Kayahan hayatını kaybetti en son haberler

Kayahan'ın sağlık durumu hakkında alınan son dakika bilgisi hayranlarını üzdü. Kayahan hayatını kaybetti

Kayahan hayatını kaybetti en son haberler
Kayahan hayatını kaybetti en son haberler
GİRİŞ 03.04.2015 16:45 GÜNCELLEME 03.04.2015 16:45

Kayahan'ın hayatını kaybettiği haberini ilk olarak şarkıcı Suat Suna duyurdu. Suna, Twitter hesabından "Bugün kara bir gün... Ben ikinci babamı kaybettim, Türkiye de Büyük Usta'sını... Rahat uyu Kayahan Abi. Unutulmayacaksın..." diye yazdı.

Kayahan'ın ölüm haberini Twitter'dan duyuran bir diğer isim ise İskender Paydaş oldu: 

23 MART'TAN BU YANA HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Yumuşak doku kanserine yakalanan ve kemoterapi gören Kayahan, 23 Mart'ta hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü sanatçı, durumunun kötüleşmesi üzerine 25 Mart'ta yoğun bakıma alınmıştı.

Kayahan'ın ölümüyle ilgili hastaneden açıklama

Ünlü Sanatçı Kayahan'ın ölümüyle ilgili bir süredir tedavi gördüğü hastaneden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Küçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören ünlü sanatçı Kayahan, sabah saatlerinde hayatını kaybetti" denildi.

66 yaşındaki ünlü sanatçının tedavisini yürüten Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, “Kayahan 1,5 yıldır ileri evre küçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle hastanemizde tedavi görüyordu. İlk dönemde tedaviye çok iyi cevap vermesine rağmen, son dönemde tedaviye gelişen direnç, hastalığın yaygınlaşması ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle maalesef kendisini kaybettik" dedi

Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Nahit Çakar, “Hastamız bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Kayahan, hastalığının ilerlemesi sonucu oluşan solunum yetmezliği ve bunun beraberinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu resmi twitter hesabından yayınladığı mesajında usta sanatçı için üzüntülerini dile getirdi.

YUMUŞAK DOKU KANSERİ NEDİR?

Yumuşak doku kanseri 'Sarkom ' Yunancada "etin büyümesi" anlamındaki sözcükten gelmektedir. Yumuşak doku sarkomları, vücudunuzdaki yumuşak dokularda baş gösteren kanserli (habis) tümörlerdir. Yumuşak dokular, vücuttaki diğer yapıları birbirine bağlar, onları destekler ve çevreler. Sarkomalar, kemiklerde ve kıkırdak, adaleler, tendonlar (kiriş), yağ gibi organ veya dokuları çevreleyen, yumuşak bağdokusunda ve destekleyici (yardımcı) dokularda, bir de, akciğerlerin, karnın, kalbin, merkezi sinir sisteminin ve kan damarlarının dış yüzeylerinde oluşuyor.
 

YUMUŞAK DOKU KANSERİNİN BELİRTİLERİ

Yumuşak doku kanseri ilk evrelerinde genellikle hiçbir belirti ve semptom göstermez. Tümör yumuşak dokuda büyüdükçe, şişme ya da yumrulara sebep olabilir. Daha sonra, sinirler ve adaleler üzerine baskı uygularsa ağrı yaratabilir. Yumuşak doku kanserinin olası belirtileri ve semptomlarını doktorlar şöyle sıralıyor;

• Zayıflayan kemikler, bazen de kırılmalar
• Eklem şişmeleri ve hassaslığı (yakınında veya içindeki tümörler için)
• Yorgunluk
• Ateş
• Kilo kaybı
• Anemi

YUMUŞAK DOKU KANSERİ EN ÇOK NEREDE OLUR?
 

Yumuşak doku sarkomu vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Ancak, en büyük yüzdesi (yaklaşık yarısı) kollar, bacaklar, eller ve ayaklarda oluşur. Yumuşak doku konserinin % 40' ı göğüs, sırt, kalça, omuzlar ve karında görülürken, yaklaşık % 10'u da baş ve boyunda bulunmuştur. 

YUMUŞAK DOKU KANSERİ ERKEKTE DAHA SIK ÇIKIYOR 

Yumuşak doku sarkomları yaygın değildir. Erkeklerde kadınlara göre biraz daha sık görülür ve zaman zaman çocuklar ile ergenlerde meydana gelir.

Yumuşak doku sarkomlarının çeşitli türleri olsa da, genellikle benzer nitelikleri paylaşır, benzer semptomlara neden olur ve ameliyat, radyasyon terapisi veya kemoterapi ya da bunların bileşimi olarak, benzer şekilde tedavi edilirler.

