MEB ilahiyatçılar için formül arıyor

Danıştay’ın ‘İlahiyat fakültesi mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’ne atanamaz’ kararı büyük tepkiye yol açtı.

MEB ilahiyatçılar için formül arıyor
MEB ilahiyatçılar için formül arıyor
GİRİŞ 25.11.2017 06:50 GÜNCELLEME 25.11.2017 06:56
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Danıştay, ilahiyat fakültesi mezunlarının din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanabilmesini sağlayan düzenlemenin yürütmesini durdurmuştu. Bu kararın ardından değişikliğe gitmek durumunda kalan Milli Eğitim Bakanlığı, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine atanabilecekler listesinden ilahiyat fakültesi mezunlarını çıkardı. Değişiklikle ilahiyat mezunları yalnızca imam hatip okullarında meslek derslerine girebilecek.

Şimdiye kadar formasyonla din kültürü ve öğretmenliğine atanabilme hakkı elde eden ilahiyatçılar karar sonrası ayağa kalktı. Seslerini duyurmak için harekete geçen ilahiyat temsilcileri, Meclis’teki siyasi partiler ile sendikalarla bir araya geldi. Bu görüşmelerin ardından MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yetkililerininş kararı yeniden gözden geçirip çalışma yaptığı öğrenildi.

İlahiyat fakültesi mezunları temsilcilerinden Ayşe Koç Fındık, kazanılmış haklarının geri alınmak istenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Fındık  “Halihazırda mezun sayımız 60 bin. Ciddi bir mağduriyet yaşayacağız.

 


Kimin KPSS puanı yüksek olursa o atansın diyoruz” dedi. Danıştay’ın durdurma kararı, 2016’da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği mezunu Muhammed Eren İncegöl’ün açtığı davanın sonuçlanmasıyla verilmişti.

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR 54
  • Tarih öğretmeni 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu karara karşı çıkanların mantığına göre lise matematik öğretmenleri ilköğretim matematik derslerine atanabilir. Edebiyat mezunları Türkçe dersine atanabilir. Fen bilgisi öğretmenleri fizik kimya biyoloji derslerine atanabilir ne de olsa fen bilgisi oğretmeni fizik dersi almıştır. Herkes kendi işini yapsın lütfen. Meslek dersleri, imamlık, müftülük, müezzinlik, camilerde kuran kurs hocalığı ilahiyatlarin hakkı (daha ne istiyorsunuz) Din Kültürü dersi DİKAB mezunlarınn hakkıdır. Yanlış mıyım?
    Cevapla
  • cimşit 6 yıl önce Şikayet Et
    dediğin doğru ama öğretmenlik hakkı verildikten sonra bu bölüme sırf öğretmen olmak için gittiler. önceden bu değişikliği söylemeleri gerekirdi.
    Cevapla
  • Branşçı 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ilahiyat mezunları imam hatip meslek deeslerine ataniyor.Din ķültürü DIKAB mezunlarının meslek dersleri ilahiyat mezunlarının hakkı olmalıdır. Sizler dini egitim almiş kişilersiniz hakkı benden daha iyi bilirsiniz. Sizi cok iyi anliyorum imamhatip deesleri icin yılda yaklaşık 700 kişı atanırken ĎİKab a 3000+3000=6000 kişi ataniyor. Ama 700 e de şukredin çünkü fizik kimya biyoloji tarih coğrafya öğretmenleri 700 ü rüyasında bile göremiyor. UNUTMAYİN komşusu açken tok yatan bizden değildir.Branş öğretmenleri yıllardır mağdur kimse sesini çikarmıyor ama en azindan ilahiyat mezunları için hukümet sesini çıkarıyor siz buna şükredin .
    Cevapla
  • Büşra 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlet gerçekten bir hukuk devleti ise verdiği kararın arkasında dursun dikablar oyuncak değildir.
    Cevapla
  • tarik 6 yıl önce Şikayet Et
    Din kültürü dersine Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri girmeli ilahiyatçilar degil herkes kendi alanina baksin lutfen.
    Cevapla
  • cimşit 6 yıl önce Şikayet Et
    dediğin doğru ilahiyaatçılara bu hak verildi. bunun için bu bölümü dercih edenlerin suçu nedir.
    Cevapla
  • saçmalık 6 yıl önce Şikayet Et
    lüzumsuz işler Danışma ma tayı, DİN kültürlü olan daha mı kültürlü oluyor? yoksa daha ılımlı islam mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşa CHP'nin DEM'e verdiği destek soruldu: İşte anket sonuçları
Putin'den son dakika savaş duyurusu: Küresel boyut kazandı! Kritik 'Oreşnik' hamlesi