Sağlık Bakanlığı binası turuncuya boyandı
Sağlık Bakanlığının Ankara Bilkent’teki binası, 17 Eylül Dünya Hasta Güvenliği Günü için turuncu renkle aydınlatıldı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bu yıl ilk kez 17 Eylül tarihi “Dünya Hasta Güvenliği Günü” olarak ilan edildi. Sağlık Bakanlığı, hasta güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Bakanlık binasını kampanya rengi olan turuncu ile aydınlattı.
Bakanlık resmi sosyal medya hesaplarından #DünyaHastaGüvenliğiGünü ve #WorldPatientSafetyDay etiketleriyle paylaşım yapıldı.
Hasta-Çalışan Güvenliği ve Sağlıkta Kalite Standartları
Hasta güvenliği, sağlık hizmetine bağlı hataların önlenmesi ve bu hataların neden olduğu hasarların ortadan kaldırılması veya azaltılması anlamına geliyor.
Hasta güvenliğinin sağlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından, hastaneler, diyaliz merkezleri, ağız ve diş sağlığı hizmetleri, 112 acil sağlık hizmetleri ve evde sağlık hizmetlerine yönelik hazırlanan Sağlıkta Kalite Standartları tüm sağlık kuruluşlarında uygulanıyor.
Sağlıkta Kalite Standartları'nın temel hedefi hasta ve çalışan güvenliğinin sağlanması. Tüm sağlık kuruluşlarında hasta ve çalışan güvenliğini temin etmek için Risk Değerlendirmesi, Güvenlik Raporlama Sistemi, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Eğitim ve Bilgilendirme, Hastaların Doğru Tanımlanması, Hasta Düşmelerinin Önlenmesi, Hastaların Güvenli Transferi, Enfeksiyonların Önlenmesi, İlaç Güvenliği, Güvenli Cerrahi, Transfüzyon Güvenliği, Radyasyon Güvenliği, Laboratuvar Güvenliği, Bilgi Güvenliği, Malzeme ve Cihaz Güvenliği, Tesis Güvenliği ve Atık Yönetimi gibi pek çok alanda kalite standartları uygulanıyor.
Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) esas alınarak sağlık kuruluşları Bakanlık tarafından yerinde değerlendiriliyor.
Hasta güvenliğinin bir boyutu da hastaların verilerinin güvenliği. Hasta bilgilerinin korunması için Bakanlık; Anayasa ve yasalar temelinde, teknolojinin sağladığı en üst sistemlerle desteklenen, personel eğitimlerini de kapsayan önemli çalışmalar yürütüyor.
-
LÜTFEN 5 yıl önce Şikayet EtHEMŞİRE NÖBETİNİN UZUN SÜRMESİ ... LÜTFEN SESSİZ KALMA "Ülkemizde nöbetlerin süresi 24 saati bulabilmektedir"(Hemşire) "Personel sayısı dikkate alınarak vardiya ve nöbet gibi hizmetlerde farklı çalışma saatleri belirlenir"(Hemşire) Kaynak:Saglik Bakanlığı Değerli arkadaşlar cimere alttaki dilekçeyi lütfen gönderelim. Sayın yetkili ILO'ya göre,hemşirelerin bir çalışma günü fazla mesai dahil 12 saati aşmamalıdır çünkü çalışma süresi uzadıkça hemşirelerin dikkat düzeylerinde azalma görüldüğü belirlenmiştir.Gereğini saygılarımla arz ederim.Beğen