İŞKUR'dan kamuya büro memuru alımı! Başvuru ekranı ve şartları...
İŞKUR tarafından kamu kurumlarına büro memuru alımı yapılıyor. Peki başvuru şartları neler? Adaylar büro memuru ilanına nasıl başvuru yapabilirler? Tüm merak edilenler haberimizde…
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Tic. Aş. Kamu Grubu, Sayıştaş Başkanlığı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa birimine büro memuru alımı yapıyor. Başvuru yapacak adaylardan en az ortaöğretim (lise) mezunu olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi şartlar yer almaktadır. İşte detaylar..
Büro Memuru Ne İş Yapar?
Büro memuru, ofis ve büro gibi ortamların günlük işleyişlerinin aksamadan devam etmesini sağlayan kişidir. Ofis içi iletişim ve yazışma işlerinin çoğu kısmını üstelenen bu kişiler, aynı zamanda firmanın dışa açılan yüzü olarak da görev yapabilirler. Büro memuru iş ilanı yayınlayan firmalar, işe alacakları kişilerden; günlük yazışmaları yapmak, dökümler alıp dosyalamak, raporlama yapmak, dışarıdan gelen misafir ve müşterilerle temas kurmak, resmi kurum ve kuruluşlarla bağlantıyı oluşturmak gibi işleri yerine getirmelerini beklerler. Büro memuru iş ilanları veren firmaların kriterleri, çalışma alanlarına göre değişikliklik gösterebilmektedir. Dış ticaret alanında faaliyet gösteren bir firma, işe alacağı büro memurunun dil bilmesini isteyebilirken; muhasebe ofisleri, kendileri için çalışacak kişilerden iş ile ilgili programları kullanabilmelerini bekleyebilmektedir. Büro memuru ilanları oluşturan firmalar, bütün adaylardan; aktif olarak bilgisayar kullanabilmelerini isterler. Ekip çalışmasına yatkın, düzgün bir diksiyona ve iş disiplinine sahip olan kişilerin, büro memurluğu yapma konusunda gereken vasıfları taşıdıkları görülmektedir.
BÜRO MEMURU ALIMI YAPAN KAMU KURUMLARI
İŞKUR üzerinde yayımlanan büro memuru alımları, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Tic. Aş. Kamu Grubu, Sayıştaş Başkanlığı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa bünyelerine yapılıyor.
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Belirtilen kurumlar için yapılacak büro memuru alımları normal statüde ve Eski Hükümlü veya TMY kapsamında yapılacak.
Kurumların başvuru şartları farklılık gösterebiliyor fakat genel olarak:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak,
- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak, Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak. (Yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak), Kamu Kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan şartları taşımak, Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak gibi şartları aranır.
- En az Lise mezunu olmakla beraber en fazla lisans mezunu olmak,
- ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
- 35 yaşını doldurmamış olmak gibi nitelikler aranır.
- Güler yüzlü olmak.
BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
İŞKUR tarafından yayımlanan büro memuru iş ilanlarına başvuru yapmak İŞKUR’un üye profiline online olarak kayıt yaptırması gerekmektedir. Sonrasında başvuru yapmak için BURAYA tıkladıktan sonra açılan sayfada yer alan ''İşyeri Türü''nü ''Kamu'' olarak seçip arama butonuna tıkladığınızda ilanlar karşınıza çıkacaktır.
İŞKUR'a Nasıl Kayıt Yaptırılır?
İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.
İŞKUR'a Kayıt Şartları
İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.