E-Okul lise nakil E-Okul boş kontenjan öğrenme

TEOG sınavı ve 10,11,12. sınıf lise e-okul nakil işlemleri, lise boş kontenjan öğrenme için E-Okul kontenjan sorgulamayı kullanabilirsiniz.

E-Okul lise nakil E-Okul boş kontenjan öğrenme
E-Okul lise nakil E-Okul boş kontenjan öğrenme
GİRİŞ 23.08.2015 09:37 GÜNCELLEME 23.08.2015 09:38

TEOG sınavı ile liselere yerleşen adayların ve liselerini değiştirmek isteyen öğrenciler nakil işlemleri için liselerdeki boş kontenjanlarını öğrenme adına açılan E-Okul sayfası üzerinden liselerde yer alan boş kontenjanları sorgulayarak E-Okul üzerinden lise nakil başvurusu yapabilirler. 


TEOG ile liselere yerleşen adaylar için sınav sonrası TEOG boş kontenjanları sorgulama amacıyla açılan ve liseye yeni yerleşen adaylar arasından kalan boş kontenjanları açıklayan E-Okul 9.sınıf boş kontenjan sorgulama sayfası için tıklayın.


Liselerde kayıtlı bulunan ve nakil işlemlerinde bulunmak isteyen 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri için liselerde yer alan boş kontenjanları E-Okul 10 11 ve 12. sınıf boş kontenjan sorgulama sayfası üzerinden sorgulamak için tıklayın.


e-Okul Veli Bilgilendirme Servisi, resmi ve özel ilköğretim okullarında okuyan öğrencisi bulunan veliler için hazırlanmıştır. Sisteme girildiğinde aşağıdaki bilgiler öğrenilebilir:


Duyurular :  Okul yöneticileri  ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır. Bireysel bazda ya da toplu duyurular,


Ders Programı :  Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,

Devamsızlık Bilgileri :  Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,

Not Bilgileri :  Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,

Sınav ve Proje Bilgileri :  Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler,


Öğrenci T.C. Kimlik No :


İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.


Öğrenci Okul No :


Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.
 

E-Okul

 

Gelişen teknoloji ile birlikte artık pek çok işlemimizi internet üzerinden online olarak yapabilmekteyiz. Her geçen gün gelişen online işlemler ise pek çok işimizde bize kolaylık sağlamaktadır. İnternet üzerinde bize kolaylık sağlayan uygulamalardan biri de E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, 2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılmış olan bir uygulamadır. Okul yönetim bilgi sistemi olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi, tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki tüm öğrencilerin aldığı notları ve devamsızlık gibi bilgilerini kolaylıkla kaydedebilen ve saklayabilen bir sistemdir.

 

E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencinin okula ilk kayıt tarihinden itibaren mezun olana kadar olan tüm notlarını, devamsızlıklarını, aldığı belgeleri, yaptığı ödev ve projeleri saklayabilme özelliğine sahip bir uygulamadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi aynı zamanda öğretmen ve idarecilere de önemli ölçüde kolaylık sağlayan bir uygulamadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin iki tane uygulaması bulunmaktadır. Bunlar E-Okul veli bilgilendirme sistemine öğrenci olarak giriş yapmak ya da öğretmen veya idareci olarak giriş yapmaktır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ülkemizde herkes tarafından kullanılabilen bir uygulamadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okuduğumuz dönemlere ait tüm bilgiler saklanmaktadır ve istediğimiz zaman bu bilgilere ulaşabilmekteyiz. E-Okul sisteminde mezun olduktan sonra bile istediğimiz bilgilere ulaşabilmekteyiz ve bazı bilgilerimizi öğrenebilmekteyiz. Bu yazımızda E-Okul veli bilgilendirme 

 

sistemine nasıl giriş yapılır ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile ilgili önemli noktaları anlatacağız.

 

E-OKUL SİSTEMİ NEDİR? 

 

E-Okul sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında başlamış olan yazılımdır. E-Okul sistemi, veli bilgilendirme sistemidir. Bu sistem de süreç, öğrencinin okula başlaması ile başlar, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder. E-Okul sistemi, Türkiye de Google’da en çok aradan 10 isim arasından 7. Sırada yer almaktadır.

 

E-Okul Nedir?

 

E-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

 

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi sayesinde öğrenebilecekleriniz

 

Duyurular: Okul yöneticileri ve öğretmenleri tarafından bilgilendirme adına yapılan tüm açıklamalar.

 

Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,

 

Not Bilgileri: Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,

 

Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler,

 

Öğrenci T.C. Kimlik No: İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numarakullanılmaktadır.

 

Öğrenci Okul No: Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

 

Öğrenci yada Veli e okul'un sağladığı bilgilere nasıl ulaşır.

 

1- Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu yazın.

 

2- Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını giriniz.

 

3- Numaralı bölgeye de öğrencinin Okul Numarası'nı girerek öğrencinin tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 

e-Okulun Kapsamı

 

* Şu anda e-Okul modülüne tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları ve özel eğitim okulları giriş yapmaktadır. İleride ortaöğretim kurumlarının da sisteme dahil edilmesi düşünülmektedir.

 

e-Okulda Neredeyiz?

 

* Şu an itibariyle öğrencinin okula kaydı, dosya bilgilerinin ve resminin sisteme işlenmesi, nakil alma ve nakil verme işlemleri, devamsızlık girişi ve devamsızlık takibi, okulun ders programının, okutulacak derslerin ve dersi okutacak öğretmenlerin bilgilerinin işlenmesi, sınav tarihleri ve gelişim raporu işlemleri e-okul sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

 

e-Okulda Neler Olacak?

