250 bin liralık soru 'şaka' gibi kaçtı

Atv'de yayınlanan "Kim Milyoner Olmak İster" yarışması ilginç bir programa daha imza attı.

GİRİŞ 26.05.2013 12:42 GÜNCELLEME 26.05.2013 12:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Atv'nin sevilen yarışma programı "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasının yayınlanan son bölümüne Mustafa Kesal damga vurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü mezunu 36 yaşındaki yarışmacı 1 milyon tl'lik soruyu görmek için cesaretli ve kararlı tavrıyla büyük alkış topladı.

Mustafa Kesal 125 bin liralık soruya gelip burada seyrici jokeri ve çift cevap hakkı jokerini kullanarak doğru cevap verdi.

Kesal 250 bin tl'lik soruda karşısına gelen "Dilimize Arapçadan geçen "şaka" kelimesinin o dildeki anlamı nedir?" sorusuna d şıkkı "Kurnazlık" dedi.

Sorunun cevabı a şıkkı "Sefalet" çıkınca "bu da bana şaka oldu" dedi.

İşte 'şaka' gibi o anlar;

YORUMLAR 2
  • Hakikat 11 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış Anlaşılmasın. Bir kelime arapçadan da başka dilden de geçse Türkçe düşünen bir kişi eğitim hayatını geçirdiği dil ile ve içinden çıktığı toplumun dili ile düşünerek sonuca varmaya çalışır. Şaka sözcüğünden sefalet sözcüğüne varabilmek için Arapça düşünmek gerekiyor. Ozaman böyle bir koşulu varsa, bu soruyu arapça formatında yarışan bir yarışmacıya sorulması daha iyi olur. Yani ben Türkçeye başka dilden bir kelime geçmesine karşı değilim. Doğal olarak çok gerekli ise gerektiği kanısına varılmış ise arapçaya da karşı değilim ama ben o kelimenin anlamını düşünürken Türkçe düşünerek ararım demek istiyorum.
    Cevapla
  • Hakikat 11 yıl önce Şikayet Et
    Sorudaki Hata. Arapça dili ile düşünme gerektiren bir soruydu. Eğer Türkiye de pogramın Türk versiyonu olarak yayında iseniz Anadili Türkçe olan yarışmacıya bu tarz soruların sorulmaması gerekir. Aynı şey Nuh un gemisinde de oldu. Kitapda Cudi yazıyor diye Cudi dağı karış karış edilmiş hatta korumaya alınmışdı. Fakat sözcüğün arapça kökenli olması dolayısıyle sadece Türkçe anlamına değil de arapça anlamına da bakıldıkdan sonra ikinci anlamı olan yüksek tepe ile Ağrı dağına işaret edildiği ortaya çıkarılmışdı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın zirvesindeki 20 takım! Listede tek Türk takımı var...
İkinci siber saldırıda ABD uçağı detayı! Abdullah Ağar açıkladı