Diyarbakır'da BDP'lilere polis müdahalesi

Diyarbakır'da BDP'liler ve belediye başkanları Turgut Özal Bulvarı üzerinde 'Hükümet adım at!' yürüyüşü düzenledi.

GİRİŞ 30.06.2013 19:03 GÜNCELLEME 30.06.2013 21:31
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

"Hükümet adım at" sloganıyla caddeye inen BDP' liler önlerini kesen polisin yol açması için polis yetkilileriyle görüştüler. Görüşmenin sonuçsuz kalması üzerine polis yetkilileri gruba dağılmalarını aksi halde müdahalede bulunacaklarını söyledi.

DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk' un konuşmaya hazırlandığı sırada grup dağılmayınca polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla gruba müdahale etti. Grupta bulunan göstericilerde polise taşlarla karşılık verdi.Çıkan gerginlik BDP il binasının çevresindeki bazı sokaklarda devam ediyor.

Bir çocuk yaralandı

Olaylar sırasında bir çocuk başından yaralandı. Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir, yaralanan çocuğu özel makam arabasıyla hastaneye taşıdı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 36
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    çekilenler..yeni katılanlar..eğitime gittiler..teröristler şehirlere indi. püsküllü belayı başımıza sardılar...
    Cevapla
  • COŞKUN ÇAKIR 11 yıl önce Şikayet Et
    her zaman yazdım ve yazacağımda. yahu bu pkk denen örgütle 30 senedir ve onun siyasi kolu bdp ile de yaklaşık 5 senedir uğraşılmakta bu pkk denen illet le bile 30 senedir uğraşılıyo ve herhangi bir numara yok olmayacakta nedenmi;çünkü bu pkk ergenekon denilen yapılanmanın elinde oyuncaktı sadece biz bunlarla baş edmiyoruz ki ergenekon denilen yapı ile uğraşmak tamamen hayalden ibaret,bu ülkede asla ve asla bitmez bitirilemez buna müsade etmezler malesef bunların temeline inmek zor bu ülkenin toprağında mezopotomya olduğu sürece bu ülke her zaman kavga yakma yıkma savaş halinde olucaktır çünkü israillilerin(yahudilerin)vadedilmiş toprakları adamların bütün hayatının temelini burası oluşturmakta aslında ve almak içinde ne gerekiyorsa yapmak istiyorlar tabi kendimizi kandırmayalım...
    Cevapla
  • mesut çakıroğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede demokrasi fazla . Anlamadığım ile anlatamadığım kim yurttaşlık haklarına saygı göstermeyip suç islerse idam edin gitsin.bakin nasıl olurmuş her yere saldırmak.yapılan eylemlere katılanları Devletin bekaına kasıt ile yargılayın ve idam edin ,Bakın bakalım bir daha çıkıyorlar mı ortaya bıktık artık ya aman sakin olun aman sağduyu provasyon bular dikkat ,iyi de kardeşim artık ,insanların kanına dokunuyor varsa içlerinde iyisi sahip çıksın bunlara yada onlarda arada gitsin çocuklarımın geleceği için bu temizlik elzemdir
    Cevapla
  • hazerfan 11 yıl önce Şikayet Et
    nail sarı. hadi ben uçtum yalan söylüyorum işin doğrusunu sen söyle ne biliyorsun sözde barış hakkında 1. aşama bitmiş 2.aşamaya geçilecekmiş bu aşamada neler olacak kaç aşama var şartlar neler açıklada doğrusunu senden öğrenelim arkadaşım.Benim gördüğüm kadarı ile 1.aşamada otobüs ve içindeki insanları yakan devleti zarara uğratan kck sanıkları serbest kaldı.Sorgusuz sualsiz savunduğunuz başbakan yıllardır zindanlarda yatan hiç bir eyleme karışmamış Müslümanları çıkarmak için en küçük bir girişimi oldumu.Arkadaşım en azından kendinize dürüst olun vicdanınızın sesini dinleyin ALLAH c.c sığının belki o zaman gerçekleri görürsünüz.
    Cevapla
  • hüseyin 11 yıl önce Şikayet Et
    KANDAN BESLENENLER DOYUMSUZDUR. Kalp,vicdan,muhabbet ve sevgiden yoksun akıl fakiri olanların tek besin kaynağı vardır oda kanın akmasıdır.Akan kan durdurulursa ülke huzurlu olur,iktisadi kalkınma,teknolojik ilerleme olur.Yine islam beldesi olan ülkemizin İSALMA BAYRAKTARLIğını layıkıyla yapabilmesi içinde akan kanın durması şarttır.EE tüm bunlara kim karşı çıkar,?İSLAM ülkesinin ilerlemesinden kaybı olacak siyonist,komünist,faşist ve sefahet ile dalalet içindekiler.CENAB-I HAK (CC) bizi bunların içinde olmaktan muhafaza etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'da panik sürüyor! Askerler şüpheli cihazı patlattı
Lübnan’da ikinci şok saldırı! Patlatılan ICOM marka telsizlerle ilgili Türkiye detayı