İŞKUR eğitim programı üzerinden 77 lira harçlık! İEP başvuru ekranı...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İşbaşı Eğitim Programları (İEP) kapsamında çeşitli meslek grupları için kurslar düzenleyerek adaylara günlük 77 TL harçlık veriyor. Peki hangi illerde İEP alımları yapılıyor? Kimler bu programa başvuru yapabilir?

İŞKUR eğitim programı üzerinden 77 lira harçlık! İEP başvuru ekranı...
İŞKUR eğitim programı üzerinden 77 lira harçlık! İEP başvuru ekranı...
GİRİŞ 19.07.2019 14:19 GÜNCELLEME 19.07.2019 14:19

İŞKUR’un eğitim verirken günlük 77 TL ücret veren İşbaşı Eğitim Programları (İEP) kapsamında çeşitli illerde alımlar yapılıyor. İşbaşı Eğitim Programları İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır. İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır. Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumumuzdan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler.

 

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

 

- 15 yaşını tamamlamış olmak,

- İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

- Emekli olmamak,

- Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

- Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,

- İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

* Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler. Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI DETAYI

- Programa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız.

- Bu program için belirlenen Katılım Şartlarını taşıdığınızdan emin olunuz.

- Katılım şartlarını sağlayan bütün öğrenciler programa katılabilir.

- Program başlamadan önceki son bir ayda işsiz olanlar programdan faydalanabilirler.

- Programa devam zorunludur. Ancak, Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz olursa - program süresinin 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni ve en fazla 5 günlük sağlık izni kullanabilirsiniz. Bu sürenin aşımı halinde, programla ilişiğiniz kesilir.

- Katılım şartlarını sağlayan bütün öğrenciler programa katılabilir.

- Programa devam edilen her bir gün için işsizlik ödeneği alanlara 38,85 TL, öğrencilere 58,27 TL ve diğer kişilere 77,70 TL zaruri gider ödenmektedir. Devam edilmeyen günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler banka aracılığıyla aylık olarak yapılır.

- Programa doğru meslekte katıldığınızdan emin olunuz! İşbaşı eğitim programlarına; 24 ay içerisinde en fazla 320 fiili gün katılabilirsiniz.

- Daha önce 320 fiili günden kısa süreli bir işbaşı eğitim programına katılmışsanız kalan süre (320 fiili güne) kadar yeniden işbaşı eğitim programına katılabilirsiniz. Ayrıca mesleki eğitim kursunun ardından bir ay içerisinde aynı meslekte işbaşı eğitim programına da katılabilirsiniz.

- İşbaşı Eğitim Programı Sözleşmesi İŞKUR tarafından uygun görülmesi halinde geçerlilik kazanır ve program süresinin bitimi ile kendiliğinden sona erer.

- Taraflar, 4857 sayılı İş Kanununun 24 ve 25. maddelerini kıyasen uygulamak suretiyle sözleşmeyi fesih yetkisine sahiptir.

- İşsizlik sigortasından yararlanmaktaysanız programa katılmanız halinde işsizlik sigortası ödemeniz kesilmez.

- İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız programı bırakmanız halinde bu tarihten itibaren işsizlik ödeneğiniz kesilir.

- Program sonunda katıldığınız programa ilişkin bilgileri gösterir Katılım Belgesi verilir.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDA KARŞILANABİLECEK GİDERLER

- Katılımcı zaruri gideri (Günlük 77,70 TL, öğrenciler için 58,27, işsizlik ödeneği alanlar için 38,85 TL)

- İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi

- Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri

- Geleceğin meslekleri olarak belirlenecek mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara 85 TL zaruri gider ödenmektedir.

- Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği program süresince karşılanmaktadır.

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirsiniz.

Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milyonlarca öğretmeni ilgilendiriyor! Öğretmenlerin yer değiştirme duyurusu yayımlandı
Bu illerde yaşayanlar dikkat! AFAD'dan sağanak ve fırtına uyarısı