Gümüşhane

Madalyasını Nene Hatun'a benzettiği babaannesine armağan etti

09:48 18 Eylül 2024 7 Yorum Var
Madalyasını Nene Hatun'a benzettiği babaannesine armağan etti

Milli sporcu Şükriye Yılmaz, Moldova'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 8'inci kez dünya şampiyonu oldu. Yılmaz, madalyalarını Nene Hatun'a benzettiği 84 yaşındaki babaannesine armağan etti.

 

Moldova'da16-24 Ağustos tarihleri arasında 60 ülkeden bin 500 sporcunun katıldığı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda, genç kadınlar 55 kilogram kategorisinde sağ ve sol kolda Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Şükriye Yılmaz, 8'inci kez dünya şampiyonu olmayı başardı. 

Spora ilk başladığı yıllarda “Erkek sporu yapamazsın” diyenlere aldırış etmeden başarı merdivenlerini tek tek çıkan milli sporcu, 9 yıllık bilek güreşi kariyerinde 8 dünya şampiyonluğu elde etti. 

Bu spordaki en büyük destekçisinin Gümüşhane'nin Hasköy köyünde yaşayan babaannesinin olduğunu belirten Yılmaz, 8'inci şampiyonluğunu ise kendisinin ve karakterinin gelişiminde büyük payı olduğunu düşündüğü babaannesi Senem Yılmaz'a armağan etti.

Müsabakaların ardından memlekete dönen milli sporcu Nene Hatun'a benzediğini ifade ettiği ve köyde Senem Hatun olarak tanınan babaannesinin yaşadığı Hasköy'e giderek, babaannesinin elini öperek madalyasını verdi.

"SPOR HAYATIMDA BABAANEMİN KARAKTERİNİ ÖRNEK ALDIM"

Bilek güreşi sporunda elde ettiği 8'İinci dünya şampiyonluğunu karakterini örnek aldığı babaannesine hediye etmenin gururunu yaşadığını aktaran 23 yaşındaki milli sporcu Şükriye Yılmaz, “Bilek güreşi sporuna başlamam çok ilginç oldu çünkü benim branşım hentboldu. Daha sonra hocalarım ve çevremin beni yetenekli görmesi nedeniyle bilek güreşi sporuna yöneldim. Ailem ilk zamanlarda erkek sporu diyerek pek destek çıkmıyordu, bu konuda biraz canım yandı ama şu an o dikenli yolları geçmiş bulunuyorum. Kız çocuğu ve kapalı olduğum için yapamayacağımı düşünenler oldu ama ben bu engelleri aştığımı düşünüyorum. Ben bu engelleri aşınca ailem de benimle beraber yıktı ve artık dereceler gelmeye başladı. Onlar da destek olmaya devam ediyorlar. Babaannem benim küçüklüğümden beri karakterimde çok izi olan birisi. Köyümüzde çok hükümet kadın olarak bahsedilir. Spor hayatımda da onun karakterini örnek aldım. Annem ve babaannemden güç aldım. Erkek sporu ama sen yapabilirsin diyerek beni daha çok desteklediler. Bu zamana kadar Nene Hatun'un torunlarıyla geldik, onlarla büyüdük. Artık Senem Hatun'un da torunları var burada. İnşallah böyle gidecek ve daha nice dünya şampiyonluklarımız olacak. Bu karakterimin oturmasında çok emeği olan kişiliğinden çok örnek aldığım için dünya şampiyonluğumu babaanneme hediye etmek istiyorum. Bu nedenle yetiştiğim köy evindeyim.” dedi.

"TORUNUMLA GURUR DUYUYORUM"

Şükriye'nin küçük yaşlardan beri çok kuvvetli olduğunu belirten Senem Yılmaz, “Benim kızım küçüklükten beri çok karakterliydi, çok güçlüydü. Spora başladı, biz de ona destek olduk. O da şampiyon oldu. Ben onun babaannesiyim, onunla gurur duyuyorum.” diye konuştu.

"KIZIMI PAŞA PAŞA GÖNDERİYORUM, GURULA KARŞILIYORUM"

Kızını bilek güreşine başladığı ilk yıllarda bu sporu yapmasını istemediğini ama kızının azmini görünce onun en büyük destekçilerinden biri olduğunu aktaran anne Gülseren Yılmaz ise, “Şükriye çok zeki bir kızdı, tuttuğunu koparırdı. Başta ben bilek güreşi yapmasını istemedim. Daha sonra baktım çok başarılı ve destek oldum. Son olarak yine dünya şampiyonu oldu gurur duyuyorum onunla. Artık kızımı paşa paşa gönderiyorum, gururla karşılıyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Soner yalçın 3 gün önce Şikayet Et
    Ne mutlu TÜRK'ÜM diyene 29
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Esengül 3 gün önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Müslüman-Türk 3 gün önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mustafa Kara 3 gün önce Şikayet Et
    Allah nazardan saklasın. Rabbi sayılarını artırsın
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • karataş 3 gün önce Şikayet Et
    helal olsun be...çok erkekden erkek bir kız. çamuriyet, lgbt, çağdaş hemcinsleri çatır çatır çatlasınlar. beyinleri belki emcüklü olmayabilirler ama bahse konu o başıbozuk sürüsünün koyun oldukları kesin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.