Çalışmalar başladı: Tabelalar sökülüyor

Mersin'de Arapça tabelaların Türkçeleştirilmesi için çalışmalar başladı. Zabıta ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda tabelaların değişmesi için esnafa süre verildi.

GİRİŞ 18.07.2019 17:09 GÜNCELLEME 18.07.2019 17:18
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Mersin’de Suriyelilerin açtığı iş yerlerine asılan Arapça tabelaların Türkçeleştirilmesi için çalışmalar başladı. Zabıta ekiplerince yürütülen çalışmalarda tabelaların değiştirilmesi için esnafa ihtar tutanağıyla süre verildi. Ekiplerin verdiği süre içinde kaldırılmayan tabelalar için cezai işlem uygulanacak.



Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kent geneline yayılan ve sayıları giderek artan Arapça tabelaların Türkçeye dönüştürülmesine yönelik açıklamalarının ardından değişim için çalışmalar başlatıldı. Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda, Arapça işyeri tabelalarının, mevzuat doğrultusunda Türkçe tabela standartlarına uyumunun sağlanması ve değiştirilmesi için esnafa ihtar tutanağı ile süre verildi.

Kurulan 3 ayrı ekiple sürdürülen denetimler, Akdeniz ilçesi Fasih Kayabalı Caddesi’nde başladı. Viranşehir, Zeytinli, Limon, Babil Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Adnan Menderes Bulvarı’nda devam eden denetimlerde 25 işyerine ihtar tutanağı verildi.

 

 



Tabela değişimi için tebligat bildirimlerinin başladığını ifade eden ekipler, tabela içeriğinin Türkçeleştirilmesi konusunda esnafa ihtar tutanağı ile birlikte süre verildiğini vurguladı. Verilen süre sonunda ihtara uymayan işyerlerine cezai işlem uygulanacağı bilgisini veren ekipler, cezai işlem sonrası da kaldırılmayan tabelalar için gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, Mersin’e yerleşen Suriyeli sığınmacıların işyerlerine astığı Arapça tabelaların kaldırılacağının sinyalini Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında vermişti. Başkan Seçer, "Her taraf Arapça tabelalar. Kardeşim Türkçem var, Türkçe’yi kullan. Herkes her yere tabela asmayacak. Büyükşehir’in bir standardı olacak. Rengi, ebadı, boyutu, nereye asılacağı, sokak tabelaları, her şey bu kent kimliğine uygun olacak. Onun dışına kimse çıkmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 31
  • ssd 5 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yapılıyor
    Cevapla
  • adilane 5 yıl önce Şikayet Et
    tüm yabancı diller için uygulama yapılsın.sadece arapca tabela için yapılıyorsa kasıt ve taraflılık söz konusu..özellikle ingilizce içinde aynı uygulama yapılsın...hem orada arapça bilen sayısı inigilizce bilen sayısının en az 10 katıdır...
    Cevapla
  • zekha kol 5 yıl önce Şikayet Et
    türkçe tabela dışındakilerin tamamı toplatılmalı
    Cevapla
  • büyükdoğu 5 yıl önce Şikayet Et
    ırkçılık başlamış hadi gözünüz aydın, arapçayla uğraştığınız kadar antalyada, muğlada, izmirde rusça ve ingilizce tabelalarla da uğraşsanıza. Ama onlar para getiren turistler için değilmi doğru!!!
    Cevapla
  • grafiker 5 yıl önce Şikayet Et
    tabelacılara ceza verilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek faciası göz göre göre gelmiş! ABB'nin ihmalkarlığı Sayıştay raporunda
Meclis'te ilginç anlar! Vekil bir anda bağırıp Haka dansına başladı