Kazakistan’ın Aktöbe Eyaleti’nden, Antalyalı yatırımcılara davet

Kazakistan'ın Aktöbe Eyaleti Vali Yardımcısı Gali Iskaliyev, beraberinde bir heyetle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

Kazakistan’ın Aktöbe Eyaleti’nden, Antalyalı yatırımcılara davet
Kazakistan’ın Aktöbe Eyaleti’nden, Antalyalı yatırımcılara davet
GİRİŞ 18.08.2015 18:08 GÜNCELLEME 18.08.2015 18:16

ATSO Başkanı Çetin, ziyarette yaptığı konuşmada, Kazakistan heyetine ATSO'nun faaliyetleri ve Antalya ekonomisiyle yatırım olanakları hakkında bilgiler verdi.

Antalya'nın tarım ve turizm sektörlerinde Türkiye'nin lider kenti olduğunu belirten Başkan Çetin, "Tarım ve turizm konusunda deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız" dedi.

ATSO'ya kayıtlı 112 Kazak sermayeli firma bulunduğunu da belirten Çetin, Kazakistan'dan gelen turist sayısının ise 270 bin civarında olduğunu bildirdi. Konuk heyete Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge hakkında da bilgilendiren Başkan Davut Çetin, Antalya'nın gelecek yıl dünyanın en önemli organizasyonlardan Botanik EXPO'ya evsahipliği yapacağını belirterek, "Kazakistan'ın EXPO 2016 Antalya'da katılımcı ülke olarak yer almasını bekliyoruz" diye konuştu.

Aktöbe Eyaleti Vali Yardımcısı Gali Iskaliyev de ülkesindeki yatırım olanaklarını anlattı. Kazakistan Hükümeti'nin yabancı yatırımcılara büyük olanaklar tanıdığını anlatan Iskaliyev, ücretsiz arsa tahsisi ve altyapı hizmeti desteği verildiğini belirtti.

Seracılık alanında yatırım imkanları olduğunu ifade eden Iskaliyev, "Antalyalı yatırımcıların tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz" diye konuştu.

Ziyarette önümüzdeki günlerde iki ülke yatırımcılarını bir araya getirecek bir organizasyon düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Başkan Çetin, Vali Yardımcısı Gali Iskaliyev'ye ziyaret anısına Antalya tablosu hediye etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yapay zekaya göre Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak ilk Türk takımı!
Trabzonspor, Mersin'de 2 puan bıraktı