Ahmet Altan da tutuklandı - Ahmet ve Mehmet Altan kimdir? Biyografileri
Mehmet Altan ve Ahmet Altan kimdir sorusuna istinaden Altan kardeşlerin biyografileri ve gözaltına alınmaları ile ilgili gelişmeler haberimizde.. Terör örgütü ve 15 temmuz başarısız darbe girişimin sorumlusu FETÖ'nün kalemlerinden Mehmet Altan ve Ahmet Altan geçtiğimizde günlerde gözaltına alınmıştı. Altan kardeşlerden Mehmet Altan geçen gün tutuklanmış, Ahmet Altan ise serbest bırakılmıştı. Az önce ajanslardan gelen son dakika habere göre Ahmet Altan da tutuklandı. İşte detaylar haber7.com'da..
Akademisyen Mehmet Altan ve kardeşi gazeteci Ahmet Altan ile ilgili son dakika gelişmeleri ve bundan sonra yaşanacak tüm güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..
Ahmet Altan FETÖ'den tutuklandı!
FETÖ soruşturması kapsamında ikinci kez gözaltına alınan Ahmet Altan tutuklandı.
ALTAN KARDEŞLERİN İKİSİ DE TUTUKLANDI
Terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan gazeteci-yazar Ahmet Altan serbest bırakılırken kardeşi Mehmet Altan tutuklanmıştı. Az önce gelen bilgilere göre FETÖ soruşturması kapsamında ikinci kez gözaltına alınan Ahmet Altan da tutuklandı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce katıldıkları bir televizyon programında, darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları gerekçesiyle savcılıkça ifadesi alınan gazeteci yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Gözaltında tutuldukları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden 11 gün sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Ahmet ve Mehmet Altan'ın, burada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) medya oluşumuyla ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından ifadesi alındı.
Savcı Tuncay, Altan kardeşleri, "darbeye teşebbüs etmek, FETÖ'ye yardım yataklık ve FETÖ'nün propagandasını yapmak" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.
Hakimlikçe sorgulanan Altan kardeşlerden Mehmet Altan tutuklanırken, ağabeyi Ahmet Altan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
DARBE GİRİŞİMİNİ BİLİYORLARDI
15 Temmuz darbe girişiminden önce terör örgütü FETÖ'nün yayın organı Can Erzincan TV'de alenen darbenin haberi verilmişti.
"Özgür düşünce" adlı programda konuşan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak kan donduran açıklamalarda bulunmuştu. Türkiye'nin kötü yönetildiğini iddia eden Mehmet Altan, programda sözü döndürüp dolaştırıp darbeye getiriyor ve TSK'yı kast ederek "Onun ne zaman yüzünü çıkaracağı, nasıl çıkacağı belli değil" demişti.
1950'de Ankara'da doğan Ahmet Hüsrev Altan, Taraf gazetesinin eski genel yayın yönetmenidir. Günümüzde Haberdar'da yazmaktadır.
Ahmet Altan'ın Gazetecilik Kariyeri
Hürriyet, Güneş, Milliyet ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. Milliyet gazetesinde çalıştığı dönemde, gazetede Kürtlerin çoğunluğu oluşturduğu kurgusal bir “Kürdiye” ülkesinden bahseden yazısı nedeniyle gazeteden kovuldu.
2007 yılında Taraf gazetesinin kurucusu olan Altan, Alev Er ile birlikte genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra Er'in ayrılmasıyla gazetenin genel yayın yönetmenliği görevini tek başına yürütmeye devam etti. Gazetenin "Kum Saati" adlı köşesinde, köşe yazarı olarak yazılar yazdı. Eylül 2008'de Ermeni Kırımı’nın kurbanlarına adadığı bir köşe yazısı nedeniyle Türklüğe hakaretle suçlandı. Taraf gazetesi 2009 yılında Leipzig Bankası Medya Vakfı tarafından verilen dünyanın prestijli basın ödüllerinden biri olan Özgürlük ve Medyanın Geleceği Ödülü'ne layık görüldü. Altan, 2011'de üçüncüsü düzenlenen ve Ulusulararası Hrant Dink Vakfı tarafından özgür ve adil bir dünya için çalışan, ilham ve umut ışığı kişilere layık görülen Hrant Dink Barış Ödülü'nün de sahibidir.