YUMUŞAK DOKU KANSERİ NEDEN OLUR?

• Kemikler. Osteosarkom; yeni gelişen kemik dokularında ortaya çıkar, kıkırdak sarkomu; kıkırdakta oluşur ve Ewing sarkomu; kemik iliğindeki olgunlaşmamış dokularda gelişir. Osteosarkom ve Ewing sarkomu çocuklar, ergenlik çağındakiler ve 10 - 25 yaş arası genç yetişkinlerde daha çok görülür.

• Kaslar : İki tip kas vardır: iskelet ve düz kaslar. İskelet kasları kemiklerde yer alırlar ve istemli kontrol altındadırlar. Mide, bağırsak bölgesi ve uterus gibi organları ve kan damarlarındaki düz kasları ise kontrol edemezsiniz.

Kaslarda gelişen sarkom, iskelet kaslarda özellikle de kol ve bacaklarda ortaya çıkan çizgili kas lifleri sarkomudur. Bu tütün birçok alt tipi vardır. Bunlar, 4 ve daha küçük yaşlardaki çocuklarda baş, boyun ve üreme organları bölgesinde ortaya çıkan embriyon sarkomu ve yine çocuklarda kollar, bacaklar, baş ve boyunda görülen endotelyomadır. Leimosarkomu ise düz kaslarda çoğunlukla uterus, mide bölgesi ve kan damarları içinde oluşur.

• Kan damarları. Çeşitleri, anjiyosarkom; kollar, bacaklar, baş ve gövdedeki kan damarları içinde oluşur, çocuklara ait hemanjiyoperisistom; 4 ve daha küçük yaşlarda genellikle kollar, bacaklar, gövde, baş ve boyunlarında ortaya çıkar, ve kan damarı duvarlarındaki bir tümör olan Kaposi sarkomu; HIV/ AIDS gibi hastalık virüsü taşıyanlarda görülür.

• Lenf kanalları : Lenfanjiyosarkom olarak adlandırılır ve genellikle kol ve bacaklardaki lenf kanallarında meydana gelir.
• Sinoviyal dokular : Sinoviyal sarkom olarak adlandırılan bu çeşit, bağlantı noktalarında ve bacaklarda tendon koruyucularında oluşur.
• Sinirler : Nörofibrosarkom kollar, bacaklar ve gövdede yerleşmiş sinirlerde oluşur.
• Yağlar. Liposarkom özellikle kollar, bacaklar ve gövdedeki yağlı dokularda oluşur.
• Lifli dokular. Fibrosarkom kollar, bacaklar ve gövdede oluşur, kötü huylu lif histiyosistom, bacaklarda oluşur ve deri fibröz sarkomu, gövdede oluşur.
• Mezotelyum dokular. Bu dokular bacaklar, kalp ve bağırsaklar gibi belli organlarda koruyucu bir zırh sağlarlar. Bu dokularda gelişen kötü huylu tümörler mezotelyom olarak adlandırılır, ve genellikle bacaklarda oluşurlar.

Genelde, kemik veya yumuşak doku sarkomunun sebepleri bilinmez. Bilinen sebepler, mezotelyomun çoğu vakaları için asbest içerdiği ve Kaposi sarkomu için bağışıklık sisteminin eksikliği ile yerleşen virüslerdir. Yeni kemik hücrelerinin anormal gelişimi içeren Paget kemik hastalığı olan yetişkinlerde osteosarkomu olma riski de yüksektir. Birkaç durumda, örneğin Li Fraumeni sendromu veya ailesinde nörofibromatöz hastası olan kişilerde sarkom kalıtsal olabilir. Li Fraumeni sendromu yumuşak doku sarkomu ve diğer tümörlerle ilgili olan göğüs kanseri başlangıcının bir aşamasıdır.
Nörofibromatöz sinir tümörlerine yol açan sinir sisteminde gelişen değişimlerle sonuçlanır. Nörofibromatöz ile ilişkin diğer anormallikler ciltteki değişikler ve kemik deformasyonlarıdır.


Davutoğlu'ndan Kayahan mesajı

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan ve bugün hayatının kaybeden Kayahan için Başbakan Davutoğlu da mesaj yayınladı.

Davutoğlu, 'Türk müziğine sayısız beste kazandıran, bir neslin şarkılarıyla büyüdüğü Kayahan'ı kaybetmenin hüznü içindeyiz. Ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiasına taziyelerimi iletiyorum' dedi.


Kayahan kimdir?

