Google ücretsiz Gmail açma hesabı oluşturma

Gmail kayıt olma işlemini tamamıyla ücretsiz olarak gerçekleştirin, Yeni hesap oluşturma işlemleri nasıl yapılacak. Hotmail Giriş bilgileri

Google ücretsiz Gmail açma hesabı oluşturma
Google ücretsiz Gmail açma hesabı oluşturma
GİRİŞ 10.04.2015 09:27 GÜNCELLEME 10.04.2015 09:27

Google'un mail servisi olan Gmail, hızlı mail alma ve gönderme, sesli mesaj gönderebilme gibi bir çok özelliği içerisinde barındırıyor. Gmail kaydolma, Gmail hesabı açma bilgileri haber7.com'da

GMAİL KAYIT

Gmail E-Hesabı Nasıl Açılır?

Türkiye'nin en çok ziyaret ettiği popüler mail sistemi Gmail'i Android, iOS ve masaüstü cihazlarınızda kullanabilir E-posta gönderebilirsiniz. Ücretsiz GMail kaydol ve giriş yapıp oturum açma işlemi gerçekleştir..

E-posta servislerinden Gmail ile ücretsiz Mail hizmetini kullanabilirsiniz. Mail gönderip alma imkanı sağlayan gmail servislerinden ücretsiz olarak faydalanmanız için size verilecek olan seçenekler ile yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

Gmail hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanacağınız google kullanıcılarına ücretsiz E-posta hizmetide sunmaya devam ediyor. Kişisel E-posta ile size ait olan bir hesap oluşturarak mail gönderip alabilirsiniz. Gmail servislerine ne şekilde kayıt olunması gerektiğini bilmiyorsanız sizler için hazırladığımız dökümanı kontrol edebilirsiniz.

E-posta hizmetlerinin dünya çapında lideri olan Gmail ile E-posta gönderip almak artık çok kolay. Mail hizmetlerinden faydalanmanız için size verilecek olan seçenekleri değerlendirmeniz ve E-posta hesaplarınızı güvenle kontrol edebilirsiniz. Gmail servisine dahil olmanız için kayıt ekranına giderek kişisel e-posta oluşturabilir ve anında kullanıma başlayabilirsiniz.

Google'ın arama motoru teknolojisi ve diğer tüm servis üyelikleriyle beraber sunulan GMail, günden güne popülaritesini arttırmayı başarıyor. Tüm önemli iletilerinizi, dosyalarını ve resimlerinizi sonsuza tek saklayan GMail, 2.600 Megabayt'lık bir saklama alanı sunuyor. Aradığınız bir bilgi için kolayca arama yapabilir ve bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Gmail'i rakiplerinden ayıran en büyük özellikse sade arayüzünün yanı sıra açılır pencere yada hedefsiz reklam bantlarının bulunmaması oluyor. Küçük metin reklamları sayesinde hedef kitleye ulaşmayı başaran reklamlar yer alıyor.

Bir Google Hesabı, tek bir kullanıcı adı ve şifreyle Gmail, Google+, YouTube ve diğer pek çok Google ürününe erişmenizi sağlar. Google Hesabı ile birlikte bir de Gmail adresi ve Google+ Profili verilir. Bunlar, Google genelinde daha zengin ve kişisel bir deneyim yaşamanıza yardımcı olur.

GOOGLE İLE TÜM SERVİSLER TEK HESAP ÜZERİNDEN

Bir Google Hesabı oluşturduktan sonra, tüm Google ürünlerinde oturum açmak için aynı kullanıcı adını ve şifreyi kullanabilirsiniz. Hesaba kayıt olurken kayıtla ilgili ana sayfayı da kullansanız, belirli bir ürünün kayıt sayfasını da kullansanız aynı şey geçerlidir. Örneğin, videolarınızı yayınlamak üzere YouTube'u kullanmaya başlamak isterseniz youtube adresine giderek bir Google Hesabı oluşturursunuz. Bu kullanıcı adını ve şifresini sadece YouTube'da oturum açmak ve video yayınlamaya başlamak için değil, Google Dokümanlar'da doküman oluşturmak ve paylaşmak için de kullanabilirsiniz.

