Profesör, sahte bankacıya 110 bin TL kaptırdı

Bankadan aradığını belirten dolandırıcı, kart ve TC kimlik numaralarını söyleyerek güvenini kazanarak Prof. Hasçelik'i dolandırdı.

Profesör, sahte bankacıya 110 bin TL kaptırdı
Profesör, sahte bankacıya 110 bin TL kaptırdı
GİRİŞ 25.09.2015 07:18 GÜNCELLEME 25.09.2015 07:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Gülşen Hasçelik’i bir süre önce arayan bir dolandırıcı, bankadan aradığını, Hasçelik’e ait kredi kartından 430 TL çekildiğini ve kartın acil iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. Dolandırıcı, profesöre ait tüm kredi kartlarının numaralarını ve TC kimlik numarasını da telefonda söyleyerek arada güven oluşmasını sağladı. Söz konusu bilgileri nasıl temin ettiği henüz tespit edilemeyen dolandırıcı, bu yolla güvenini kazandıktan sonra Hasçelik’ten müşteri numarasını ve kart şifresini aldı.

HESABI ELE GEÇİRDİ, ŞİFREYİ DEĞİŞTİRDİ

Dolandırıcı, öğrendiği müşteri numarası ve şifreyle internet bankacılığına erişim sağladı. Ardından Hasçelik’e, telefonuna bankadan şifrenin bulunduğu bir mesaj geleceğini söyledi. Hasçelik telefonuna gelen şifreyi de söyledikten sonra, dolandırıcı hesabı ele geçirdi ve ilk olarak hesabın internet bankacılığı şifresini değiştirdi. Dolandırıcı, daha sonra 9 işlemde EFT ve havale yoluyla başka 3 ayrı hesaba 110 bin TL aktardı. İşlem bittikten sonra telefonu kapatan profesör, internet bankacılığı üzerinden hesabını kontrol etmek istedi, ancak şifresi dolandırıcı tarafından değiştirildiği için siteye giriş yapamadı. Bilgileriyle şifresini yenileyen profesör, hesabına girdiğinde 110 bin TL’nin eksik olduğunu fark etti.

50 BİN TL’Sİ BLOKE EDİLDİ

Dolandırıldığını anlayan Prof. Dr. Hasçelik, suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu olayla ilgili soruşturma başlattı. 110 bin TL’nin aktarıldığı 3 ayrı hesabın bulunduğu bankalara yazı yazan savcılık, bu yolla 110 bin TL’nin 50 bin TL’sini bloke ettirerek kurtardı.

IP NUMARASI HOLLANDA’YA AİT

Yürütülen soruşturma kapsamında, dolandırıcılık işleminin yapıldığı bilgisayarın IP adresinin Hollanda’ya ait olduğu belirlendi. Ancak dolandırıcılığın Hollanda’dan gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği henüz tespit edilemedi. Savcılık, hedef saptırmak isteyen dolandırıcıların bilgisayar ayarlarını değiştirmiş olma ihtimali üzerinde de duruyor.

Fevzi Çakır - Haberturk

YORUMLAR 16
  • kürşat 9 yıl önce Şikayet Et
    adi herif büyük ihtimalle vpn kullanmıştır.
    Cevapla
  • prof 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar tek torpil olmayan sistem ales ve ÖYP kaldırıldı neden acaba
    Cevapla
  • Paralelciiii 9 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitede akademik unvan elde etmek, doktor, doçent, profesör olmak isteyenler için ALES şartı devam edecek.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    haksız kazanç bi şekilde aracılar vasıtasıyla hak sahiplerine ulaşır...
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 9 yıl önce Şikayet Et
    kimse bu dolandiricilara buyuk cezalar verib durduracakmi?dolandirib azad olanlari ben turkiyede gordum.devlet ne zaman kanunlarini kullanacak?
    Cevapla
  • BİNBEŞYÜZ 9 yıl önce Şikayet Et
    430 lirayı kurtarmak içindi bunlar. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji uyardı! Marmara dahil: Kar geliyor
Ermenistan'dan ezber bozan 1915 olayları açıklaması