 

* Kısa vadede öğrencilerin sınav ve projelerden aldıkları notların sisteme işlenmesi, öğrenciye karne, takdir, teşekkür gibi belgelerin verilmesi ile ilgili ekranlar devreye alınacaktır.

 

* Orta ve uzun vadede ise öğrencilerin bedensel gelişim grafiklerinin sistemden alınabilmesi, aşı kartlarının sisteme işlenmesi gibi, bir ilköğretim okulunda öğrencilerle ilgili olarak yapılan tüm iş ve işlemleri yapabilmek için oldukça detaylı ekranlar eklenecektir.

 

E-Okul Sisteminin Amacı Nedir?

 

E-Okul sisteminin amacı, velilerin çocuklarının bilgilerini bilmeleri ve öğrenmelerini sağlamaktır. E-Okul sisteminde öğrencinin aldığı notlar ve devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. Veliler bu sayede öğrencilerinin okula gidip gitmediğini, hangi günler gitmediğini, ne kadar devamsızlığı olduğunu, sınavlarından aldığı notları, notları ile ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, yaptıysa kaç puan aldığını öğrenebilirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, velilere öğrencileri hakkında bilgiler sunmaktadır.


E-okul sistemi sayesinde ayrıca öğrencinin takdir ve teşekkür belgelesi alıp almadığını ve puan sistemini de inceleyebilirsiniz.E-okul sistemine nasıl giriş yapabilirsiniz? E-okul'a giriş yapmak için ne gerekiyor?E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi içeriğinde öğrenci sınav bilgileri, dönem içi devamsızlık, ders programı, ders notları, proje ödevleri-E-Okul ile ilgili tüm gelişmeler
 

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

 

E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.

 

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Karşılaşılan Bazı Sorunlar

 

E-Okul veli bilgilendirme sistemi her ne kadar bu alandaki işlemlerimizi kolaylaştırsa da bazı sorunlarla karşılaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlardan bazıları öğrenci listelerinin tam olarak girilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacaktır. E-Okul sistemine öğrencinin aldığı notlar girilemeyecektir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sınıfı yanlış girilmiş öğrenci ise not giriş işlemleri başladıktan sonra sınıfı düzeltilemeyecek ve karne alamayacaktır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okulların çoğu öğrenciyi sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler ve veli bilgileri gibi bilgileri girmemektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenciye ait bilgilerin yanlış girilmesi büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde Milli Eğitim Bakanlığının genelgelerde vermiş olduğu günlük bilgilerin (devamsızlık vb.) her gün girilmesi gerektiği talimatı oldukça önem taşımaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli çalışabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının göstermiş olduğu genelgelere uyulması gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlar sisteme girilen yanlış bilgi veya eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, bilgiler doğru girildiğinde aksamadan çalışan bir uygulamadır.

 

E-Okul Tasarımı Yenilendi

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi tasarımı değişti. Daha önce e-okul sisteminde yaşanan sorunlar artık daha az yaşanacak. Sisteme daha önce farklı tarayıcılardan girmek imkansızdı. Ancak yeni tasarımda bu sorun aşılmış. Peki e-okul sisteminde neler değişti?

-Artık farklı tarayıcılardan sisteme sorunsuzca giriş yapabilirsiniz

– Tasarım gözü yormayan ve sade bir hale getirildi.

– Eski tasarımda yer alan büyük boyutlu ve geç yüklenen grafik dosyaları yerini daha hızlı olanlarına bıraktı.

– E-okul mobil girişi daha önce sorunlu idi, ancak şu an tam manasıyla sisteme mobil uygulamalardan tam anlamıyla girmek mümkün

– E-okul IOS ve Android uygulamaları geliştirildi.

– Artık e-okul giriş sayfasında , sizi ilgilendiren haber ve duyuruları da görebileceksiniz.

– Tüm tarayıcı sorunları giderilmiş, mobil erişim tam anlamıyla sağlanmıştır.


TEOG SINAVI NEDİR?

 

TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) Nedir? sorusunu cevabı Milli eğitim Bakanlığı resmi sitesi www.mebk12.meb.gov.tr 

adresinde şöyle aktarılıyor:


TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacak. 6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girdiğin bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanların hesaplanacak ve bu puan senin liseye yerleşme puanını etkileyecek. Sınavlara kendi okulunda gireceksin ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlışların doğrularını etkilemeyecek. Yeni sistemin kavramlarını inceleyecek olursak: Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP): Bu tanıdık olduğun bir kavram. Sene içerisinde girdiğin sınav (yazılı – test) puanların esas alınarak hesaplanır. Her sınavdan aldığın puan o dersin ders saati ile çarpılır. Senin gözünde 85 de 95 de 5 olarak görünürken bu hesaplamaya göre 95 daha öndedir. Bilgi eksiklerini kapatmak için Dersanem´in fırsatlarından faydalanmalısın. Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı: 6 temel dersten girdiğin merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre oluşturulur. YBP mantığıyla aldığın her fazla puanın önemi büyüktür. Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8. sınıfta aldığın yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30´u alınır ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70´i ile toplanır. Bu toplam senin liselere yerleşeceğin puanı verir. Sonuç olarak hem okul hem dershane öğretmenini iyi bir şekilde dinlemen gerekiyor. Sınav sistemleri değişse de altın kural değişmiyor: Sıkı ve verimli çalışmak. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1 Milyar TL'lik tonluk hububat vurgunu! Şüphelilerin mallarına tedbir konuldu
CHP zihniyetinden ikiyüzlülük: Ecevit önerince 'mega', Erdoğan hayata geçirince 'felaket'!