Altan, Aralık 2012'de Yasemin Çongar ile birlikte Taraf gazetesindeki görevinden istifa etti.
Taraf'taki yazılarına son vermesinin ardın 2015'e dek roman yazdı. Ancak 7 Ekim 2015'te gazeteciliğe geri döndü ve Haberdar'da yazmaya başladı.
Ahmet Altan'ın TV programcılığı
Doksanlı yılların ortalarında Neşe Düzel ile birlikte Star TV'de Kırmızı Koltuk isimli tartışma programını hazırladı ve sundu.
Ahmet Altan'ın Özel hayatı
Yazar ve eski milletvekili Çetin Altan'ın oğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat profesörü ve yazar Mehmet Altan'ın ağabeyidir. Sanem Altan adında iki çocuk babasıdır.
MEHMET ALTAN KİMDİR? BİYOGRAFİSİ
1953'de Ankara doğan Mehmet Hasan Altan yazar ve akademisyendir.
Çetin Altan'ın oğlu ve Ahmet Altan'ın kardeşidir. İlk, orta ve yüksek öğrenimini İstanbul'da yaptı. Liseyi Saint Joseph Fransız Lisesi'nde okudu.Yüksek öğrenimi sırasında özel sektörde ve Türk Haberler Ajansı'nda görev yaptı. 1979 yılında doktora yapmak için Fransa'ya gitti. Paris I. Pantheon Sorbonne Üniversitesi'nde, Türkiye-İMF ilişkilerini inceleyen çalışmasıyla 1980 yılında uzman, Türkiye'nin ABD ve SSCB ile ilişkilerini inceleyen teziyle de iktisat doktoru oldu. Doktora eğitimi sırasında çeşitli gazetelerde çalıştı, Cumhuriyet Gazetesi'nin Paris muhabiri olarak görev yaptı. 1984 yılında Türkiye'ye dönen Altan'ın1985 yılında, Paris'teyken yazdığı denemeleri Kanatlı Karınca adlı kitapta topladı. Akademi Kitabevi Deneme Ödülünü alan bu kitaptan sonra, tezinden esinlenerek yazdığı Süperler ve Türkiye adlı bilimsel çalışması yayımlandı. Celaleddin Adli'nin kızı Ümit ile evlidir.
Altan'ın, Türkiye'deki "devlet" kavramını irdelemeyi amaçladığı Marks'tan Sevgilerle adlı kitabının yanında, askeri darbelerin ekonomik nedenlerini incelediği "Darbelerin Ekonomisi" ve Türkiye'den yeryüzüne bakmaya çalıştığı edebi yazılarını içeren "Matadorun Ölümü" adlı kitapları da bulunmaktadır. Altan aynı zamanda ikinci cumhuriyetçiliğin fikir babasıdır. Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Politikaları Ana Bilim Dalı profesörüdür.
Mehmet Altan'ın Yayınlanmış Eserleri
- Kanatlı Karınca, Nisan Yayınları 1985
- Süperler ve Türkiye, AFA Yayınları 1986 (tükendi)
- Marks'tan Sevgilerle, Güneş Yayınları 1989
- Darbelerin Ekonomisi, AFA Yayınları 1990
- Matadorun Ölümü, Nisan Yayınları 1992
- Darbelerin Ekonomisi, İyi Adam Yayınları, İstanbul 2001
- 'Köylüler Ne Zaman Manşet Olur', Zaman Kitap
- İkinci Cumhuriyet'in Yol Hikayesi, HayyKitap, 2008
- Hrant Dink Cinayeti, Profil Yayıncılık, 2008
- Milliyetçilik Ve Çeteler, Hemen Kitap ,2008
- Kent Dindarlığı, Timaş Yayınları, 2010
- Cami Kışla Parantezinde Türkiye, Hemen Kitap, 2012
- Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda, Klas Kitaplar, 2014
- Paralel Paranoya, Klas Kitaplar, 2014
- Uzun adamın En Uzun Günü: 17 Aralık, Klas Kitaplar, 2014