GMAİL ŞİFREMİ UNUTTUM

Önceden herhangi bir Google ürününde (Gmail, Google+ veya YouTube gibi) oturum açtıysanız zaten bir Google Hesabınız vardır. Söz konusu ürün için oluşturduğunuz kullanıcı adını ve şifreyi kullanarak denemek istediğiniz yeni Google ürünlerinde oturum açabilirsiniz. Kullanıcı adınızı veya şifrenizi unuttuysanız Oturum açma sorunu sayfasını ziyaret edin.

Gmail kullanıcılarını zorda bırakan hata

Google'ın popüler e-posta servisi Gmail'de son günlerde ortaya çıkan bir hata kullanıcılarını zor durumda bırakıyor.

Google'ın e-posta servisi Gmail'deki bir hata nedeniyle pek çok mail yanlış kişiye gidiyor! Bakın neden?

Kullanıcı, örneğin iş arkadaşına mail atmak istediğinde 'To' yani 'Kime' kısmına arkadaşının isminin baş harfini yazıyor ve 'Otomatik Öneri' özelliği arkadaşının isminin geri kalanını tamamlıyor. Zira Gmail'in bu özelliği sayesinde kullanıcılar sıkça mail'leştiği arkadaşlarının baş harfini dahi yazarak hızlıca mail atabiliyorlar.

Business Insider'ın haberine göre bu özellikte ortaya çıkan bir hata nedeniyle sıkça mail atmadığınız arkadaşlarınıza dahi yanlışlıkla mail atabilirsiniz. Örneğin hızlıca 'Ahmet Erkan' ismine mail atmak isterken dikkat etmezseniz pek de görüşmediğiniz ilgisiz bir kullanıcıya 'Ahmet Metekan'a mail gönderebilirsiniz.

Google otomatik düzeltme özelliğindeki söz konusu açıkla ilgili bir açıklamada bulunmazken, kullanıcılar da şikayetlerini Twitter ve diğer sosyal medya mecralarında dile getirmeyi sürdürüyor.

Gmail'deki bu hata nedeniyle binlerce e-postanın yanlış kişiye gittiği tahmin ediliyor.

Google Inbox ile Gmail arasındaki farklar neler?

Hem web hem de mobil cihazlar için versiyonları bulunan Google Inbox ilk çıktığında çok fazla kafa karışıklığına yol açmıştı.

Google Inbox ile ilgili sorulan ilk sorulardan birisi "Gmail kalkıp yerine Inbox mu gelecek" idi. Google, Gmail'i her ne kadar Inbox ile değiştirmek istiyor olsa da kullanıcılar buna direniyor gibi görünüyor. Çünkü ikisi arasında hem çok fazla özellik farkı var hem de alışkanlıklardan vazgeçmek o kadar da kolay değil.

Peki Google Inbox ve Gmail arasındaki temel özellik farkları neler? Gmail mi yoksa Google Inbox mı sizin ihtiyaçlarınıza daha çok karşılık veriyor? Bir Gmail ve Google Inbox karşılaştırması yapacak olursak nelere yer vermemiz gerekiyor? Eğer sizin de kafanızda bu tür sorular varsa yazımıza göz atmanızı tavsiye ederim.

Google Inbox ilk çıktığında ben de her yeni çıkan teknolojilerin meraklısı gibi bir davetiye edindim ve açıp kurcalamaya başladım. İlk başta Inbox ile ilgili karmaşık duygulara sahiptim. Ama her yeni çıkan şeye alışmak için bir süreye ihtiyacımız olduğunu bildiğim için bunun önyargılı davranmama sebep olmasını engelledim.

