Şırnak'tan gelen PKK fotoğrafı şoke etti

Şehir ve gençlik yapılanmalarına ağırlık veren PKK, Şırnak'ın Cizre ilçesinde ‘asayiş' birimleri oluşturdu. Terör Örgütü'nün kurduğu YDG-H, Cizre'de askeri görüntüleri andıran bir tören düzenledi.

Şırnak'tan gelen PKK fotoğrafı şoke etti
Şırnak'tan gelen PKK fotoğrafı şoke etti
GİRİŞ 25.06.2013 08:50 GÜNCELLEME 25.06.2013 09:32
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre, Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve PKK bayraklarının açıldığı törende yüzleri maskeli PKK'lılar yemin edip sözde asayiş teşkilatının diplomasını aldılar. Daha sonra mahalle ve caddelere inen PKK'lılar, yol kontrolü yaptı. Lastik yakıp yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale ederek dağıttı. Söz konusu tören PKK'ya yakınlığıyla bilinen Dicle Haber Ajansı tarafından da haberleştirildi.

Türkiye'de yıllardır devam eden terörün bitirilmesi için önemli adımlar atılırken, süreci sabote edecek gelişmeler de dikkat çekiyor. Bunun bir örneği Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşandı. Şehir ve gençlik yapılanmalarına ağırlık veren PKK, ilçede lokal de olsa ‘asayiş' birimleri oluşturdu. Örgütün kurduğu Yurtsever Demokratik Gençlik- Hareketi (YDG-H) askeri kurallara göre tören düzenleyip, diploma dağıttı. Üzerinde Öcalan'ın fotoğrafının olduğu siyah kıyafetler giyen ve yüzünü poşuyla kapatan örgüt üyeleri törenden sonra Nusaybin ve İdil Caddesi üzerinde lastik yakarak yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolleri yaptı. Söz konusu tören PKK'ya yakınlığıyla bilinen Dicle Haber Ajansı tarafında da haberleştirildi.

Kendilerini YDG-H üyesi olarak tanıtan bir grup, törenin yapıldığı alanın sözde güvenliğini sağladı. Daha sonra çatışmalarda öldürülen terör örgütü mensupları için saygı duruşu yapıldı. Yüzü kapalı bir PKK'lı tarafından okunan açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı: "Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarında ilan edilen demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesiyle birlikte yılların özgürlük mücadelesi yeni bir sürece girdi. Kürt ve Kürdistan'ın varlığının kabul edilmeye başlandığı bu süreçle birlikte temel mücadele alanının yeni özgür yaşamı inşa etme olacağı kesindir. Bunun ilk ve temel ayağı şüphesiz öz savunmadır. YDG-H olarak öz savunma endeksli asayiş güçlerini oluşturmayı tarihsel bir sorumluluk olarak üstleniyoruz." 

Yapılan açıklamanın ardından yüzü kapalı kişilerin isimleri anons edilerek, sözde diplomaları verildi. Daha sonra mahalle ve caddelere inen PKK'lılar, yol kontrolü yaptı. Lastik yakıp yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale ederek dağıttı.

YORUMLAR 67
  • Kenan Türker 11 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar Olsun... Devlet makamında olanlar bu konuya göz yumanlar büyük vebal altına düştüler, hesabı iki cihandada sorulacaktır.. ALLAH c.c vatanımıza ihanet edenleri perişan etsin..Fitne odaklarını perişan etsin..
    Cevapla
  • mohikan 11 yıl önce Şikayet Et
    asayiş. ama asayişi bozma, koruma değil ;)
    Cevapla
  • hilal71 11 yıl önce Şikayet Et
    bu görüntüler çok önemli değil bence . siz asıl 15-16 haziran tarihlerinde içişleri bakanlığının,valiliğin ve emniyetin izniyle diyarbakırda yapılan kuzey kürdistan birlik ve çözüm konferansının sonuç bildirgesi ve alınan kararları okuyun.üstelik bu bildirgeyi konferansın bitiminde basın toplantısı yaparak ve de türkçe olarak aysel tuğluk okudu.
    Cevapla
  • ŞEVKİ TANOBA 11 yıl önce Şikayet Et
    TİLKİ İLE KURT. TİLKİ İLE kurt arkadaş olmuş şöyle yüksek bir tepede otururken tilki kurda demiş kardaşlık gördüğün şu ova varya oralar tamamı benim yaaa evet demiş tilki öyle ise o ovadaki sürüler ne onlarda benim demiş sengüçlü kuvvetlisin hemide bu işlerin uzmanısın gitte semizinden bir koyun alda bir ziyafet vereyim sana tilki kurnaz kurtsa aç atlamış hemen ovaya dalmış koyunlara bunu gören köpekler saldırmışlar kurda bakmış durum çok vahim bagırmış heyyy tilki kardeş tapuyu yetiştir buralar benim dedin bedi gönderdin tilki uzaktan bagırmış valla benim olmaya benim amaaa okuyan kim dinleyen kim kaçta kurtar canını şimdi unutmayın bu ülkenin gerçek sahiplerini kurtun agibetini tahmin edin yeter
    Cevapla
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    BENDEN ARTIK YORUM YOK!. Çok yazdık, çok söyledik! Bundan sonra abidik-gubidikle ülkeyi bu hale getirenlere sadece hak ettikleri şekilde dua edeceğim!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adam olacak çocuk: İstiklal Marşı'nı duyunca saygı duruşuna geçti
"Bedava traktör" yalanından sonra "bedava traktör" şovu!