Plastik fabrikası ve iki depo kül oldu

Gebze'de bir plastik fabrikasında çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle bitişikteki 3 tesise sıçradı. Yangın 5 saatlik çalışmanın ardından kontrol altın alındı. Tesisler kullanılamaz hale geldi.

Plastik fabrikası ve iki depo kül oldu
Plastik fabrikası ve iki depo kül oldu
GİRİŞ 29.04.2007 07:02 GÜNCELLEME 29.04.2007 07:02

Alınan bilgiye göre Oksan Plastik Polietilen Ambalaj Atığı Geri Dönüşüm Tesisi üretim bölümünde saat 23:00 sıralarında başlayan yangın kısa süre içerisinde yayılarak tüm fabrikayı kapladı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler yan tarafında kurulu bulunan Digitürk firmasına ait depoya sıçradı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışsalar da alevler bitişikte bulunan Elmas Grup Lojistik Firması ile Yonca Seramik'e de sıçradı.

Olay yerine kısa süre içerisinde gelen Kocaeli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye araçları ile Gebze ve Darıca Belediyelerine ait itfaiye araçları yangına müdahale ettiler.

İtfaiye araçları söndürme çalışmaları devam ettiği sırada araçlardaki su bitti. İtfaiye ekipleri yaklaşık 1 saat boyunca suyun gelmesini bekledi. Daha sonra takviye tankerler içerisinde getirilen su ile yangına müdahale edilmeye devam edildi.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın yaklaşık 04.00 sıraları tamamen kontrol altına alındı.

Yanan tesislerin muhtemel bir yangınla ilgili gerekli tedbirleri almadığını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, “Yanan fabrikaların gerekli önlem almadıklarını tespit ettik. Yanan fabrika eğer tesisinde su bulundursaydı. Yangın çıkar çıkmaz da müdahalede bulunsalardı yangın başlarken kontrol altına alınabilirdi. Tüm tesislerin olabilecek yangınlara karşı gerekli önlemleri mutlaka almaları gerekiyor.' dedi.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Abdurrahman Ceylan adlı işçinin de sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Netanyahu'dan 'Nasrallah' açıklaması! "İşimiz bitmedi"
'Gazze Kasabı' Netanyahu'yu BM'de alkışlayanların kim oldukları ortaya çıktı