İkiz plaka zafiyetine çifte mühür önlemi!

İkiz plakaları engellemek için yeniden çifte mühür dönemi başlıyor. Plakalarda artık Trafik Vakfı ile Emniyet'ten 2 ayrı mühür olacak.

İkiz plaka zafiyetine çifte mühür önlemi!
İkiz plaka zafiyetine çifte mühür önlemi!
GİRİŞ 18.04.2016 09:29 GÜNCELLEME 18.04.2016 09:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara Merasim Sokak'taki terör saldırısında kullanılan bombalı aracın ikiz plakalı çıkması ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin bu yöntemle saldırı hazırlığında olması istihbaratları, ikiz plakaların yönetimini tekrar gündeme getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) konuyla ilgili yaptığı toplantıda konu masaya yatırıldı.

POLİS VE TRAFİK VAKFI MÜHRÜ

Yapılan değerlendirmelerin ardından plakada yeniden 2 mühürlü döneme geçilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü çalışma başlattı. Trafik Vakfı'nda vurulan ilk mührün ardından polis plakaya ait evrakların sahte olup olmadığını incelemeye alacak, güvenlik sorgulamasının ardından da plakaya ikinci mühür vurulacak.

PLAKA TANIMA SİSTEMİNDE YENİLİK

MOBESE'lerdeki Plaka Tanıma Sistemleri'nde ikiz plakayı tanıyan sistemin olmaması bu tür olaylarda terör örgütlerinin ilk sıradaki tercihlerini oluşturuyor. Buna karşında Plaka Tanıma Sistemi'nde (PTS) yenilemeye gidilecek. Buna göre ayrı illerde ikiz plaka PTS'ye takıldığında alarm verecek.

YORUMLAR 5
  • mahmud 8 yıl önce Şikayet Et
    cezası hırsızlık tan öte yapan yaptıran da iki elim onların yakasında her kim af ederse ben afetmem.
    Cevapla
  • hyr 8 yıl önce Şikayet Et
    elektronik plaka uygulanmalı. alış veriş merkezlerindeki alarm gibi kontrolnoktasından geçen arabanın elektronik algılama şifresinin plaka ile uyumlu olup olmadığı karşılaştırılmalı.
    Cevapla
  • 06ÇUBUK ASİLBEY 8 yıl önce Şikayet Et
    Kalpazanlar gerçek paradan ayırt edilmeyecek derece sahtesini yaparken,sahte plaka yapma çocuk oyuncağı olur.Plaka işini çözecek,sahtesi yapılması ihtimal olarak azalacak kalıcı sisteme neden kafa yorulmaz.
    Cevapla
  • 06ÇUBUK ASİLBEY 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu teknoloji çağında çözüm çok kolay. Her araca mikro çipli tanınma sitemi takarsın,plaka yerine geçer,kimsede tenekeyle uğraşmaz.Bu sayede hangi araç nereye gitmiş gerektiğinde bu bilgilerede ulaşırsın,araçlar büyük oranda suç aleti olmaktan çıkar.Hatta onca polise,radara gerek kalmaz,bu sayede araçların hızınıda kontrol edersin.Araç Hırsızlığını önlersin .daha çok işe yarar ama ikiz plaka için başlayalımda özelliklerini zamanla artırır ve keşfederiz.
    Cevapla
  • aaaaa 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşın cipli aracı çalındı, 2 saat araç takip edildi sonra sinyal gitti, adam çipi sökmüş, oda bi işe yaramıyor, çipin yerini bulamasa bile aküyü devre dışı bırakıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya farklı turladı! Çeyrek finalde dev eşleşme
İsrailli gazeteci Gideon Levy, 'Bu bir işgaldir' diyerek haykırdı! 'Yeryüzünün en zalimi'