FSM köprüsü çalışmaları ne zaman bitecek? İstanbul'da yoğun trafik saatleri...

Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsünde bakım ve onarım yüzünden 4 şeritli yol gidiş geliş olmak üzere 2 şeride düştü. Peki FSM köprüsü çalışmaları ne zaman bitiyor?

FSM köprüsü çalışmaları ne zaman bitecek? İstanbul'da yoğun trafik saatleri...
FSM köprüsü çalışmaları ne zaman bitecek? İstanbul'da yoğun trafik saatleri...
GİRİŞ 01.07.2019 09:07 GÜNCELLEME 01.07.2019 09:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul’da iki kıtayı birbirine bağlayan 2. köprü olarak adlandırılan Fatih Sultan Mehmet köprüsü 27 Haziran tarihinde bakım ve onarıma girdi. Çalışmalar sırasında FSM Köprüsü'nün Avrupa-Asya istikametindeki (Güney platform) 4 şerit ulaşıma kapatılarak, trafik akışı kuzey platformdan 2'şer şeritten gidiş-geliş olarak sağlanacak. Güney platformdaki çalışmaların tamamlanmasının ardından, köprünün Asya-Avrupa istikameti yönündeki (Kuzey platform) 4 şerit trafiğe kapatılarak, ulaşım güney platformdan 2'şer şeritten gidiş-geliş şeklinde devam edecek. Gerekli önlemlerin alınacağı çalışmalar sırasında sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önem taşıyor. Peki FSM köprüsü ne zaman açılacak?

 

KÖPRÜ ONARIMINDA NELER YAPILACAK?

FSM Köprüsü’nde mevcut eski asfalt kaldırılıp, çelik tabliye yüzeyi kumlanarak tabliye izolasyonu yapılacak ve yeni asfalt tabakalarının serilmesiyle köprü tabliyesinin her iki ucundaki mevcut genleşme derzlerinin onarımları gerçekleştirilecek.

 

FSM KÖPRÜSÜ ÇALIŞMALARI NE ZAMAN BİTECEK?

İstanbul halkını en az etkileyecek şekilde 24 saat, 3 vardiya esasına göre iki etap halinde yapılacak çalışmaların 27 Haziran'da başladı ve 17 Ağustos tarihinde sona erecek. 

52 gün sürmesi planlanan çalışmalar kapsamında ilk aşamada köprünün Avrupa-Asya istikameti yönündeki 4 şeridi kapatılarak, trafik akışı  Asya-Avrupa istikametinde 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş olarak sağlanıyor.

FSM Köprü Çalışmaları Ne Zaman Bitecek?

TOPLU TAŞIMAYA YÖNELİN

Özellikle sabah ve akşam (işe gidiş-geliş) saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle diğer köprülerde de trafik durma noktasına geliyor. Yetkililer, trafik düzeyini minimuma indirmek için olabildiğince toplu taşıma araçlarının kullanılmasını öneriyor. 

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmalarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bazı basın yayın kuruluşlarında, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yanı sıra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de asfalt yenileme ve yol bakım - onarım çalışmalarının yapıldığı yönünde haberler yer almaktadır. Söz konusu haberlerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün rutin bakım ve onarımı amacıyla 27 Haziran 2019 tarihinde başlayarak 17 Ağustos 2019 tarihine kadar bazı şeritler kapatılmıştır"

"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ise herhangi bir çalışma bulunmamaktadır ve tüm şeritleri trafiğe açık olarak hizmet vermektedir. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yapılan bakım onarım çalışmaları kapsamında ise köprüde bulunan mevcut asfalt kaldırılacak, çelik tabliye yüzeyi kumlanarak derzlerin onarımı gerçekleştirilecektir. 17 Ağustos'a kadar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa-Asya istikametindeki 4 şerit ulaşıma kapatılarak, gidiş ve gelişler 2'şer şeritten devam edecektir."

"FSM Köprüsü'nde 2009 yılından bu yana bu çapta bir bakım onarım çalışması yapılmamıştır. İstanbul ulaşımının can damarı olan FSM Köprüsü'nün güvenli, konforlu ve uzun süreli hizmet verebilmesi için yapılması zorunlu olan bakım onarım çalışmaları, okulların kapalı olduğu ve trafik akışının yoğun olmadığı söz konusu süreçte tamamlanacaktır. İstanbul trafiğindeki vatandaşlarımızın sabır ve anlayış göstermelerini umuyoruz."

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ NE ZAMAN YAPILDI?

İstanbul Boğazı, Avrupa ile Asya kıtalarının birbirine en çok yaklaştığı yerdir. İki kıtanın birbirine bu kadar yaklaştığı “denizin nehir, nehirin deniz” olduğu bu yerde karşıdan karşıya kolayca geçebilme fikri çekiciliğini yüzyıllar boyunca korumuştur. 

20. yüzyılın ikinci yarısında İstanbul kentleşmesinin hızla gelişmesi, kentin yerleşim durumunun özelliği ve Avrupa-Asya arasındaki büyük trafik artışı Boğaziçine köprü yapılmasını zorunlu kılmıştır. Yapımına 1970 yılında başlanan ve 29 Ekim 1973 yılında tamamlanarak hizmete açılan Boğaziçi Köprüsü ile Çevreyolu, Avrupa ve Asya arasında ilk sabit bağlantı olarak Türkiye ulaşım ağının çok önemli bir halkasını oluşturmaktadır. 

FSM köprüsü için sözleşmede öngörülen yapım süresi 1100 gündür. İşe 4 Aralık 1985 günü başlanmıştır. Köprünün tamamlanma tarihi 29 Mayıs 1988’dir. Bu büyük köprü dünyada benzerleri ile karşılaştırıldığında rekor sayılabilecek bir süre olan 908 günde normal süresinden 192 gün önce tamamlanmış olmaktadır.

YORUMLAR 3
  • sedat 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim dün hastım vardı 3 köprüden geçtim kardeşim. Kağıthane sapağından girip 3 köprüden sonra yenidoğan'dan çıkış yaptım toplam ücretim 53₺..!
    Cevapla
  • deli dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    isyan etme, dua et 100 tl almadık.
    Cevapla
  • kızılelma 5 yıl önce Şikayet Et
    bari şu 3.köprü fiyatını düşürsünler çalışma bitene kadar millet ordan geçşin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Asgari ücret kararı sonrası Başkan Erdoğan'dan ilk açıklama!
Real Madrid yedek kulübesinde panik anları! Herkes Arda Güler'i konuşuyor