Gerçek ortaya çıktı: Haberler kasıtlı ve yanıltıcı!

1928 yılında yapılan tarihi Ankara Garı Yerleşkesi içerisinde bulunan TCDD misafirhanesinin Ankara Medipol Üniversitesine verildiği iddiası üniversite tarafından yalanlandı.

Gerçek ortaya çıktı: Haberler kasıtlı ve yanıltıcı!
Gerçek ortaya çıktı: Haberler kasıtlı ve yanıltıcı!
GİRİŞ 29.07.2019 16:13 GÜNCELLEME 29.07.2019 16:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, Ankara Tren Garı binasının üniversiteye hibe edildiği yönündeki iddialara ilişkin, "Üniversitemiz, bahse konu ek bina ve misafirhaneyi Milli Emlak'tan reel rayiç bedelle 29 yıllığına kiralamış bulunmaktadır. Yani hibe, verilme gibi bir durum söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

 

 

Ankara Medipol Üniversitesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Tarihi Ankara Tren Garı ana binası değil, ek bina ve misafirhane

 

 

Haberlerin bazılarında bahse konu binanın tarihi Ankara Tren Garı ana binasıymış gibi algılanmasına neden olacak fotoğraflar kullanılmıştır. Oysa konunun ana bina ile ilgisi yoktur. Tarihi Ankara Tren Garı ana binası TCDD’nin mülkiyetindedir ve TCDD tarafından kullanılmaya devam edilmektedir.

Eğitime uygun bina ve arsaların üniversitelere tahsisi yasal bir uygulamadır

Eğitime uygun bina ve arsaların eğitime destek amacıyla üniversitelere tahsisi yasal bir uygulamadır. Bu gibi uygulamaların yakışıksız tanımlamalarla itham edilmesi sadece üniversitemize yönelik bir karalama faaliyeti olmakla kalmaz, aynı zamanda Türkiye’deki birçok üniversiteyi haksız yere töhmet altında bırakır. Nitekim bugüne kadar birçok üniversiteye birçok arsa ve bina tahsis edilmiştir.

Bu gibi yapıların, tarihi kimlikleriyle korunması ve yaşatılması amacı, hatta şartıyla kamu hizmeti veren kurumlara tahsisi üniversitemize has ve ayrıcalıklı bir durum değildir. Söz konusu bina da tarihi kimliğiyle yaşamaya devam edecektir.

Hibe değil, kira karşılığı tahsis

Üniversitemize hibe edilmeyen, sadece tahsis edilen binaların “verildi” yüklemiyle haberleştirilmesi en iyimser yaklaşımla hukuki bir gerçeğin tahrif edilmesi anlamına gelmektedir.

Üniversitemiz bahse konu ek bina ve misafirhaneyi Milli Emlak’tan reel rayiç bedelle 29 yıllığına kiralamış bulunmaktadır. Yani “hibe”, “verilme” gibi bir durum söz konusu değildir.

İki yıl önceki bir işlem

Bundan yaklaşık iki yıl önce gerçekleştirilmiş bir işlemin bugün olmuş gibi gösterilmesi hem bazı siyasi amaçlara hizmet etme hem de kayıt dönemi öncesi üniversitemizi itibarsızlaştırmaya çalışma teşebbüsü olarak şüphe uyandırmaktadır. Bu gibi kirli hesapların amacına ulaşma ihtimali yoktur.

Söz konusu yanıltıcı haberlerle ilgili yasal işlemler başlatılmıştır.

Değerli kamuoyunun bilgilerine sunarım.

Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil

Rektör

Ankara Medipol Üniversitesi 

 

YORUMLAR 2
  • acabaneden 5 yıl önce Şikayet Et
    tank palet fabrikası da önce yalandı ama bugün katarlıların
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    maksat üzüm yemek değilki maksat bağcıyı dövmek artık her kötülüğün kapısını algı operayonlarıyla açıyor her iyiliğin kapısınıda algı operayonlarıyla kapatıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konut fiyatları 12 milyon liraya dayandı (İstanbul'da ilçe ilçe konut fiyatları)!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Chery ile görüşmelerde son basamaklardayız