanı sıra Deniz Prodüksiyon isimli firmasına da 126 bin 600 lira ödenerek usulsüz kaynak aktarımı gerçekleştirildiği kaydediliyor.

Şüpheliler, bankalardan üç çalışan adına toplam 73 bin liralık kredi çektiği ve Özgün Limited şirketinin alacakları danışıklı olarak ve haciz yoluyla Ercan Deniz ve Özcan Deniz'in hesaplarına aktarıldığına yer verilen iddianamede, şüphelilerin bu şekilde piyasayı 2 milyon lira dolandırdığı iddia ediliyor.

Özcan Deniz ve Zahit Timur Güldü'nün, ''Nitelikli dolandırıcılığa iştirak'' ve ''azmettirmek'' suçlarından 6 yıldan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, diğer şüpheliler, Ercan Deniz, Nalan Güldü, Adem Zeren ve Varol Ilgar'ın ''Suça aracılık etmek'', ''azmettirmek'', ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''zincirleme nitelikli dolandırıcılık'' suçundan 20 yıldan 38 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ziya retçi 13 yıl önce Şikayet Et
    olmaz böyle bir dava!. sanatçı değil mi bu adam? yaptıysa kesin sanat için yapmıştır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konser skandalı ortaya çıktı! Ankara'da meclis karıştı
Mansur Yavaş'tan bir konser skandalı daha: 80 milyon TL ödedi!