Paralel'in Vatikan ziyaretlerindeki ilginç isimler
Paralel Yapı'nın geçmişteki Vatikan ziyaretlerini hatırlatan Tamer Korkmaz, 'Paralel Misyon'daki bazı isimlere dikkat çekti.
Yeni Şafak Gazetesi yazarı Tamer Korkmaz, Paralel Yapı'nın yönetim kadrosuna yönelik operasyonlarda gözaltına alınan isimlerle ilgili ilginç detaylara dikkat çekti.
Yazısında yapının geçmişte papalara yaptığı ziyaretleri de hatırlatan Korkmaz, ziyarette bulunan bazı isimlere de ilginç göndermeler yaptı.
Korkmaz'ın yazısındaki çarpıcı ayrıntılar:
Paralel Misyon!
Paralel Yapı'nın yönetim kadrosuna yönelik operasyonda tam 73 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu isimlerden sadece 5'i gözaltına alınabildi. Paralel'in önde gelen mensuplarından 68'i firarda; bunlardan 51'inin yurtdışına kaçtığı saptandı!
Paralel Yapı'da “Kaçan Kaçana” filmi sürüyor:
“Hukuk” sözcüğünü dillerine pelesenk edenler, Yargı'dan kaçıyorlar!
Yargı'yı mefluç edip “hukuksuzluğu” sistematik haline getiren Paralellerin “hukuk”tan anladığı mı?
-Yargı'daki tüm kritik kararları Locaefendi'nin iradesine bağlamaktır!
Nereden, nereye geldiler?
Kader, adalet eder.
*
Gözaltına alınan isimler arasında bulunan Mister İşbilen Paralel “gazete”nin 1989-1991 yıllarındaki genel müdürüydü.
Personelini “dinlemekle” nam salmış bir yöneticiydi!
Dinlemek derken “çalışanlarının görüşlerini dikkate alan” bir yöneticiden değil; Telekulak'tan söz ediyoruz!
*
Paralel Yapı'nın Locaefendi'si, 9 Şubat 1998 tarihinde Vatikan'da Papa İkinci Jean Paul'le görüştüğünde, Mr. İşbilen de yanındaki isimlerden birisiydi.
O görüşmedeki bir başka Paralel isim Mister A. Kaya idi ve Papa'nın elini öpmüştü. Kaya, Paralel “gazete”nin eski imtiyaz sahibidir. CHP eski genel sekreterlerinden (1950-1959) Kasım Gülek'e “çok yakın” bir isimden söz ediyoruz!
“Mason” Kasım Gülek mi, uzun yıllar önce CIA'in kurduğu Moon tarikatının Türkiye temsilcisiydi. 1996'da vefat ettiğinde cenaze namazını Paralel Yapı'nın Locaefendi'si kıldırmıştır.
*
Kasım Gülek'in iki farklı Papa'ya ziyareti vardır.
Ağustos 1968'de eşi Nilüfer Hanım'la birlikte Roma'ya gidip Papa 6. Paulus tarafından Vatikan'da kabul edilmiştir…
1983'te yine eşiyle birlikte Papa İkinci Jean Paul'ü ziyaret etmiştir!
*
Paralel Yapı'nın “Kâinat İmamı” ise 9 Şubat 1998'de Papa İkinci Jean Paul'le görüşürken bir de mektup sunmuştu…
“Locaefendi” o mektupta, aynen şöyle diyordu:
“Papa 6. Paulus Cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan DİNLERARASI DİYALOG için Papalık Konseyi misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz…
Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz…
En aciz bir şekilde hatta biraz cüretle bu pek kıymetli hizmetinizi icra etme yolunda en mütevazı yardımlarımızı sunmak için size geldik…”
*
Vatikan'dan 1990 yılı sonunda deklare edilmiş olan “Redemptoris Missio” başlıklı genelgede şöyle deniliyordu:
“Dinlerarası Diyalog, Papa'lığın bütün insanları Kilise'ye döndürme amaçlı misyonunun bir parçasıdır. Bu misyon aslında Mesih'i ve İncil'i bilmeyenlere, diğer dinlere mensup olanlara yöneliktir…”
*
Mevzubahis projenin başlangıcı daha eski yıllara, 60'ların ortasına gidiyor: 28 Ekim 1965'te Papa 6. Paulus'un onayı ile ilan edilen “Dinlerarası Diyalog” Projesi, Papalığın “Üçüncü Binyıl” hedefi olarak açıklanmıştı!
Soğuk Savaş döneminde ABD-NATO'nun “Komünizmle Mücadele” konseptinin önde gelen destekçileri arasında Vatikan da yer alıyordu.
Vatikan patentli “Dinlerarası Diyalog” projesinin ilan edilmesinden hemen öncesi yani 60'ların ilk yılları Türkiye'de “Komünizmle Mücadele” derneklerinin bir biri ardına açıldığı dönemdir.
Türkiye'de işbu derneğin ikincisini Erzurum'da (1963) kurmuş olan “Locaefendi” bu tarihten sadece üç yıl sonra da Paralel Yapı'nın temellerini atmıştır.
*
ABD-NATO “Komünizmle Mücadele” konseptini 1950'li yılların ortalarından itibaren inşa etti…
Moon Tarikatı da bu çerçevede bir işlev gördü.
Sun Myung Moon'un CIA'in şemsiyesi altında kurduğu tarikatın asıl adı “Dünya Hıristiyanlarını Birleştirmek İçin Kutsal Ruh Cemiyeti”dir.
Kısaca “Birleştirme Kilisesi” diyorlar!
*
Paralel'in yönetim kadrosuna yönelik gözaltı listesinde yer alan ve halen firarda olan Fatih Üniversitesi'nin Rektörü Mister Tekalan'ın birkaç yıl önce yazdığı “Nasıl Bir Diyalog?” adlı kitabı da bu vesile ile hatırlıyoruz!
Kitabı yayınlayan mı; Aydın Doğan'a ait Doğan Kitap'tır!
-
recep 8 yıl önce Şikayet EtKardeşlerim Düşman sarmış memleketi hergün analar ağlıyor. Doğu kaynıyor halk terörden bıkmış biz neyle uğraşıyoruz bizim anlımız secdeye değiyorsa kardeşiz. Bizi bizden başka sevecek başkada millet yoktur. Ne olur Allah aşkına ayrışmayalım ayrışırsak gücümüz kırılır buda ne sana ne bana fayda verir. Uzaktan bakanlar tatam bunlar birbirini yer bitirirderBeğen
-
serkan 8 yıl önce Şikayet Etdünyaya ,servete düşkünlük ,bu cemaatin istikametini itikadını bozduBeğen
-
ömer 8 yıl önce Şikayet Etfuruat kelimesi tdk da yoktur.Beğen
-
çelik 8 yıl önce Şikayet Etbu adamın yanında balkalarıda vardı sanki...Beğen
-
müvahit 8 yıl önce Şikayet EtAlim diyen vatandaş, bu sahsiyet munafiktir dikkat et kafir demedim munafik dedim cehennemin en alt katındaki yaratıkBeğen