Kayahan Açar, 29 Mart 1949 da İzmir’de doğmuştur. Türk pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarı.Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara’da geçirdi. Daha sonra İstanbul’a yerleşti. Şu anda da kızının eğitiminden dolayı İstanbul’da yaşamaktadır ama asıl oturduğu yer, bütün cadde ve sokakların isimleri Kayahan’ın şarkılarının isimlerinden verilmiş olan Gömeç’teki İnta sevgi Köyüdür. Yılın büyük bölümünü geçirdiği Gömeç’e olan bağını ise “Gömeç” adlı şarkısında notalara döktü.
 
Önceleri Kayahan’ın adı Nilüfer‘e verdiği şarkılarla anılırdı. Nilüfer’in yorumladığı “Geceler“, “Kar Taneleri“, “Esmer Günler” gibi parçalar Türk pop müziğinin en iyi besteleri arasına girdi. Kariyeri boyunca kendi yazdıklarını söyleyen ve yaptığı her albümü bir sloganla birlikte sunan Kayahan, aynı zamanda besteci ve söz yazarının önemini gösteren ilk müzisyenlerden biri oldu.
 
1991 tarihli “Yemin Ettim” Kayahan’ın çok konuşulan ilk albümüydü. 1993 yılında “Son Şarkılarım” adını verdiği başka bir çalışmasında söz ve müziği yine kendisine ait 10 şarkı yer aldı. “Sarı Şekerim“, “Vazgeçmem“, “Aman” gibi herkes tarafından beğenilen parçaların bulunduğu albüm önemli sayıda dinleyiciye ulaştı.
 
Kayahan‘ın, iki yıl sonra, 1995’te “Benim Penceremden” adlı albümündeki “Ben Anadolu Çocuğuyum”, “Allah’ım Neydi Günahım” gibi başarılı bestelerini yalnızca kendisi değil, pek çok müzisyen de söyledi.
 
Sanatçı 1996 tarihli “Canımın Yaprakları” isimli çalışmasında ve ardından gelen “Emrin Olur” albümde yine hit olan besteler üretti. Özellikle “Emrin Olur”, “Atın Beni Denizlere”, “Şampiyon” gibi şarkılar dönemin öne çıkan parçaları oldu.
 
2000 yılına girerken Kayahan’ın dokuzuncu albümü “Beni Azad Et” çıktı. Bu ve önceki albüm Kayahan’ın ustalığını gösterdiği ama eskisi gibi etkili olamadığı çalışmalardı. Ama 2000’in sonunda yayınlanan “Gönül Sayfam” ve albümle aynı adı taşıyan parça bir anda piyasadaki herkesi unutturup dikkatleri yeniden Kayahan’ın üstüne çekti.
 
Albümlerinin dışında ayrıca 1989’da “Ve Melonkoli” ve 1990’da “Gözlerinin Hapsindeyim” ile iki kere Türkiye adına Eurovision Şarkı Yarışması’na katıldı. Kayahan bir süredir şehirden uzakta eşi İpek Tüter ile Gömeç’te yaşıyor.
 
1986 yılında katıldığı uluslararası Akdeniz Müzik Yarışması’nda “Geceler” adlı şarkısıyla ı “ALTIN Portakal” ödülünü kazandı.
 
Yurtiçinde ve yurtdışına pek çok konser veren Kayahan, 1992 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı’nda yüz altmış bini aşkın izleyiciye verdiği konserle tarihe geçti. Doğa ve çevre konusundaki duyarlılığı ile de tanınan Kayahan, insanların bu konulara olan ilgisini arttırmak amacıyla pek çok yardım konseri vermekte, gönüllü olarak çalışmalara katılmaktadır.
 
Evlilikleri:

1.evliliği. Nur Hanım’la evlendi, 24 yıl evlilikten sonra boşandı . Birinci evliliğinden Beste (d.1975)adında bir kızı var

2.evliliği: 1999 yılında İpek Tüter(d.1976) ile evlendi. Ağustos 2000 doğumlu Aslı Gönül adında bir çocukları var.
 
Albümleri:

Canım Sıkılıyor Canım (1981) (Uzunçalar)

Merhaba Çocuklar (1987)

Benim Şarkılarım (1988)

Benim Şarkılarım 2 Siyah Işıklar (1989)

Yemin Ettim (1991)

Odalarda Işıksızım (1992)

Son Şarkılarım (1993)

Benim Penceremden (1995)

Canımın Yaprakları (1996)

Emrin Olur (1997)

Beni Azad Et (1999)

Gönül Sayfam (2000)

Ne Oldu Can? (2002)

Kelebeğin Şansı (2004)

Biriciğim’e (2007)

365 Gün (2011)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkler yaptı! Dünya orduları peşine düştü
Son dakika: İstanbul'da kar yağışı başladı, işte ilk görüntüler! Peş peşe uyarılar geliyor