Özellikle uzun yıllardır kullandığınız bir servis söz konusu olunca yeniliklere alışmak çok daha zor oluyor çünkü senelerin alışkanlığını değiştirmek çok zor. Ama yine de Inbox'a bir şans vermek istedim ve bir süre denemeye devam ettim. Denemelerim sonucunda ise ulaştığım noktalar şu şekilde oldu.

1. Inbox, alışması gerçekten zaman alan bir servis.

Inbox'u hem web üzerinden hem de Android cihazıma indirerek kullanmaya başladım. İlk olarak vardığım kanı ise anlaması biraz zor ve bunaltıcı bir servis olduğu idi. Çünkü mesajlar sizin istediğiniz -ya da alıştığınız demek daha doğru olur- yerlerde değil, daha önceden alıştığınız komutlar farklı yerlerde olmakla birlikte isimleri değişik, eski mailler ve hatırlatıcılar karman çorman duruma karşınıza çıkıyor.

Fakat, bütün bunlarla birlikte Inbox, bir kere mesajlarınızı düzenledikten sonra Gmail'e göre yönetmesi çok daha kolay ve zaman kazandırıcı diyebilirim. Eski mesajları arşivledikten, hatırlatıcıları kaldırdıktan, ve temel komutları öğrendikten sonra (örneğin arşivlemek komutunu "tamam" olarak işaretlemek olarak değiştirmişler) seveceğinizi bile düşünüyorum.

Google Inbox'u sürekli ve düzenli bir şekilde kullanmaya karar verdiyseniz ilk olarak yapmanız gereken şeyin detaylı bir temizlik olduğunu bilmelisiniz. Bununla birlikte kafa yapınızı da tamamen başka bir sisteme adapte etmeniz gerektiğini de belirtmeliyim.

2. Inbox; dinç, modern ve yenilikçi bir tasarıma sahip.

Görsel bakımdan konuşacak olursak Inbox, Google'ın yeni takip ettiği "Materyal Dizayn" politikasını çok açık bir biçimde yansıtıyor. Büyük butonları ve kalın yazıları ile temiz ve modern bir dizayna sahip. Ayrıca yalnızca web servisi değil, mobil uygulamaları da kullanması gayet hoş ve şık bir tasarıma sahip.
Bununla birlikte dizayn demek sadece görünüm demek değil. Örneğin mobil uygulamasında bir mesajı kapatmak için parmağınızla kaydırmanız yeterli ve bu da son kullanıcı deneyimi açısından çok hoş bir özellik olmuş.

3. Inbox, göz ardı edilemeyecek bazı yeni özellikler sunuyor.

Gelelim Inbox'ın Gmail'den farklı olarak sunduğu özelliklere. Öncelikle ilk özellik bir mesajı kaydırarak hatırlatıcı ekleme imkanı tanıması. Bu gerçekten çok fazla mail alan ve zamanını efektif bir biçimde kullanmak isteyenlerin çok hoşuna gideceğini düşündüğüm bir özellik. Kaydırarak hatırlatıcı ekleme özelliği Gmail'de ne yazık ki yok.

İkinci özellik ise Inbox'ın vurgulama özelliği diyebilirim. Vurgulama özelliği, bir mail içerisindeki önemli bilgileri size ana ekran üzerinde sunması. Aslında bu Gmail'de de bulunuyor fakat belli bir sınırı var. Inbox ise bunu çok daha ileri götürmüş ve bu da çok kullanışlı bir özellik olmuş. Örneğin diyelim ki çevrimiçi bir alıveriş yaptınız ve kargo durumunu görmek istiyorsunuz. Inbox ana ekran üzerinde "Kargo takibi" yazıyor ve direk olarak bu bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

