TEOG Yerleştirme Puanı Hesaplama nasıl yapılır?

TEOG Hesaplama ve TEOG Yerleştirme Puanı Hesaplama nasıl yapılır? TEOG sınav sonuçları sonrası merak edilen soruların yanıtları haberimizde.

TEOG Yerleştirme Puanı Hesaplama nasıl yapılır?
TEOG Yerleştirme Puanı Hesaplama nasıl yapılır?
GİRİŞ 09.06.2016 08:57 GÜNCELLEME 09.06.2016 13:35

2016 TEOG sınav sonuçları dün itibariyle e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden velilerin ve öğrencilerin erişimine açıldı. Sadece internet üzerinden yayınlanan TEOG sınav sonuçları için MEB, öğrencilerin adreslerine herhangi bir sonuç belgesi göndermeyecek.

1 milyondan fazla öğrencinin 27-28 Nisan'da katıldıkları TEOG 2. dönem sınav sonuçlarını aşağıdaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

TEOG SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan TEOG sınav sonuçları ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada TEOG sınav sonuçlarının sadece e-Okul sisteminden yayınlandığı ve değerlendirme işlemlerinin 100 tam puan üzerinden hesaplanarak, 8 Haziran 2016 tarihinde tamamlandığına vurgu yapılarak, “Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilmiştir. Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) hesaplamasında da kullanılacaktır. E-okul sistemine işlenen sınav sonuçları, ayrıca yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecektir. Öğrenci ve velilerimiz, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden giriş yaparak öğrenebileceklerdir” denildi.

TEOG sınav sonuçları sorgulama ekranı girişi için yukarıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) nedir?

TEOG Yerleştirmeye Esas Puan; öğrencinin Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ile Anadolu türü ortaöğretim kurumları gibi puanla öğrenci alan okullara yerleştirmesinde esas olacak puandır.

TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) Hesaplama aracına ulaşmak için teog-yerlestirme-puani.hesaplama.net internet adresine giriş yapınız.

TEOG YERLEŞTİRME ESAS PUANI HESAPLAMA ARACI

TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) nasıl hesaplanır?

8 inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır. Öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Öğrencilerin yılsonu başarı puanı nasıl hesaplanır?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: İşverene destek rakamı yükseldi: 700 TL'den 1000 TL'ye çıktı...
Şara'dan son dakika açıklama: "Tüm muhalif gruplar, Savunma Bakanlığı altında birleşecek"