Yılmaz Büyükerşen kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından erken seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılması kararının ardından CHP Cumhurbaşkanı adayının Yılmaz Büyükerşen olacağı iddiası öne sürülmüştü. Peki, Anadolu Üniversite'sinin eski rektörü Yılmaz Büyükerşen kimdir? Siyasetçi, akademisyen ve sanatçı Yılmaz Büyükerşen aslen nereli, kaç yaşında?

Yılmaz Büyükerşen kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı...
Yılmaz Büyükerşen kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı...
GİRİŞ 18.05.2018 14:57 GÜNCELLEME 18.05.2018 14:58
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gideceği açıklamalarının yapılmasıyla birlikte Yılmaz Büyükerşen'in, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterileceği şeklinde bir iddia ortaya atılmıştı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini icra ede Yılmaz Büyükerşen'in son zamanlarda adının gündemde yoğun bir şekilde geçmesiyle birlikte kim olduğu, hayatı, kariyeri ve özel yaşamı gibi bilgiler detaylı bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki, Kanal D'nin kurucularından ve Anadolu Üniversite'sinin eski rektörü Yılmaz Büyükerşen kimdir? Siyasetçi kimliğinin yanı sıra akademisyen ve sanatçı olan Yılmaz Büyükerşen aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Ayhan Şahenk Vakfı'nda yönetim kurulu üyesi olan Yılmaz Büyükerşen'in detaylı biyografisi...

YILMAZ BÜYÜKERŞEN KİMDİR? DETAYLI BİYOGRAFİSİ...

 

Siyasetçi kimliğinin yanı sıra akademisyen ve sanatçı olan Yılmaz Büyükerşen, 8 Kasım 1937 tarihinde Eskişehir'de doğdu.

Kanal D'nin kurucularından ve Anadolu Üniversite'sinin eski rektörü Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversite'sinin eski rektörüdür.

Ayhan Şahenk Vakfı'nda yönetim kurulu üyesi olan Yılmaz Büyükerşen, lise eğitimini Eskişehir Atatürk Lisesi’nde bitirdi.

1962 tarihinde, Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin ilk mezunlarından olmasının ardından tarihler 1972’yi gösterdiğinde, mezun olduğu bu akademinin başkanlık görevine layık görüldü.

Doktora eğitimini ise 1966 tarihinde bitirdikten sonra sırasıyla, 1968 yılında doçent 1973 yılında profesör oldu.

yılmaz

Dünyada tek olan açık öğretim fakültesinin kurulmasına da öncülük eden Yılmaz Büyükerşen, evli, iki çocuk ve iki torun sahibidir.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı unvanıyla, bugün pek çoğu Türkiye’nin diğer kentlerine örnek proje olarak gösterilen, büyük ölçekli projeler hazırlamış ve Eskişehir'de uygulamıştır.

Sanata olan büyük ilgisi ve bu alandaki kabiliyetiyle tanınan Yılmaz Büyükerşen, Kendi adını taşıyan Türkiye'nin ilk balmumu heykel müzesini 19 Mayıs 2013 tarihinde açmıştır.

Anıtkabir müzesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün birebir boyutlardaki balmumu heykeli yapan Büyükerşen, resim ve heykel gibi güzel sanatlara yatkınlığını rektörlüğü döneminde üniversitelere açtığı bölümler ve özel yaşamında da özellikle yaptığı balmumu heykellerde göstermiştir

yılmaz

Siyasetçi kimliğinin yanı sıra sanatçı kimliğiyle de kendini gösteren Yılmaz Büyükerşen, bu alanda faaliyetler ortaya koyarak, 2 dönem boyunca Radyo Televizyon Yüksek Kurulu başkanlığı görevini icra etmiştir.

1982 tarihinde Anadolu Üniversitesi rektörlüğü görevini yürütmeye başlayan Yılmaz Büyükerşen 1987 tarihinde aynı göreve tekrar geri atanmıştır.  

Siyaset hayatına ise 1999 tarihinde atılan Yılmaz Büyükerşen, 18 Nisan 1999 Seçimleri'nde Demokratik Sol Parti'den Eskişehir Belediye Başkanlığı için aday olmuş ve oyların %44'ünü alarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.  28 Mart 2004 yerel seçimlerinde yine aynı partiden aday olan Büyükerşen, oylarını %45'e çıkararak aynı göreve tekrar seçildi.

2009 yerel seçimlerinde DSP'den tekrar aday olarak %50 üzeri oy ile yeniden büyükşehir belediye başkanı seçildi ve 2011 yılında partisinden istifa ederek CHP'ye katıldı. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP'nin adayı olarak seçimlere katılan Büyükerşen, %45 oy alarak 4. kez aynı göreve seçildi.

yılmaz büyükerşen

YORUMLAR 54
  • Asım Turan Gereyli 8 ay önce Şikayet Et
    Doktora mı? Kimde, nerde doktora yapmış? Akademilerde doktora yoktu. Dört yıl bekleyip doktor, dört yıl bekleyip doçent ve profesör olunuyordu. YÖK bu garabeti ortadan kaldırdı. Dışarda doktora yapı dönenler dışında akademide doktora yoktu. Bu adamı Orhan Oğuz akademiye öğrenci olarak çağırdıydı. Asistan alan da oydu. Hangi doktora?
    Cevapla
  • Zekeriya D. 8 ay önce Şikayet Et
    İlahiyatçıların bedavadan prof. Olup sonra da siyasal iktidara yakınlıkları nedeniyle rektör olduğu bu ülke de yılmaz erken gibi adamlar mumla aranıyor.
    Cevapla
  • erdal erman amasya 6 yıl önce Şikayet Et
    çok temiz bi insan
    Cevapla
  • hursit dilaver 6 yıl önce Şikayet Et
    başkan başkanımız olursa da dünyanın en büyük ata heykellerini göreceğiz.dünya gıpta edip,imrenecek. kuzey korede şimdikinin dedesi KİM İL SUNG yoldaşın devasa bir heykeli vardı. onu aşmamız lazım. hem de her ilimizde. ayrıca 28 ŞUBAT DÖNEMİNDE AHMET ERTEGÜN,ÇANAKKALE BOĞAZINA AYAKLARI HER İKİ YAKADA OLAN DEVASA BİR ATA HEYKELİ YAPTIRACAKTI ÖMRÜ YETMEDİ yeni başkana vasiyeti olsun. köprüden önce bu heykeli yapsın ki. gemiler ataya selam durup bacak arasından geçsin.. ,
    Cevapla
  • hursit dilaver 6 yıl önce Şikayet Et
    hem eskişehirli hem de cumbaba adayı olacak. olur mu bu..adam eskişehire cumbaba olmayacak ,türkiyeye cumbaba olacak.bu CHP niye böyle .işte bu yüzden beri 70 yıldan beri iktidar olamıyor.
    Cevapla
  • Ali İhsan EROĞLU 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyükerşen Eskişehir de okuduğum 1984-1988 yıllarında benim de rektörüm dü kendisi çok çalışkandır, ve Üniversiteyi üniversite yaptı . Üniversiteyi dünyaya tanıttı. görüşü ve siyasi kimliği benim için önemli değil ama faydalı bir insan kendisini seviyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya ABD'ye odaklandı! Şimdiden işaret etti! İç savaş çıkartacak seçim çıkışı
Kira sözleşmelerinde e-Devlet dönemi başladı