Levent Kırca neden öldü, Levent Kırca vasiyet
Bir süredir tedavi gören Levent Kırca vefat etti. Levent Kırca neden öldü? Levent Kırca son mektupta neler yazdı? Detaylar haber7'de

Levent Kırca hayatını kaybetti. 67 yaşında vefat eden Levent Kırca sevenlerini yasa boğdu? Peki Levent Kırca neden öldü? Levent Kırca'nın hastalığı neydi? Geriye neler bıraktı? İşte Levent Kırca'nın son mektubu haber7.com'da
Levent Kırca'nın vefat haberini alan ailesi ile yakınları ve sevenleri, sanatçının tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.
LEVENT KIRCA KİMDİR?
Zeki Levent Kırca (d. 28 Eylül 1948; Samsun - ö. 12 Ekim 2015; İstanbul), Türk komedyen, tiyatro sinema oyuncusu. Aydınlık Gazetesi yazarlığı ve Vatan Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yapmıştır.
İlk kez 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.
1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.
1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu bulunuyor.
Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. 2011 yılında Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas isimli komedi dizisine başlamıştır, fakat reyting alamadığından dolayı dizi dört bölüm sürmüş ve bitmiştir. 1998 yılında almış olduğu Devlet Sanatçısı ünvanı Nisan 2015'te geri alındı.
Levent Kırca iki gün önce bir mektup yazmıştı!
Temmuz ayından beri karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi gören ve bugün hayatını kaybeden Kırca, iki gün önce bir mektup göndermişti.
Bodrum Türk Filmleri Haftası kapsamında düzenlenen törenlere katılamayan Levent Kırca, hastaneden gönderdiği mektubunda şunları yazmıştı...
"ATATÜRK'LE KALIN, HOŞÇAKALIN"
“1974’te TRT ile girdim hayatınıza. O günden bu yana bayağı bir zamanınızı aldım. 41 yıl... Teşekkür ederim size, anılarınızda bana yer açtığınız için” cümleleriyle başlayan Kırca, mektubunu, “Dik durun.. Adil olun, sabırlı olun. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşçakalın!!” diyerek bitirmişti.
Levent Kırca'nın oğulları hastaneye koştu
Yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Kırca'nın oğlu, babasının hastalığının 10 günden bu yana kötüye gittiğini açıkladı
Karaciğer kanseri tedavisi görürken hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın oğlu Umut Kırca, babasının durumunun son 10 gündür kötü olduğunu söyledi.
Kırca, babasının yaşamını yitirdiği Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gazetecilere açıklama yaptı.
Babasının yazın başından beri kanser tedavisi gördüğünü ifade eden Umut Kırca, "Durumu 10 gündür kötüydü. Hepimiz buradaydık, yanındaydık. Çok üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun. Büyük bir sanatçıydı. Türkiye'de 50 yıldır büyük işler yapmıştı" dedi.
Levent Kırca'nın diğer oğulları Oğulcan ve Özdeş Kırca da büyük üzüntü yaşadıklarını söylediler.
Sanatçının cenazesinin, ailenin alacağı karar neticesinde salı günü defnedileceği bildirildi.
Ünlülerden Levent Kırca için başsağlığı mesajları
Bir süredir karaciğer kanseri için tedavi gören tiyatro sanatçısı Kırca, 67 yaşında hayatını kaybetti.
Levent Kırca'nın vefat haberini alan ailesi ile yakınları ve sevenleri, sanatçının tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.
Karaciğer kanseri tedavisi görürken hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın oğlu Umut Kırca, babasının durumunun son 10 gündür kötü olduğunu söyledi.
Kırca'nın ölüm haberini alan ünlü isimler sosyal medya hesapları üzerinden üzüntülerini dile getirdi.
Kenan Erçetingöz: Levent Kırca'ya Allah'tan rahmet diliyorum
Neslihan Yargıcı: Zülfi Yare dokunduntam yerine geldi Manzara koydn OlacakOkadar Bizi kim güldürecek! Nurlarda Yat Levent Kırca
Eser Yenenler: Levent Kırca...Büyük bir ustayı da kaybettik...içi daralıyor insanın,üstüne üstüne geliyor herşey..
Ömür Gedik: Mazide kalan güzel fotoğraflardan... Mekanın cennet olsun büyük usta.
Cem Yılmaz: Levent Kirca vefat etmis...Allah rahmet eylesin,nur icinde yatsin.Sevenlerine sabir ve bassagligi diliyorum.
Ahmet Mümtaz Taylan: LeventKırca Mizahı, müsamahası sınırlı bir toplumun, çoklu yeteneğe sahip, cesur, anlaşılması güç ve usta komedyeniydi. Nur içinde yatsın.
Halil Sezai: Bir ara huzurla uyuduğumu hatırlıyorum. Vardı öyle bir zaman. Levent Kırca da gitmiş. Nurlar içinde uyusun.
İrfan Değirmenci: ‘Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın, Hoşça kalın!’ dedi ve o da gitti aramızdan… #LeventKırca
Onur Akay: Dik duracağız, sabırlı olacağız, Atatürk’le kalacağız, Cumhuriyet'le kalacağız. Sende hoşça kal, nurlar içinde yat büyük usta Levent Kırca.
Nedim Saban: Bir çocuk heyecanıyla yaşadı. Bazen yaramaz ama çoğunlukla yalnızdı. Ağlattığımız bir komedyen daha öldü. Güle güle Levent Kırca.
Ece Erken: Büyük usta Levent Kırca’yı da kaybettik. Acı haberler üst üste. Mekanı Cennet olsun. Başımız sağolsun…
-
BEYKOZLU 9 yıl önce Şikayet EtNarı Ve Turabı BOL OLSUN.Beğen
-
sağ görüş 9 yıl önce Şikayet Etisdediğiniz kadar sayği duyun gıdeceği yer belli .Beğen Toplam 2 beğeni
-
SinanA 9 yıl önce Şikayet EtSanatçlıar bizlerden para kazanır.. Sorna bizlere nefret kusarlar.... Ama herkes ölür gider. Arkadanan dua eden olmadıkça hayırla seni kimse vaddetmedikçe.. Boş yaşanmış yıllar.. Bugun cenazesinde karanfil bırakıp alkışanırsın.. Ama bir okadarda arkandan hayır duası etmeyecek olan insan var.Olacak o kadar artık.Beğen Toplam 5 beğeni
-
HaKaN 9 yıl önce Şikayet Etkendi düsüncelerinden olmayanlara nefret kusan bir irkci giti... eeeBeğen Toplam 6 beğeni
-
hosgoru 9 yıl önce Şikayet EtAllah rahmet eylesin. gunahlarini affetsinBeğen Toplam 1 beğeni
-
tokat 9 yıl önce Şikayet Etböyle insanlara rahmet okunmazBeğen Toplam 13 beğeni