Milyonlar akın etti, geçici olarak kapatıldı

Milli Savunma Bakanlığı, milyonlarca vatandaşın gün içerisinde giriş yaptığı şehit sorgulama sayfasının oluşturduğu yoğunluk nedeniyle "Şehit Listesi" sayfasını geçici olarak devre dışı bıraktı.

Milyonlar akın etti, geçici olarak kapatıldı
Milyonlar akın etti, geçici olarak kapatıldı
GİRİŞ 17.02.2018 16:22 GÜNCELLEME 17.02.2018 16:23
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz haftaya damga vuran E Devlet'in yeni uygulaması 'soyağacı sorgulama' sistemine vatandaşlardan gelen aşırı talebin ardından yeni uygulama çökmüş hatta sitenin kapasitesi dayanmayarak E Devlet tümüyle hizmet veremez hale gelmişti.

E-devletten aile büyüklerinin ismini ve bilgilerini öğrenenler, Milli Savunma Bakanlığı sitesinden isim aramaya başladı.

 Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise 2008'de “Şehit Tespit Projesi” kapsamında Osmanlı’nın yıkılış dönemi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yaşanan savaşlarda şehit olanların kaydını internete taşımıştı.

 

Vatandaşlar soy bilgilerini almalarının ardından aile büyüklerinin şehitlik bilgilerini de öğrenmek isteyince Milli Savunma Bakanlığın'ın mevcut hizmeti de çökme noktasına geldi ve site öğle saatlerinde tamamen kilitlendi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada yoğunlukla ilgili olarak bilgi verildi. Açıklamada "Hizmet iyileştirme çalışmaları sebebiyle sorgulama sayfası geçici olarak kapatılmıştır. İlgili çalışma tamamlandıktan sonra hizmet tekrar kullanıma sunulacaktır."

E-Devletten soyağacına bakarak büyüklerinin ismini öğrenen vatandaşlar, ailelerinden şehit düşen olup olmadığını, varsa hangi savaşta şehit düştüklerini öğrenmek için MSB'nin sitesinde yer alan 'Şehit Listesi'ne akın etti. 

Sistemde 1853 Kırım Savaşı, 1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı, 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, 1911 Trablusgarp savaşı, 1912-1913 Balkan Savaşı, 1914-1918 Birinci Dünya Savaşı, 1919-1922 İstiklal Savaşı, 1950-1953 Kore Savaşı ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlerin kimlik bilgileri yer alıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 40
  • Fevzi Bilgen 6 yıl önce Şikayet Et
    Dedemin1838de daĝıstan dan geldiklerini söylemesine rağmen 1975 yılında vefatı nedeni ile nüfustan düşürmek için müracaatınızda bir insanın bu kadar yaşayamayacağını söyleyerek osmanlicabilmediklerinden birçok yanlışlık yapılıyor lütfen düzeltilmesi
    Cevapla
  • Düzceli 6 yıl önce Şikayet Et
    Dedemin babası Çanakkale şehidi, yine babaannemin babası kurtuluş savaşında Zonguldak işgal edildiğinde Zonguldak ta şehit fakat her ikisi de MSB nin şehitler listesinde yok. MSB özellikle Çanakkale için çok çalişmalı, çünkü burada eksik daha çok.
    Cevapla
  • uzman tv 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir bilgi islem uzmani olarak koskoca devletimizin uygulamalarinin bu sekilde sorun yasadigini duymak cok uzucu. Firsat verin yeni teknoloji ile geregini yapalim reis..
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    e devlette yeni uygulama baslamis dedelerimizden kalan bilmedigimiz tapular tc numaralari yazilarak ogrenilebiliyormuş 1529 yilina kadar
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale Savaşı niye yok!? ... Benim dedem Çanakkalede Şehit oldu..En önemli Savaş listede yok!? yuh artık!?
    Cevapla
  • o.a 6 yıl önce Şikayet Et
    1914-1918 1.dunya savası dıyor...Canakkale savasları bunun ıcınde olan bir savastır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Toprağa gömülü hafıza kartından çıktı! Suriye'de 13 yıl önce kaydedilen korkunç vahşet!
Suriye'de fiyatlar uçtu! 3 bin dolardan 15 bin dolara çıktı