Ermenek'te 2 işçinin cesedi çıkarıldı!

Bakan Taner Yıldız, Ermenek'te yürütülen çalışmalar neticesinde 2 işçinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.

GİRİŞ 07.11.2014 01:12 GÜNCELLEME 07.11.2014 08:04
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bir müddet sonra bu işçilerin çıkaracaklarını ifade eden Yıldız, "Bundan sonra bir süreç var. O süreç içinde AFAD ekibinin ve AFAD Başkanının yürüteceği bir çalışma olacak. Buradan ambulanslarla Ermenek Devlet Hastanesine kaldırıldıktan sonra savcılığın uygun görmesi halinde aileleriyle beraber DNA testine tabi tutulacaklar. Buna savcılığımız karar verecek" dedi.

CESETLER ÇIKARILDI

Karaman'ın Ermenek ilçesinde cansız bedenlerine ulaşılan 2 işçi, madenden çıkarılarak ambulanslarla Ermenek Devlet Hastanesine gönderildi.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Ailelerimizin, özellikle 18 işçi kardeşimizin ailelerinden tespit edilmiş bulunan 24 yakını üzerinde Başsavcılığımızın uygun görmesi halinde DNA testi yapılacak. Bizim arama kurtarma faaliyetlerimiz 24 saat kesintisiz şekilde devam ediyor. Şu anda bulunduğumuz noktada bazı problemlerimiz var, bazı yerlerde çökmeler var. Bir kısım yerlerde kömürün zeminde 1-1,5 metreye kadar çıktığı yerler var. Onları temizliyor olmamız lazım.

Suyun çekimiyle alakalı desandrede geldiğimiz 306 metrelik yürüme yolunda da bazı sıkıntılarımız oluştu, onları da aynı şekilde gidermek için tüm arkadaşlarımızla beraber gayret ediyoruz. Ekiplerimiz hazır bulunuyorlar. Ocaktaki çalışmalar devam edecek. Bu arada metan gazı seviyesinde bir miktar yükselme oldu. Emniyet açısından yalnızca nefeslikte bulunan arkadaşlarımızı geçici bir süreliğine dışarı çıkardık.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • ahmet selli 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, rızkı için çalışırken ölen şehiddir inşallah.
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    allah sabır versın cok zor bı durum.
    Cevapla
  • acizane 9 yıl önce Şikayet Et
    bakin arkadaslar,nerde insan hayirina ve iyiligine birsey görürseniz onu alin diye bize ögüt verilmis,bendeniz 30 yildir alman kömür madeninde halen calismakta olan biryim,bizim madene programli bir sekilde günlük veya haftalik sürekli dünyanin farkli ülkelerinden uzmanlar isverenler politikaclar sanayicler vs.gelirler gru halinde yer altina kadar inerler ve bilgi alirlar,ne yazikki su ana kadar türkiyemizden gelen hic bir ytkili yok,lütfen gelsinler baksinlar görsünler,nedenmi? cünkü alman maden ocaklari dünyanin en güvenilir önde gelen maden ocaklaridir,is disiplini is güvenligi vesair vesair.ne varki türkiyemizde böyle aci olaylar yasandigi zaman birine allah rahmet eylesi öbürüne allah belasini versin diye feryat ediyoruz,gercekten insanimiza cok yazik,selamlar.
    Cevapla
  • aciz kul 9 yıl önce Şikayet Et
    Üzüldüm çok üzüldüm :( günlerdir onlar için umutla dua ediyordum , ne varki fani dünyadayız ölüm olan gerçek ergeç hepimizin başına gelecek. Allah hayırlı ölümler nasip etsin cümlemize. Şüphesizki ölüm Rabbimin takdiri , ailelerine dayanma gücü versin Allah ım...
    Cevapla
  • ferhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet ulasildi, yuce devletimizin bu sehit olanlarin borclarini silmis, kalanlarinda 3 ay ertelemis, , yahu sen koca devletsin, olenlerin ailelereine birer ev ver, cocuklarina egitim sagla, kalanlarin borclarini sil, nolcak sanki, sana dokanirmi? dalgami geciyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'da telsizlerin patlatılması sonrası ASELSAN'dan bomba paylaşım!
Yabancı bir ülkede pitbull cinsi köpek polise saldırırsa ne olur?