Medya Platformu Derneği'nden İsrail'e sert tepki

İsrail askerlerinin camiye girerek tahrip etmesi ve Kuran-ı Kerim’leri yerlere atması tüm Müslüman alemini ayağa kaldırdı.

Medya Platformu Derneği'nden İsrail'e sert tepki
Medya Platformu Derneği'nden İsrail'e sert tepki
GİRİŞ 09.11.2014 15:28 GÜNCELLEME 09.11.2014 15:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail güvenlik güçlerinin Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'nın ağlama duvarına bakan Megaribe kapısından içeriye almasıyla başlayan Filistinlilerin eylemleri, İsrailli askerlerin eylemcileri Mescid-i Aksa’nın avlusuna ve içerisine kadar kovalamasıyla devam etti. Kıble Camisi’nin içerisine giren 100 kadar İsrail askeri, cami avlusunu savaş alanına çevirdi. Tüm bu yaşananlara İslam Alemi ve 10 yıldır ülkemizin ve dinimizin değerlerini korumak adına çalışmalar yürüten; bu konuda medya ile bütünleşik hareket eden Medya Platformu Derneği de kayıtsız kalamadı.

Medya Platformu Genel Başkanı Ahmet DURKAYA, Başkan Yardımcısı Burçak ILIMAN ve Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Selim KURT, gerçekleştirdikleri basın toplantısında bütün Müslümanlara Mescid-i Aksa’ya sahip çıkılacağını ve İsrail’e tepki gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Toplantıda yapılan açıklamada: “İsrail Askerlerinin, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın içine girerek Kuran'ı Kerimleri yere atması ve mihrabı postallarla çiğnemesini Medya Platformu Derneği olarak kabul edilemez olduğunu öncelikle tüm dünya kamuoyu ve sizlerle paylaşmak istiyoruz. Allah'ın çevresini mübarek kıldığı Mescid-i Aksa ve Kudüs, İsrail tarafından 1967 yılında işgal edildi. O günden bu yana, bu kutsal mekân sürekli tehdit altındadır. İsrail’in Mescid-i Aksa'da meydana getirdikleri bu tehlike Kur'ân-ı Azîmüşşân’ı çiğnemekle son haddine ulaşmıştır. Bizler bu kutsal mabedin savunmasının sadece Filistin'li kardeşlerimizin omuzlarına kalmasını istemiyoruz. Sorumluluk topyekûn İslam ümmetine aittir. Mescidi haram, Mescidi nebevi ve Mescid-i Aksa bize Allah'ın emanetidir.” dedi.

YORUMLAR 1
  • UMUT 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah sonumuzu hayreylesin korkarım Müslümanlık bizden alınıp başka milletlere verilmesin sahip çıkamıyoruz belli ki... Bu bir Müslümanlık imtihanı olsa gerek!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK'lı teröristlerden Irak'ta alçak oyun: Köyü ateşe verdiler!
Avusturya maçını bildi! Chat GPT'den Türkiye-Hollanda maçına dikkat çeken skor tahmini