Üçüncü ve son özellik ise Inbox'ın gruplama özelliği. Yine Inbox bunu yapıyor fakat çok sınırlı bir şekilde. Inbox ise bunu bir adım daha ileriye taşıyor. Uygulama bütün maillerinizi seyahat, alışverişler, sosyal, finans, forumlar gibi pek çok gruba ayırarak size sunuyor. Bununla birlikte ana ekranda bu grupları tek bir satır olarak gösteriyor. Detayını görmek istiyorsanız ise üzerine tıklıyorsunuz. Hiçbirini görmek istemiyorsanız da hepsini bir anda tamam olarak işaretleyebiliyorsunuz. Eğer çok fazla mail grubuna üyeyseniz, örneğin alışveriş sitelerinin hepsinden her gün mail alıyorsanız bu özellik çok fazla işinize yarayacaktır.

4. Inbox'da, Gmail'de olan özelliklerin bir çoğu yok.

Gmail, Inbox'a göre çok daha profesyonel odaklı bir mail yönetim servisi diyebilirim. Zira Inbox'ta olmayan fakat Gmail'da bulunan çok fazla özellik var ve hepsi de iş maillerini yönetmek için vazgeçilmez özellikler. Bunlardan bazılarını aşağıdaki gibi sıralayabilirim.

İmzalar. Inbox şu an için gönderdiğiniz maillere eklenecek standart bir imza yaratmanıza izin vermiyor. Kısayollar. Gmail'de kullanabildiğiniz klavye kısayolları Inbox için kullanılmıyor. Masaüstü bildirimleri. Inbox'ın web servisinde gelen maillerden haberdar olmak için bir bildirim sistemi yok. Favicon bildirimleri. Masaüstü bildirimleri gibi tarayıcının sekme kısmında çıkan bildirimler Gmail için bulunuyorken Inbox için bulunmuyor.

Sürükle bırak ile dosya ekleme. Inbox kullanırken göndereceğiniz maile bir dosya eklemek için sürüke bırak özelliğini kullanamıyorsunuz.

Drive üzerinden dosya ekleme. Yine yukarıdaki gibi göndereceğiniz maile Drive üzerinden dosya ekleyemiyorsunuz.
Okundu veya okunmadı olarak işaretleme. Inbox üzerinde olmayan özelliklerden birisi de okundu veya okunmadı olarak işaretleme özelliği.

Hepsini seçme. Spam klasörünüzü temizlemek istediğiniz zaman bütün mailleri toptan seçme şansına sahip değilsiniz.
Gelişmiş filtreler: Inbox basit bir filtreleme sistemine sahip fakat Gmail'deki gibi, örneğin belli mesajları gelir gelimez okundu olarak işaretleme gibi filtreler ne yazık ki yok.

5. Sonuç

Sonuç olarak söyleyebileceğim Inbox bazı insanlar için bir aydınlanma etkisi yaratacakken bazıları içinse hayal kırıklığı olacaktır. Çünkü Inbox'ı beğenip beğenmeyeceğiniz tamamen ne amaçla kullanacağınıza bağlı diyebilirim.

Örneğin sürekli olarak mail alan ve yüzlerce okunmamış maili bulunan insanlardansanız, maillerinizi düzenlemekte sıkıntı yaşıyorsanız Inbox tam ihtiyacınız olan şey olabilir. Çünkü mailleri yönetmek için belli bir sistem oluşturuyor ve siz çok fazla efor sarfetmek zorunda kalmıyorsunuz.

Fakat eğer zaten gelen mailleri yönetmek için kendinize ait bir sisteminiz ve yönteminiz varsa, Gmail'in sunduğu karmaşık ve detaylı filtreleme yöntemlerinden haberdarsanız ve kullanabiliyorsanız Inbox'ı kullanmayı biraz sinir bozucu bulabilirsiniz. Bazı şeyleri Gmail'den çok daha iyi yapıyor olsa da Gmail'e göre çok daha az özelleştirilebilir ve sağlam olduğunu söylemekte fayda var.

