Şehzade Mustafa davasında karar verildi!

"Muhteşem Yüzyıl" dizisinde oğlunu boğduran Kanuni Sultan Süleyman ve suç ortakları, zamanaşımı nedeniyle kurtuldu!

Şehzade Mustafa davasında karar verildi!
Şehzade Mustafa davasında karar verildi!
GİRİŞ 04.03.2014 07:26 GÜNCELLEME 04.03.2014 12:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bursa'da yaşayan Hasan Köz adlı vatandaşın ‘Muhteşem Yüzyıl' dizisinden etkilenerek, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Rüstem Paşa hakkında Şehzade Mustafa'yı öldürmekten ötürü yaptığı suç duyurusu ile ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Bursa Savcısı Abdulhamit Erdem, olayın 460 yıl önce meydana geldiğini, şüphelilerin çoktan hayatını kaybettiğini belirterek ve bu davanın zamanaşımına girdiğini kaydetti. Hasan Köz'ün karara itiraz etmesi bekleniyor.

Bursa Cumhuriyet Savcısı Abdulhamit Erdem, 18 Şubat tarihli kararında, Padişah Sultan Süleyman'ın 1553 yılında oğlu Şehzade Mustafa'yı boğdurduğu ve cinayetin azmettiricisi olduğu iddiası ve suçluların cezalandırılması istemiyle Hasan Köz tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlattı.



Savcı Erdem, "Olayın yaklaşık 460 yıl öncesinde meydana gelen bir olay olduğu, tüm suç isnat edilen kişilerin öldüğü, şüphelinin ölmesi ve zamanaşımı göz önüne alındığında, müsnet olay hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılamayacağı, iade-i itibar konusunun ise adli soruşturmaya konu olamayacağından kovuşturmaya yer olmadığı" gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Evrakta, Şehzade Mustafa maktül olarak geçerken, Padişah Sultan Süleyman, Rüstem Paşa ve Hürrem Sultan da şüpheliler arasında yer aldı. Padişah Sultan Süleyman'a yakın akrabayı öldürmek, diğer iki şüpheliye de cinayete iştirak suçlaması yöneltildi.

Cinayeti ihbar eden Hasan Köz adlı vatandaşın karara Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde itiraz etmesi bekleniyor.

YORUMLAR 14
  • Zekeriya B 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman.... biktik bu bizim sanli ecdatimizi film dedikleri pisliklerle lekelemye calisanlardan. O kadar uzaga gitmeyin cumhuriyet kurulduktan sonra binlerce hoca katledilmis ona dava acin. Sucsuz insanlar asilmis. Gercek disi bir sacma sapan film den etkilenecek de dava acacak. Bunlari yapanlara bunlar yaptiriliyorlar. Aklinca sira Osmanliyi kötülemek. Osmanli benim gecmisim ve gelecegim, siz ne kadar ugrasirsaniz ugrasin. Osmanli kadar adil olmayi bir kere ögrenin, o zaman konusun. Osmanli düsmanlari ancak kim olur? Vatan hainleri, yani vatan düsmanlari. Osmanliyi kötüleyen o kanalda benim gözüm de vatan hainleriyle dolu. Gecmisine küfür edercesine böyle bir seyi cevirten ve cevirende aynidir gözümde. Selam ve dua ile
    Cevapla
  • alihsan paşa 10 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Duydum. Temel yolda yahudinin birine tokat atmış. -Manyak mısın kardeşim sen ne vuruyosun? -Siz İsa peygamberu çarmıha germişsinuz. -İki üç bin yıl önce olmuş bir şey bu. -Valla ben yeni duydum.
    Cevapla
  • orhan bakır 10 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemelerin onca bakmaları gereken davalar var.... Mahkemelerin onca bakmaları gereken davalar var, yazık ya böyle bir şey için gereksiz meşguliyetten başka hiç bir şey değil, yarım asır önce yaşanmış bir olay neyi nasıl kanıtlayacaksınız, yapmayın lütfen.
    Cevapla
  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Atatürk'e dava açalım o zaman. Bu kadar aklı bütün birisi ise Atatürk'e de dava açsın. Yaptıkları ortada.Kanuni zamanında yaşasaydında yüzüne gidip söyleseydin şikayetini.Kim haksız ise boynunu vurduracak kadar mertmisin bakalım?
    Cevapla
  • Cüneyt Bekmezci 10 yıl önce Şikayet Et
    BABAYLA OĞUL ARASINA GİRİLMEZ.... Baba ile oğul arasındaki olay, hiç alakası olmayan bir adamı neden ilgilendiriyor.Hemde olayın üzerinden 500 sene geçmiş iken. Hemde en saçma dava olarak rekorlar kitabına girebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sur katiliyle ilgili açıklama
Kirada kayıt dışı depremi: ''Ya kiraya zam yaparım ya da evi boşaltırsın''!