Eğer biraz daha geleneksel bir mail kullanma kafa yapısına sahipseniz Gmail sizin için çok daha uygun bir seçenek olacaktır. Eğer yeniliklere açıksanız ve mail yönetimine çok fazla kafa yormak istemiyorsanız ve modern tasarımlardan hoşlanıyorsanız ise Inbox'ı denemeniz daha uygun olacaktır.

Google, Gmail’in 11. yaşını kutlayacak!

Dünyanı en çok tercih edilen e-posta hizmetlerinden biri olan Gmail, 11 yıl önce hayata geçirilmiş bir proje. Google, 11 Nisan 2015 cumartesi günü 11. yaşını kutlayacak. Hazırlamış olduğumuz bu haberde ayrıca Google ücretsiz Gmail açma hesap oluşturma işlemi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz... Google'un mail servisi olan Gmail, hızlı mail alma ve gönderme, sesli mesaj gönderebilme gibi bir çok özelliği içerisinde barındırıyor. Aradan geçen süreçte sürekli yenilenen ve ücretsiz bir servis olmanın sınırlarını bir hayli zorlayan Gmail, sırasıyla ajanda desteği, anlık mesajlaşma hizmeti, video chat özelliği, Android ve iOS uygulamaları gibi birçok yenilik ile donatıldı.

Gmail'i Android, iOS ve masaüstü cihazlarınızda kullanabilir E-posta gönderebilirsiniz. Mail gönderip alma imkanı sağlayan gmail servislerinden ücretsiz olarak faydalanmanız için size verilecek olan seçenekler ile yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

Gmail'i rakiplerinden ayıran en büyük özellikse sade arayüzünün yanı sıra açılır pencere yada hedefsiz Reklam bantlarının bulunmaması oluyor. Küçük metin reklamları sayesinde hedef kitleye ulaşmayı başaran reklamlar yer alıyor.

Nisan 2004’te beta olarak faaliyete geçen Gmail, çıktığı günden bu güne gelene kadar e-posta hizmetleri noktasında tüm dünyayı değiştirecek adımlar attı.Günümüzde her kullanıcıya 15 GB ücretsiz depolama alanı sunan Gmail'de daha fazla alan için ek ödeme seçenekleri bulunuyor. E-postalara 25 MB'a kadar dosya ekleme imkanı sunan servisin ilk görsel tasarımı 2003 yılında Kevin Fox tafrından yapılmıştı.

Servisin arkasındaki isim ise ABD'li bilgisayar yazılımcısı Paul Buchheit. Gmail'i geliştien ekibin başındaki isim olan Paul Buchheit, aynı zamanda AdsSense hizmetinin prototiplerini de geliştiren kişi olarak biliniyor.
 
Google'ın birçok servisiyle uyum içinde çalışan Gmail, aynı zamanda mobil cihazlarda kullanılan Android işletim sistemi için gerekli olan bir hizmet. Bu uyumluluk ve gereklilik Gmail'in birçok kullanıcı tarafından tercih edilmesine sebep oluyor.

Bir Google Hesabı, tek bir kullanıcı adı ve şifreyle Gmail, Google+, Youtube ve diğer pek çok Google ürününe erişmenizi sağlar. Google Hesabı ile birlikte bir de Gmail adresi ve Google+ Profili verilir. Bunlar, Google genelinde daha zengin ve kişisel bir deneyim yaşamanıza yardımcı olur.

Hali hazırda 500 Milyon’a yakın kullanıcısı bulunan dev bir dünya haline gelen Gmail, 57 dil desteği ve 10GB depolama alanı ile beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Tüm bu gelişmeleri bir infografikte toplamayı ihmal etmeyen Google, 2013 yılında Gmail 9. yaşını da bu şekilde kutlamıştı. Peki bu yıl nasıl olacak? merak konusu oldu.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas halefini seçti! Hamas'tan hakarete sert cevap
Gazze'de 5 yıllık yeni ateşkes teklifi! 'Hazırız' deyip arabuluculara ilettiler